Liga mistrů: Royale Union SG vs. Slavia Praha živě

Slavia odcestovala do Bruselu, kde ji čeká odveta 3. předkola Ligy mistrů. V prvním utkání si vypracovala náskok 3:1, belgický vicemistr Royale Union SG se ale určitě nevzdá bez boje. Uhlídají Sešívaní postup a posunou se o krok blíže návratu do milionářské soutěže?

Živý přenosKurzy
Royale Union SGSlavia – Tip

Zafeiris se v prvním utkání nehnul od největší hvězdy soupeře Puertase Foto: ČTK / Panoramic / Jan De Meuleneir

Royale Union Saint-Gilloise vs. Slavia Praha – odveta 3. předkola Ligy mistrů 2024/2025: kde sledovat živě v TV či ve streamu

Slavia na úvod svého evropského zápolení v aktuální sezoně předvedla velmi dobrý výkon a po zásluze doma porazila Royale Union SG 3:1. Dvojzápas ale ještě není rozhodnutí, Belgičané za poslední dobu dokázali doma porazit třeba i slavný Liverpool. Odvetný duel 3. předkola LM začne v úterý od 20:30, přímý přenos odvysílá CANAL+ Sport 2.

sipka Vsaďte si na odvetu Slavie v Belgii a získejte bonus za registraci

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Royale Union SG - Slavia Praha dnes živě v Lize mistrů: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Před výkopem úvodního duelu v Praze byla Slavia mírným favoritem na postup, vítězství 3:1 a hlavně i poměrně dominantní výkon pak její pozici ještě výrazně upevnila. Nyní si lze na její proklouznutí do 4. předkola vsadit už jen v kurzu 1,14 oproti 5,45 na Union.

Co se týče samotné odvety, tam bookmakeři o něco více věří domácím Belgičanům. Sešívaným ale k postupi stačí i případná těsná porážka o gól. Pokud by padla o dvě branky, šlo by se do prodloužení a následně v případě potřeby i do penaltového rozstřelu.

Zbývá doplnit faktické informace. Utkání se odehraje na stadionu Anderlechtu v Bruselu, tradiční stánek Unionu je totiž podstatně menší, a tak tým hraje své zápasy v pohárové Evropě v Lotto Parku. Hlavním rozhodčím bude Srb Jovanović.

Kurzy na fotbal Royale Union SG vs. Slavia v Lize mistrů 2024/25:

Royale Union SG vs. Slavia: informace o zápase
📅 Kdy: 13. 8. 2024 od 20:30
🌍 Kde: Lotto Park, Brusel
🏆 Soutěž: 3. předkolo Ligy mistrů 2024/25, 2. zápas (1:3)
⚽ Rozhodčí: Srdan Jovanović, Srbsko
✔ Kurzy Tipsportu: 2,22 - 3,65 - 3,29
📺 Přímý přenos: CANAL+ Sport 2

Union nezažívá povedený vstup do sezony, potřebuje probrat hvězdu

Vládce tří posledních ročníků základní části belgické nejvyšší soutěže za další obhajobou tohoto primátu nevykročil zrovna nejlépe. Po třech kolech má čtyři body, a to k němu přitom byl los poměrně shovívavý a poslal ho proti dvěma nováčkům a jednomu účastníkovi loňské skupiny o záchranu.

Naposledy Union padl na půdě Westerla 3:4, k čemuž tedy musíme dodat, že obvykle tým bojující ve spodních patrech tabulky je zatím po třech týdnech stoprocentní. Favorit prožil hrůzostrašnou dvacetiminutovku v průběhu první půle, čímž přišel o vedení a do kabin nakonec odcházel za nepříznivého stavu 1:3. V závěrečné pasáži utkání se SG zvedlo, na záchranu bodů už ale bylo pozdě.

Další mírně polehčující okolností je fakt, že hlavní pozornost v klubu je nyní evidentně upřena na boje v Lize mistrů. Nasvědčovala tomu i víkendová sestava, kdy jen na lavičce zůstali například Puertas, David, Sadiki nebo Eckert. Zdá se, že je vše aktuálně směřováno ke klíčové odvetě proti Slavii.

