Liga mistrů: Slavia Praha vs. Royale Union SG živě v livestreamu

Do nového ročníku evropských pohárů ve středu vstoupí také čtvrtý český zástupce, pražská Slavia. Ta zahájí svou cestu za postupem do Ligy mistrů ve třetím předkole proti belgickému vicemistrovi Royale Union SG. Sledujte utkání hrané v Edenu živě na Tipsport TV.

Živý přenosKurzy
SlaviaRoyale Union SG – Tip

Antonín Kinský ještě nedostal ve Slavii ani gól Foto: ČTK / Petrášek Radek

Slavia Praha vs. Royale Union Saint-Gilloise – 3. předkolo Ligy mistrů 2024/2025: kde sledovat živě v TV či ve streamu

Slavia nezachytila úvod sezony úplně podle svých představ, v obou papírově těžších zápasech předvedla docela chabý výkon. A to ji nyní čeká ještě náročnější soupeř, Sešívaní totiž vstupují do kvalifikace o postup do Ligy mistrů. Do Edenu ke třetímu předkolu přijede Royale Union SG. První zápas začne ve středu od 19:00, vše můžete sledovat živě na Tipsport TV.

sipka Sledujte zápas Slavia - Royale Union SG v Lize mistrů živě a zdarma ZDE

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Slavia - Royale Union SG dnes živě v Lize mistrů: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Slavia se díky skvělému klubovému koeficientu i z pozice českého vicemistra posunula až do 3. předkola nemistrovské části kvalifikace Ligy mistrů. Los k ní ale nebyl příliš přívětivý a přiřadil jí dost možná nejsilnějšího možného protivníka. Belgický Royale Union SG má velkou sílu a má za sebou v posledních letech skvělé výsledky v evropských pohárech.

To si uvědomují i bookmakeři, kteří před výkopem úvodního duelu jasného favorita dvojzápasu nevidí. O něco málo více šancí dávají na postup pražského celku, na který si lze vsadit v kurzu 1,77 oproti 2,05 na Belgičany.

Sešívané požene dopředu vyprodaný Eden, dá se tak očekávat elektrizující atmosféra. O tom, o jak prestižní jde utkání, hovoří i nominace hlavního rozhodčího. Němec Tobias Stieler patří k dlouhodobě uznávaným arbitrům. Slavii už jednou v předkole LM pískal, a to v roce 2021 proti Ferencvárosi. Slavia tehdy vyhrála 1:0, na postup jí to ale nestačilo. Loni byl zase u velkého obratu Sparty proti Dinamu Záhřeb v EL.

Kurzy na fotbal Slavia - Royale Union SG v Lize mistrů 2024/25:

Slavia vs. Royale Union SG: informace o zápase
📅 Kdy: 7. 8. 2024 od 19:00
🌍 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: 3. předkolo Ligy mistrů 2024/25
⚽ Rozhodčí: Tobias Stieler, Německo
✔ Kurzy Tipsportu: 1,90 - 3,65 - 4,38
📺 Přímý přenos: Tipsport TV, Nova Sport 1

Slavia se zatím spíše trápí, navíc se musí obejít bez Holeše

Sešívaní se do nejprestižnější evropské klubové soutěže vrací po dvouleté odmlce. Naposledy v roce 2021 právě v této fázi, tedy ve třetím předkole, nestačili na maďarský Ferencváros po celkovém výsledku 1:2. Pauzu si pak vyplnili jízdou až do čtvrtfinále Konferenční ligy, a naposledy na jaře do osmifinále Evropské ligy.

Liga mistrů je ale přeci jen ještě na úplně jiné úrovni a Slavia by se velmi ráda podívala do ligové fáze, kde by ji po změně formátu čekalo dokonce minimálně hned osm utkání proti elitním evropským mužstvům. Naposledy celý podzim v LM strávila v sezoně 2019/20, kdy ve skupině smrti sice hrála vyrovnané zápasy s největšími světovými giganty, skončila ale se dvěma body poslední.

sipka Dostane se Slavia po pár letech znovu až do LM? Vsaďte si u Tipsportu

Fanoušky červenobílého klubu může v současné době trochu uklidňovat fakt, že jejich oblíbenci dokážou předvádět konkurenceschopné výkony v Evropě i v dobách, kdy jim to na domácí půdě tak úplně nejde. To je totiž i aktuální situace. Slavia úvod sezony příliš nezachytila, hned v prvním kole ztratila dva body na Slovácku, hned od začátku tak v tabulce Chance Ligy zase ztrácí na Spartu.

Další dva zápasy už Sešívaní zvládli vítězně, České Budějovice ale nebudou příliš směroplatným měřítkem, v Liberci se pak Trpišovského svěřenci zase spíše natrápili. Vysvobodila je zázračná trefa Dioufa, rozhodně ale nešlo o žádnou vypracovanou šanci, za vše hovoří hodnota 0,17 v kolonce xG. Velká slabota, pozitivní je tak alespoň výkonnost obrany, který v čele s Kinským ještě neinkasovala.

