Liga mistrů: Slavia Praha vs. LOSC Lille živě

Slavia před týdnem ve Francii na Lille nestačila a po zásluze prohrála 0:2. V domácí odvetě tak musí proti silnému soupeři dohánět dvoubrankové manko. Podaří se jí ještě zvrátit vývoj dvojzápasu a postoupit do Ligy mistrů? Sledujte rozhodující souboj živě.

VÝSLEDEK: I přes domácí výhru 2:1 se Slavia do Ligy mistrů nekvalifikovala, v součtu obou zápasů totiž prohrála 2:3. Sešívaní byli v odvetě lepším týmem, už v 5. minutě je do vedení poslal Zafeiris. Ačkoli hostující Zhegrova v 77. minutě srovnal, Schranz o sedm minut později vystřelil SKS naději. Další gól však Eden neviděl, na Pražany tak čeká základní část Evropské ligy. Další fotbalové zápasy sledujte živě ZDE.

Živý přenosKurzy
SlaviaLille – Tip

Slavii čeká v odvetě pořádně těžká práce Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Laurent SANSON

Slavia Praha vs. LOSC Lille – odveta 4. předkola (play-off) Ligy mistrů 2024/2025: kde sledovat živě v TV či ve streamu

Pětkrát v historii už Slavia dokázala v domácí odvetě smazat dvougólovou ztrátu a slavit postup. Podaří se jí to i proti francouzskému Lille? Ve hře je tentokrát hlavní fáze Ligy mistrů, kterou poprvé v dějinách mohou hrát hned dva české mančafty. Doplní Slavia svého odvěkého rivala ze druhého břehu Vltavy? Druhý zápas play-off LM začne ve středu od 21:00, přímý přenos odvysílá Nova Sport 3.

sipka Vsaďte si na odvetu 4. předkola a získejte bonus za registraci

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Slavia Praha - LOSC Lille dnes živě v Lize mistrů: kurzy na vítězství, postup počet gólů, střelci a další sázky

Lille bylo už před výkopem úvodního duelu považováno za docela značného favorita. Po výhře 2:0, která se zrodila po zásluze poté, co byli Francouzi po celý průběh zápasu lepším týmem, se pak jejich pozice ještě více upevnila.

Před odvetou tak už bookmakeři moc šancí na postup Slavii nedávají. Kurzovým vyjádřením si na obrat a účast Pražanů v Lize mistrů lze vsadit v kurzu 6,30, ten na Lille činí pouhých 1,11. Co se týče samotné odvety, tam by měla být Slavia mnohem více ve hře o dobrý výsledek a pokud ne zdramatizování celé situace, tak minimálně přínos do koeficientu. Domácí jsou totiž mírným favoritem utkání.

Naději mohou dodávat fanoušci, kteří znovu vyprodali Eden a poženou Slavii dopředu. Tým na vlastním stadionu dlouhodobě předvádí výrazně lepší výkony než venku a dokázal už porazit mnohé věhlasné kluby. Když naposledy chtěl otočit dvojzápas proti favoritovi, nepotěšil ho na jaře proti AC Milán ani výkon rozhodčího. Dobrou zprávou je, že tentokrát bude hlavním arbitrem renomovaný Slovinec Vinčić.

Kurzy na fotbal Slavia vs. Lille v Lize mistrů 2024/25:

Slavia vs. Lille: informace o zápase
📅 Kdy: 28. 8. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: 4. předkolo Ligy mistrů 2024/25, 2. zápas (0:2)
⚽ Rozhodčí: Slavko Vinčić, Slovinsko
✔ Kurzy Tipsportu: 2,50 - 3,50 - 2,94
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Slavia chce pošesté v historii v Evropě smazat dvougólovou ztrátu

Dvoubrankové manko se v evropských pohárech neotáčí každý den. Slavii se to dosud povedlo pětkrát. Poprvé už v roce 1936 v osmifinále Středoevropského poháru proti Ferencvárosi, kdy venkovní porážku 2:5 napravili triumfem 4:0. O dva roky později dopadla stejným výsledkem i odveta proti Janovu v semifinále této soutěže poté, co v Itálii Sešívaní padli 2:4.

Dále se už přesuneme do novodobé historie do 3. kola Poháru UEFA v roce 2000. V Osijeku Slavia prohrála 0:2, doma ale chorvatského protivníka přehrála jasně 5:1. O dva roky později to bylo po polovině dvojzápasu proti Partizanu Bělehrad 1:3, tentokrát se dokonce hrálo až prodloužení. Po něm se radovala Slavia. A naposledy v roce 2016 otočila předkolo Evropské ligy proti Levadii Tallin (1:3 a 2:0), kdy postoupila díky dnes už neplatnému pravidlu gólu na hřišti soupeře.

Fanoušci mají ještě v živé paměti i souboje se Sevillou. Tam sice úvodní zápas skončil remízou, po brance na 2:3 v prodloužení odvety ale Slavia potřebovala k postupu dvakrát skórovat, na což měla navíc dokonce jen necelou půlhodinu. Přesto se to podařilo.

