Liga mistrů: Shamrock Rovers vs. Sparta Praha živě

Jen jednou jedinkrát Sparta nedokázala přejít přes druhé předkolo Ligy mistrů, bylo to navíc hned při její druhé účasti v této fázi soutěže před 26 lety, od té doby šestkrát v řadě uspěla. Nic jiného se neočekává ani na úvod letošní sezony evropských pohárů, kdy Letenské čeká irský Shamrock. Sledujte úvodní souboj hraný v Dublinu živě na Sport2.

Živý přenosKurzy
ShamrockSparta – Tip

Sparta úvodní utkání sezony zvládla za tři body Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Shamrock Rovers vs. Sparta Praha – 2. předkolo Ligy mistrů 2024/2025: kde sledovat živě v TV

Sparta v pátek zvládla vstup do nového ročníku, když otočila nepříznivě se vyvíjející duel prvního kola Chance Ligy a porazila Pardubice 2:1. Nabitý program ale pokračuje a na řadě je úvodní vystoupení na cestě za dlouho očekávaným návratem do Ligy mistrů. Letenští začínají ve druhém předkole mistrovské části, kde jim soupeřem bude irský šampion Shamrock Rovers. Co nejklidnější výchozí pozici do odvety si Sparta bude chtít vytvořit v úterý od 21:00 živě na Sport2.

sipka Vsaďte si na zápas Shamrock - Sparta s bonusem

Sleduj průběh zápasu ZDE

Shamrock vs. Sparta dnes živě v Lize mistrů: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Na reprezentační úrovni by souboj Irska s Českem asi byl papírově velice vyrovnaný. Na té klubové by ale měl zástupce Chance Ligy dominovat, irská Premier Division je v žebříčku koeficientu až na 32. pozici, samotný Shamrock navíc ještě nikdy v historii do Ligy mistrů nepostoupil a ve většině případů dokonce nepřešel právě ani druhé předkolo.

Sparta má za sebou v minulosti několik propadáků i proti slabším protivníkům, její současná síla ale nasvědčuje tomu, že by k ničemu podobnému tentokrát dojít nemělo. Tomu odpovídají i kurzy Betana, které na postup českého mužstva vypsalo kurz 1,02. Očekává se vítězství Pražanů už v prvním utkání, na to si lze vsadit v kurzu 1,35.

Domovským stánkem Shamrocku je Tallaght Stadium v Dublinu, jenž byl otevřen v roce 2009. Celkem pojme 10,5 tisíce fanoušků a kromě čerstvého irského šampiona hostí zápasy i reprezentačních výběrů žen a mladíků do 21 let. Hlavním rozhodčím bude Nizozemec Kooij, pro kterého půjde o vůbec první utkání v evropských pohárech v kariéře.

Kurzy Betana na fotbal Shamrock - Sparta v kvalifikaci Ligy mistrů 2024/25:

Shamrock - Sparta: informace o zápase
📅 Kdy: 23. 07. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Tallaght Stadium, Dublin
🏆 Soutěž: 2. předkolo Ligy mistrů 2024/25
⚽ Rozhodčí: Joey Kooij, Nizozemsko
✔ Kurzy Betana: 9,50 - 4,90 - 1,35
📺 Přímý přenos: Sport2

Shamrock přešel přes Vikingur, druhé předkolo ale bývá konečnou

Irská liga se hraje systémem jaro – podzim, Shamrock už je tak v tuto chvíli za polovinou sezony 2024. Zatím to ale na obhajobu titulu příliš nevypadá, po 23 kolech je až čtvrtý, na vedoucí Shelbourne a druhé Derry City navíc ztrácí třináct, resp. deset bodů.

Jednadvacetinásobný šampion, což je mimochodem s náskokem nejvyšší číslo v celém Irsku, ovládl poslední čtyři ročníky. Vzhledem k výše zmíněnému špatnému koeficientu soutěže to ale zdaleka ne vždy znamená účast v Lize mistrů.

Když už ale Rovers dostanou příležitost zabojovat o postup do milionářské soutěže, většinou jejich snažení končí nejpozději právě ve druhém předkole. Přes něj prošli jen jednou v roce 2011, kdy těsně udolali estonskou Floru, následně ale dvakrát nestačili na Kodaň.

O dva roky později padli už ve druhé kvalifikační části s litevským Ekranasem, nejvíce pokusů pak měli v posledních letech. Sezona 2021/22 přinesla pro Spartu zajímavé srovnání, když už na úvod předkol Shamrock narazil na Slovan Bratislava, s nímž padl jen těsně celkovým skóre 2:3. Od té doby mu stopku vystavil také bulharský Ludogorec a maďarský Ferencváros, ten loni drtivým způsobem 6:0.

sipka Dočká se Shamrock průlomu v Lize mistrů? Vsaďte si u Betana

Tentokrát Irové začali už v prvním předkole a přestože herně ani v jednom duelu nebyli lepším týmem, nakonec dokázali přetlačit islandský Vikingur. Jedinými dvěma góly se o to postaral asi nejnebezpečnější hráč, mladík Johnny Kenny, jenž v Shamrocku hostuje ze Celticu. V pátek ale Rovers zažili zklamání, když v šestnáctifinále vypadli z domácího poháru.

Jejich výhodou oproti Spartě však rozhodně může být větší rozehranost, irská liga totiž neměla na programu žádnou delší přestávku. V průběhu června klub odehrál jen dva zápasy, od té doby už je ale opět v plném zápřahu. Nyní se však domácí soustředí plně na souboje s českým mistrem, další ligové klání je čeká až na začátku srpna.

