Superpohár UEFA: Real Madrid vs. Atalanta živě

Sezona je stále teprve na svém začátku, na evropské pohárové scéně ale už poznáme jméno držitele první trofeje. Ve středu se hraje tradiční Superpohár UEFA, v němž změří síly vítěz Ligy mistrů Real Madrid a šampion Evropské ligy Atalanta.

Živý přenosKurzy
Real MadridAtalanta – Tip

Mbappé by měl poprvé nastoupit v dresu Bílého baletu Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Laurent Lairys

Real Madrid vs. Atalanta – Superpohár UEFA 2024: kde sledovat živě v TV či ve streamu

Začíná éra Kyliana Mbappého v Realu Madrid. Jedna z největších světových hvězd by měla v dresu Bílého baletu poprvé nastoupit právě v boji o Superpohár UEFA proti italské Atalantě. Duel o první letošní evropskou trofej začne ve středu od 21:00, přímý přenos odvysílá Nova Sport 3.

sipka Vsaďte si na Superpohár UEFA a získejte bonus za registraci

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Real Madrid - Atalanta Bergamo dnes živě v Superpoháru UEFA: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

V Superpoháru bývá zvykem, že favoritem je tým, který do utkání vstupuje coby úřadující vítěz Ligy mistrů. Nejinak tomu je i v případě letošního ročníku, kdy je Real Madrid pasován do role jasného adepta na vítězství. Šampion nejprestižnější evropské klubové soutěže ovládl posledních pět ročníků a deset z předešlých jedenácti, jedinou výjimkou byl triumf Atlética Madrid v roce 2018.

Řečí čísel to u Fortuny vypadá následobně. Na triumf Bílého baletu v jakékoliv podobě je vypsán kurz 1,28 oproti 4,00 na Atalantu. Pokud by Madrid opravdu dokázat trofej pozvednout nad hlavu, stalo by se tak v historii klubu už pošesté, čímž by se osamostatnil na čele historických tabulek před Barcelonou a AC Milán.

Letošní edice se odehraje v polské Varšavě. Stadion Narodowy im. Kazimierza Górskiego w Warszawie, jak zní celý název arény, pojme bezmála 60 tisíc fanoušků a stojí od roku 2012. Hlavním rozhodčím duelu bude Švýcar Sandro Schärer.

Kurzy na fotbal Real Madrid - Atalanta v Superpoháru UEFA 2024:

Real Madrid vs. Atalanta: informace o zápase
📅 Kdy: 14. 8. 2024 od 21:00
🌍 Kde: PGE Narodowy, Varšava
🏆 Soutěž: Superpohár UEFA
⚽ Rozhodčí: Sandro Schärer, Švýcarsko
✔ Kurzy Fortuny: 1,52 - 4,80 - 5,80
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Real Madrid poprvé nastoupí i s Mbappém, odešli veteráni

Jen těžko si bylo v poslední dekádě možné představit Real Madrid bez Toniho Kroose. Legendární záložník ale po dalším vítězství v Lize mistrů ukončil klubovou kariéru, po letním mistrovství Evropy pak definitivně pověsil kopačky na hřebík. Bílý balet ale už nějakou dobu funguje perfektně koncepčně a náhrady přivádí ještě dříve, než jsou vůbec potřeba. A tak za sebou Kroos nechává zálohu s Valverdem, kterému předal svou osmičku, Tchouaménim, Camavingou, Bellinghamem, Ceballosem a stále také Modrićem.

Pryč z klubu jsou také další zkušení harcovníci, vábení peněz vyslyšeli stoper Nacho a útočník Joselu, kteří zamířili do Saúdské Arábie, resp. Kataru. Oba sice sehráli v určitých momentech důležitou roli, nejde však o žádné nenahraditelné opory základní sestavy, do té většinou spíše nepatřili.

Ani příchodů není mnoho, o to jsou ale blyštivější. Z Paříže dorazila jedna z největších hvězd současného světového fotbalu Kylian Mbappé, jemuž v PSG vypršela smlouva. Vytoužený a dlouho předpovídaný přesun do Madridu tak nakonec proběhl zadarmo, francouzský útočník dostal na dres číslo 9 a měl by se stát okamžitým tahounem královského klubu.

sipka Uvede se Mbappé v Realu hned gólem? Vsaďte si u Fortuny

To ale není všechno. Dalším očekávaným příchodem je ten osmnáctiletého Brazilce Endricka, který je považovaný za největší talent od dob Neymara. Palmeiras za něj vyinkasovalo bezmála 50 milionů eur a bude velice zajímavé sledovat, jak bude kouč Ancelotti nezkušeného mladíka využívat.