Tentokrát jde Slavia do odvety odpočatá, její víkendové utkání Chance Ligy proti Mladé Boleslavi bylo totiž z důvodu účinkování obou klubů v kvalifikaci evropských pohárů odloženo. Otázka je, jestli čas navíc umožnil některému ze zraněných hráčů dokončit svou rekonvalescenci. Hlavně na pravé straně hřiště má Trpišovský problémy, ve Francii vypadl Masopust, Douděrova dostupnost je nejistá, Wallem není v kádru pro LM a Tomič odešel do Norska.

Defenziva jinak před týdnem relativně obstála. Brankář Kinský opět potvrdil, že v něm má Slavia absolutní jistotu, zbytek obrany si pak místy nevěděl rady se šikovnými útočníky Lille, celkově ale v této fázi hry problém nebyl. Ten se projevil spíše směrem dopředu, kde českému vicemistrovi chybělo více osobní odvahy. Slavia sice dvakrát dopravila míč do sítě, v obou případech ale branka správně nebyla uznána. Pokud má dojít k obratu, musí minimálně dva góly být dosaženy podle pravidel.

sipka Zvládne Slavia minimálně dvakrát skórovat? Vsaďte si u Tipsportu

Sestava Slavie v 1. zápase
Kinský - Holeš, Ogbu, Zima - Masopust, Zafeiris, Oscar, Diouf - Schranz, Provod - Chorý
Kdo se dostal do hry z lavičky: Bořil, Jurásek, Chytil, Prebsl

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Lille pokračuje v dobrých výkonech, znovu neinkasovalo

Je jedním ze čtyř týmů, které jsou po dvou kolech francouzské Ligue 1 stoprocentní, a zároveň jedním ze čtyř celků, které ještě nedostaly ani jeden gól. Lille úvod sezony zachytil ve velmi dobré formě, po úvodní výhře 2:0 na půdě Remeše stejným výsledkem zvládlo i úvodní domácí souboj s Angers. Rozhodující trefu vstřelil obránce Meunier, pojistku pak přidal v závěru střídající Bayo.

Šlo o první zápas v začínajícím ročníku hraný na vlastním stadionu Pierre-Mauroy, který byl doteď nedostupný poté, co byl využíván na házenkářské a basketbalové zápasy během Letních olympijských her. I v azylu ve Valenciennes se ale svěřencům trenéra Genésia dařilo velice slušně.

V minulém týdnu to poznala i Slavia, která na Lille nestačila a po utkání to při oslavách s fanoušky vypadalo, jako by bylo o postupujícím už rozhodnuto. A vlastně tomu tak trochu nasvědčuje i přístup k víkendovému duelu s Angers, do něhož nastoupila velmi podobná sestava té úterní. Chyběli v ní jen pro ligu vykartovaný Zhegrova, zkušený Cabella, jemuž se už musí zátěž v pokročilém věku přeci jen více dávkovat, a pravý obránce či záložník Santos.

První zmíněný kosovský šikula pyká v domácí soutěži za vyloučení v závěru minulé sezony, na Slavii ale bude plně připraven. A byl to právě on, kdo Sešívané v prvním souboji nejvíce trápil. Sám Zhegrova také povedenou individuální akcí upravil na konečných 2:0 poté, co skóre otevřel kanonýr David. Ten na gól potřeboval tři vyložené šance, což je zároveň další varování pro Pražany. Většinou mu na branku stačí i méně.

sipka Prosadí se David i v odvetě? Kurzy Tipsportu ZDE

Sestava Lille v 1. zápase
Chevalier - Meunier, Diakite, Alexsandro, Gudmundsson - Santos, Zhegrova, Andre, Cabella, Haraldsson - David
Kdo se dostal do hry z lavičky: Ilić, Ismaily, Mukau, Sahraoui

Kdy hraje Slavia další zápas:

  • Datum, čas a místo: 28. 8. ve 21:00, Fortuna Arena, Praha

sipka Dokáže Slavia otočit nepříznivý vývoj a postoupit? Vsaďte si na Tipsportu

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Tip na odvetný zápas 4. předkola Ligy mistrů: Slavia Praha vs. Lille OSC ve středu 28. 8. 2024

Slavia musí dohánět ztrátu, a tak se nemůže prezentovat stejně pasivním způsobem jako před týdnem ve Francii. Pokud chce ještě pomýšlet na postup, musí minimálně dvakrát skórovat. Lille má ale velkou kvalitu směrem dopředu a individuálními a kombinačními schopnostmi by mohlo výraznějších okének využít.

TIP: Oba týmy dají gól a více než 2,5 gólů sipka vsadit ZDE

Slavia bude muset v odvetě více otevřít hru

Kde sledovat fotbal Slavia Praha vs. LOSC Lille živě v live streamu online a kdo dává Slavii v televizi?

Odvetné utkání mezi Slavií a Lille odvysílá v přímém přenosu Nova Sport 3. Tento kanál je sice placený, jde ale bohužel o jedinou možnost, jak zápas sledovat živě. K dispozici tentokrát bohužel nebude bezplatný stream u žádné české sázkové kanceláře. U Tipsportu si ale na zápas můžete alespoň vsadit, a to před jeho startem i v průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.