Anglie potvrdila příchod německého trenéra Tuchela

Albion našel nového trenéra. Anglickou fotbalovou reprezentaci od nového roku povede uznávaný německý kouč Thomas Tuchel, který byl od konce v Bayernu letos v létě bez angažmá. Podepsal smlouvu na 18 měsíců, tedy do mistrovství světa 2026, které má za úkol vyhrát.

Novým trenérem Albionu je Thomas Tuchel Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Frank Hoermann/SVEN SIMON

Hledání FA skončilo, Anglii povede Tuchel

Sen v podobě Pepa Guardioly na lavičce anglického národního týmu nakonec zhmotněn nebude, asociace FA ale do svých řad přivedla jiné velké jméno. Albion povede třetí cizinec v historii a poprvé to bude Němec. Jednapadesátiletý Thomas Tuchel má za sebou úspěchy například s PSG, Chelsea nebo Bayernem, štace u Anglie pro něj bude první na reprezentační úrovni.

sipka Získejte u Betana bonus za registraci a sázejte na fotbalové zápasy

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Tuchel nastoupí v lednu, chce Anglii přidat druhou hvězdičku

Anglie byla bez stálého trenéra od skončení letního mistrovství Evropy, po finálové porážce u mužstva skončil Gareth Southgate. Ten byl během svého působení u Albionu veřejností i experty často kritizován za předváděný fotbal, ofenzivní hvězdy pod jeho vedením nedostávaly dostatečnou volnost.

Poslední dva srazy odřídil dočasně jmenovaný kouč Lee Carsley, jenž jinak působí u jednadvacítky. U A týmu ještě zůstane pro poslední dva zápasy skupinové fáze Ligy národů v listopadu, FA ale chtěla do budoucna na lavičce větší personu. Tou bude od ledna Thomas Tuchel, jenž podepsal smlouvu od 1. ledna 2025 na dalších 18 měsíců.

sipka Jak si Anglie v Lize národů povede? Sázejte na její zápasy ZDE

Hlavním cílem tak bude jednoznačně velký výsledek na světovém šampionátu 2026, který se odehraje v USA, Kanadě a Mexiku. Anglie od svého jediného titulu v roce 1966 ani jednou nedosáhla na medaili, před dvěma lety v Kataru vypadla ve čtvrtfinále. Sám německý trenér si ale moc dobře uvědomuje, co se od něj čeká.

"Jsem hrdý, že jsem dostal příležitost vést anglický tým. S fotbalem v této zemi se už dlouhou dobu cítím osobně propojení a nemůžu se dočkat, až začnu pracovat s takto speciální a talentovanou skupinou fotbalistů. Slibuji, že udělám vše pro to, abychom co nejlépe připravili tým na MS a přidali na dres druhou hvězdičku," prohlásil Tuchel.

Němec se stane třetím zahraničním trenérem u Anglie. Mezi lety 2001 a 2006 tým vedl nedávno zesnulý Švéd Sven-Göran Eriksson, roky 2008 až 2012 zase patřily Italu Fabiu Capellovi. Tuchel má za sebou na klubové scéně značné úspěchy, s Chelsea vyhrál Ligu mistrů, je také mistrem Bundesligy a Ligue 1. Práce u Albionu pro něj však bude možná vůbec největší výzvou v kariéře.

Trenérská kariéra Thomase Tuchela
Období Tým Trofeje
2007 - 2008 Augsburg II /
2009 - 2014 Mainz /
2015 - 2017 Dortmund pohár
2018 - 2020 PSG 2x Ligue 1, 2x pohár, 2x superpohár
2021 - 2022 Chelsea Liga mistrů, evropský superpohár, MS klubů
2023 - 2024 Bayern Bundesliga

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.