Ta si ale bude muset poradit s citelnou absencí, kvůli červené kartě v osmifinále EL proti AC Milán si totiž musí jednozápasový trest odpykat Holeš. Z osobních důvodů je stále mimo tým i Douděra, a tak musí domácí realizační tým trochu improvizovat. Do základu by se měl dostat Zima, je ale otázkou, jestli nastoupí na stoperu, nebo u pravé lajny, kde zaskakoval po střídání v Liberci.

Sestava Slavie v posledním soutěžním zápase
Kinský - Holeš, Ogbu, Bořil - Masopust, Prebsl, Oscar, Diouf - Schranz, Provod - Chorý
Kdo se dostal do hry z lavičky: Zafeiris, Fila, Zima, Chytil, Wallem

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Royale Union SG uniká titul, v Evropě ale má v zádech velké výhry

Co do věhlasu nepatří mezi největší belgické týmy, přestože má za sebou bohatou historii, založen byl už v roce 1897. V prvních dekádách minulého století byl přitom Royale Union Saint-Gilloise, jak zní celý název klubu, na domácí scéně vůbec nejúspěšnější, mezi lety 1904 a 1935 získal jedenáct mistrovských titulů.

Většina současných fotbalových fanoušků už ho ale zažila coby trápící se celek, který by dlouhé roky dokonce v nižších soutěžích. Do první ligy se vrátil až pro sezonu 2021/22. Hned při své obnovené premiéře ovládl základní část, což se mu podařilo od té doby pokaždé. Přesto na další titul i nadále čeká.

Vzhledem k zvláštnímu hracímu systému belgické ligy, kde se po základní části nasbírané body půlí a před nadstavbou se tak veškeré rozestupy mezi týmy výrazně sníží, totiž Les Unionistes třikrát po sobě ve skupině o titul selhali a pustili před sebe ostatní. Naposledy v minulé sezoně vyhrál Club Bruggy, přestože po hlavní fázi soutěže ztrácel na Union propastných 19 bodů! Nakonec byl ale o bod lepší.

sipka Získá Royale Union SG letos konečně v Belgii titul? Vsaďte si u Tipsportu

Opakované zklamání na domácí scéně (i když na jaře zmírněné vítězstvím v belgickém poháru) si ale SG dokázalo v posledních letech skvěle vynahradit v evropských soutěžích. Hned při své první účasti, pokud tedy nepočítáme několik let v Inter-Cities Fairs Cupu v 60. letech, z toho bylo čtvrtfinále Evropské ligy, loni pak osmifinále Konferenční ligy. Skalpy Liverpoolu, Frankfurtu nebo Bragy se ale počítají a nutí si respekt jakéhokoliv protivníka.

Letošní ročník Royale Union zahájil hned ziskem první trofeje, když v Superpoháru přehrál Bruggy 2:1. Vstup do ligy mu pak příliš nevyšel, stejně jako v případě Slavie jen remizoval s outsiderem 0:0. O víkendu už se ale opět naladil vítězně po triumfu 3:1 nad Beerschotem. Tým si musí zvykat na hru bez dvou nejlepších střelců Amoury a Nilssona, kteří v létě odešli. To ovšem není nic, na co by na předměstí Bruselu nebyli zvyklí.

Sestava Unionu v posledním soutěžním zápase
Moris - Mac Allister, Machida, Leysen - Castro-Montes, Sadiki, Fuseini, Puertas, Teklab - Ait El Hadj, Eckert
Kdo se dostal do hry z lavičky: Khalaili, Rodriguez, Kabangu, Vanhoutte, Rasmussen

Kdy hraje Slavia další zápas:

  • Datum, čas a místo: 7. 8. v 19:00, Fortuna Arena (Praha)

sipka Zvládne Slavia svůj vstup do Ligy mistrů? Sledujte zápas živě na Tipsportu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Tip na zápas 3. předkola Ligy mistrů: Slavia Praha vs. Royale Union SG ve středu 7. 8. 2024

Pro oba týmy půjde o první vystoupení v letošním ročníku evropských pohárů. Royale Union SG bojuje o svou vůbec premiérovou účast v hlavní fázi Ligy mistrů, ve venkovním utkání tak nebude zřejmě chtít tak úplně riskovat. Slavia se zatím v ofenzivě s výjimkou utkání proti slaboučkým Budějovicím trápí, a tak nám z toho vychází spíše méně gólový duel, po němž by měly před odvetou šanci na postup oba celky.

TIP: Méně než 1,5 gólů sipka vsadit ZDE

Oba týmy zřejmě budou chtít začít spíše opatrněji

Kde sledovat fotbal Slavia vs. Royale Union SG živě v live streamu online a kdo dává Slavii v televizi?

Úvodní vystoupení Slavie v letošním ročníku evropských pohárů odvysílá živě Tipsport TV. V televizi můžete zvolit vysílání na kanále Nova Sport 1, ten je ale placený. U Tipsportu najdete vše, co potřebujete, kromě přímého přenosu si zde na utkání můžete i vsadit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Sázková kancelář Tipsport

Recenze sázkové kanceláře Tipsport: registrace, bonusy a kurzy

Přečtěte si recenzi ☝️ sázkové kanceláře Tipsport. V článku se mimo jiné dozvíte, jaké ❓ služby a bonusy Tipsport nabízí.