V přípravě nastoupil dvakrát, byl ale paradoxně u obou porážek Realu s AC Milán a Barcelonou. Generálka na první soutěžní zápas už vyšla lépe, když Galacticos porazili Chelsea 2:1 po brankách Vázqueze a Díaze. Po Superpoháru už o víkendu startuje španělská La Liga, v níž bude Real obhajovat mistrovský titul. V neděli začne na hřišti Mallorky.

Sestava Realu v posledním přípravném zápase
Courtois - Vázquez, Militao, Rüdiger, García - Modrić, Martin, Ceballos - Rodrygo, Díaz, Vinícius
Kdo se dostal do hry z lavičky: Lunin, Paz, Latasa, Asencio, Obrador, Ramon, Lorenzo

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Atalanta se těší na Ligu mistrů, příprava jí ale nevyšla

Atalanta má za sebou nejúspěšnější sezonu v klubové historii. Do vitríny, kde dosud byly jen trofeje za vítězství ve druhé či dokonce třetí italské lize a jeden domácí pohár, přibyla premiérová mezinárodní po triumfu v Evropské lize. Ten byl navíc o to cennější, že přišel v hodně sledovaném utkání proti do té doby neporaženému Leverkusenu, a to ještě po naproto dominantním výkonu a výsledku 3:0.

Už to by stačilo na čtvrtou účast v Lize mistrů v historii, tým z Bergama se ale o stejnou soutěž zasloužil i umístěním na domácí scéně, kde v Serii A skončil nakonec čtvrtý.

Jistý příjem z milionářské soutěže umožnil Atalantě trochu se rozšoupnout i na přestupovém poli. Hlavní zprávou je dotažení přestupu belgického ofenzivního univerzála Charlese De Ketelaereho, který už loni velice úspěšně hostoval z AC Milán a se 14 góly a 11 asistencemi byl druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva po Lookmanovi.

V souvislosti s jeho osobou se před léto nahlas mluvilo o možném odchodu, nigérijský finálový hrdina EL, v němž nasázel hattrick, ale prozatím zůstává v Bergamu. A dostal nového parťáka do ofenzivy, z Janova dorazil italský reprezentant Retegui. Dalšími posilami jsou obránce Godfrey, defenzivní záložník Sulemana a ofenzivněji laděný Zaniolo. Pryč jsou naopak Okoli, Miranchuk, Cambiaghi, Zapata, Zortea či Hateboer. Velký zájem o hvězdného Koopmeinerse má Juventus, k žádné dohodě ale zatím nedošlo.

Každá šance na další trofej je pro Atalantu velkou událostí. Aktuální naladění ale nemůže být ideální, svěřenci kouče Gasperiniho totiž v přípravě nepoznali chuť vítězství. Po úvodní remíze s Alkmaarem přišly dvě vysoké porážky od papírově výrazně slabších Parmy a St. Pauli. V soutěžních zápasech ale vše začíná nanovo.

sipka Získá Atalanta svou druhou evropskou trofej? Kurzy Fortuny ZDE

Sestava Atalanty v posledním přípravném zápase
Musso - de Roon, Djimsiti, Kolašinac - Zappacosta, Ederson, Pašalić, Ruggeri - Toure, De Ketelaere - Lookman
Kdo se dostal do hry z lavičky: Hien, Retegui, Palestra, Toloi, Bakker, Godfrey, Sulemana, Manzoni, Cassa, Vavassori, Carnesecchi

Kdy se hraje Superpohár UEFA 2024:

  • Datum, čas a místo: 14. 8. ve 21:00, PGE Narodowy (Varšava)

sipka Kdo získá první letošní evropskou trofej? Vsaďte si u Fortuny

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Tip na zápas evropského Superpoháru UEFA: Real Madrid vs. Atalanta ve středu 14. 8. 2024

Atalanta v přípravě neoplývá zrovna dobrou defenzivní formou, ve třech zápasech inkasovala devět branek, a to hrála s podstatně slabšími soupeři, než jakým bude ve středu Real Madrid s Kylianem Mbappém. I ten v létě třikrát v řadě alespoň jednou inkasoval, Superpohár navíc často bývá přeci jen trochu uvolněnější, co se taktiky týče.

TIP: Oba týmy dají gól a padnou alespoň tři branky sipka vsadit ZDE

Atalanta měla v přípravě problém v obraně

Kde sledovat fotbal Real Madrid vs. Atalanta živě v live streamu online a kdo dává Evropský Superpohár v televizi?

Evropský Superpohár UEFA mezi Realem Madrid a Atalantou můžete v přímém přenosu sledovat na televizní stanici Nova Sport 3. Sázkové kanceláře tentokrát bezplatný stream k dispozici nemají, přesto ale mají rozhodně co nabídnout. Například Fortuna vypsala celou řadu zajímavých příležitostí, z nichž si každý vybere tu svou. Tipovat lze jak před výkopem, tak během zápasu v live sázkách.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2024/2025: los, program, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen v ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční lize.