Sestava Shamrocku v posledním soutěžním zápase
Pöhls - Cleary, Lopes, Hoare - Honohan, Byrne, O'Neill, Watts, Clarke - Kenny, Greene
Kdo se dostal do hry z lavičky: Farrugia, Burns, Grace

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Sparta se na úvod natrápila, přesto hned získala náskok na Slavii

Když los nové sezony české nejvyšší soutěže přiřkl Spartě domácí souboj s Pardubicemi, asi se čekala o něco jednoznačnější záležitost. Obhájce mistrovského titulu se proti týmu, jenž do posledních kol na jaře bojoval o záchranu, nebývale natrápil, od 25. minuty dokonce prohrával po trefě Kalabišky.

Hned na úvod se ale ukázalo, že mentální síla tohoto mužstva zřejmě příliš neutrpěla ani po odchodu trenéra Priskeho a kapitána Krejčího. Sparta si vytvořila obrovskou převahu, která vyústila ve vyrovnání ještě do poločasu, když Daňkův přetažený centr povedeným volejem uklidil do sítě Ryneš. Skóre pak po hodině hry otočil po Pavelkově zakončení šťastnou tečí Olatunji a závěr už si favorit pohlídal. Vzhledem ke ztrátě Slavie se tak mezi oběma rivaly okamžitě rozevřely nůžky na dva body.

Co si budeme povídat, pokud bychom vám během léta řekli, že do individuálních statistik se v prvním kole zapíší zmínění čtyři hráči, asi by si spousta lidí klepala na čelo. Může to být ale důležitější, než se na první pohled zdá. Pokud něco Spartu v uplynulých dvou mistrovských sezonách přeci jen nepatrně sráželo, bylo to nedostatečná šíře kádru, kdy každý větší zásah do sestavy mimo osvědčenou nějakou čtrnáctku fotbalistů byl až příliš znát.

Především nyní v počátečních pasážích nového ročníku přitom bude rotace potřeba. Řada reprezentantů dostala po mistrovství Evropy delší volno a do přípravy se zapojila později, Letenské navíc čeká náročný program plný zápasů evropských pohárů. Také proto dostali v pátek příležitost i členové soupisky, se kterými se za normálních okolností až tolik nepočítá.

V základu tak nastoupili Pavelka, Wiesner, Daněk či Olatunji, kteří všichni v minulé sezoně spíše paběrkovali. V průběhu utkání se pak na trávník podívaly i dvě velké letní posily. Kosovský křídelník Krasniqi i dánský stoper Ross dostali půlhodinu, za kterou toho popravdě příliš nestihli, vítězný debut se ale samozřejmě počítá.

V Irsku se dají očekávat další změny. S týmem neodcestovali kromě dlouhodobě zraněného Kairinena ani Preciado a Panák. První jmenovaný dostal volno po náročném turnaji Copa América, kde s Ekvádorem došel do čtvrtfinále a odehrál při tom čtyři celé zápasy. Panák má za sebou 90 minut proti Pardubicím a kouč Friis se rozhodl nechat ho odpočívat na další, papírově těžší duely.

sipka Vykročí Sparta úspěšně za postupem do Ligy mistrů? Kurzy Betana ZDE

Sestava Sparty v posledním soutěžním zápase
Vindahl - Vitík, Panák, Zelený - Wiesner, Pavelka, Sadílek, Ryneš - Daněk, Birmančević - Olatunji
Kdo se dostal do hry z lavičky: Laci, Kuchta, Ross, Krasniqi, Suchomel

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 23. 7. ve 21:00, Tallaght Stadium (Dublin)

sipka Zvládne Sparta vstup do kvalifikace Ligy mistrů? Vsaďte si u Betana

Tip na zápas 2. předkola Ligy mistrů: Shamrock vs. Sparta v úterý 23. 7. 2024

Sparta by si měla se slabším irským protivníkem poradit a udělat výrazný krok za postupem. Kuchta v pátek odpočíval a naskočil až v závěru, jedním z důvodů byl s největší pravděpodobností i plán na jeho zařazení do základu v Irsku. Vzhledem k očekávané velké herní převaze Sparty a množství šancí by se muž s devítkou na zádech mohl minimálně jednou prosadit.

TIP: Kuchta dá gól sipka vsadit

Kuchta odpočíval a měl by hrát v základu

Kde sledovat fotbal Shamrock Rovers vs. Sparta Praha živě v live streamu online a kdo dává Spartu v televizi?

Úvodní vystoupení Sparty v letošním ročníku Ligy mistrů odvysílá v televizi placený kanál Sport2. U Betana si zase po registraci můžete vyzvednout bonus a na toto utkání si vsadit. Díky live streamům vám navíc neunikne žádný zápas české nejvyšší soutěže.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

Sledujte live streamy 1. české fotbalové ligy zdarma na Betano TV

Betano TV stream: fotbalová Chance Liga živě online

Chcete sledovat český fotbal zdarma? Betano TV vysílá všechny zápasy 1. ligy živě v online live streamu.

Sázejte u Betana z vašeho mobilu

Betano CZ - recenze, registrace, sázky na fotbal

Betano, ✔️ nejlepší fotbalová sázkovka? V naší recenzi najdete vše o registraci, bonusech i mobilní aplikaci Betana. Fotbalová nabídka je...