V ní bude belgický kouč Pocognoli určitě potřebovat větší ofenzivní příspěvek právě především od zmíněného Puertase. Tomu před týdnem skvěle život otrávil osobně bránící Zafeiris a rozladil ho dokonce natolik, že švýcarský špílmachr vypadl ze hry a neprosadil se ani po vystřídání norského záložníka Slavie.

Autor 14 gólů a 21 asistencí v minulé sezoně je zvyklý, že má míč hodně na své noze a rozehrává většinu akcí svého mužstva. Ostatně sezonu ani nezačal špatně, střelecky se prosadil ve vítězném Superpoháru proti Bruggám a jednou už i v lize. Pokud chce Union ještě zvrátit dvojzápas proti českému vicemistrovi, musí se jeho největší hvězda prosadit.

sipka Dočká se Royale Union SG premiérové časti v LM? Vsaďte si u Tipsportu

Sestava Unionu v posledním soutěžním zápase
Moris - Machida, Mac Allister, Rasmussen - Castro-Montes, Vanhoutte, Khalaili, El Hadj, Leysen - Rodriguez, Fuseini
Kdo se dostal do hry z lavičky: David, Puertas, Terho, Sadiki, Kabangu

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slavia opět neinkasovala a zvládla i pošetřit síly

Sešívaní mají za sebou v začínajícím ročníku pět utkání a stále ještě nevědí, jaké to je, když jejich obranu překoná soupeř. Jediný gól dostali v prvním zápase proti Belgičanům, když se do vlastní sítě nešťastně trefil mladý záložník Bužek. Tento moment se přesto může ještě ukázat být klíčový, trochu totiž před domácí odvetou vrátil Union do hry.

O víkendu se nicméně Slavia naladila na cestu do Bruselu dalším čistým kontem a vítězstvím. V Chance Lize bylo po úvodní remíze už třetí v řadě s celkovým skóre 7:0. Důležitý byl také fakt, že kouč Trpišovský dal odpočinout velké části svého kádru, v základu zůstali oproti středě kromě gólmana Kinského jen Ogbu, Oscar a Zafeiris.

Na projevu týmu byly změny znát, výkon proti Sigmě měl k ideálu poměrně daleko, tři body ale zůstaly doma. A radost realizační tým opět mohl mít se hrou defenzivy, která Olomouci za celý zápas nedovolila jediné zakončení přímo na bránu. A přestože směrem dopředu to žádná jízda nebyla, brzká penalta proměněná Jurečkou a pojistka Dioufa v závěru stačily na výsledek 2:0.

Slávisté ví, že pokud v odvetě nedostanou více než jeden gól, bez ohledu na cokoliv jiného budou moci slavit postup. Dá se očekávat, že klíčovou úlohu by při plnění tohoto cíle měl opět plnit Zafeiris. Ten je zatím v Edenu co do produktivity trochu za očekáváním, před týdnem ale ukázal, že může být rozdílovou postavou i jinak, a to dokonalým vymazáním hvězdného Puertase.

Podstatně více vidět byl Tomáš Chorý, který se prvními dvěma góly v červenobílém postaral o výhru a dodal týmu potřebný klid. O českém reprezentantovi je známé, že mu nejvíce svědčí právě ty nejdůležitější zápasy, po víkendovém odpočinku by se měl v úterý vrátit do základní sestavy a bude důležitým prvkem zápasu v tom, aby dokázal udržet těžké míče proti důrazným stoperům Unionu tak, jako se mu to podařilo minule. No a pokud by se dokázal znovu prosadit i střelecky, měl by to u fanoušků Slavie zase o něco příjemnější.

sipka Prosadí se Chorý i v odvetě? Kurzy Tipsportu ZDE

Sestava Slavie v posledním soutěžním zápase
Kinský - Tomič, Holeš, Ogbu, Bořil - Zafeiris, Oscar - Douděra, Jurečka, Jurásek - Fila
Kdo se dostal do hry z lavičky: Prebsl, Chorý, Diouf, Provod, Schranz

Kdy hraje Slavia další zápas:

  • Datum, čas a místo: 13. 8. ve 20:30, Lotto Park (Brusel)

sipka Uhájí Slavia v Belgii postupový výsledek? Vsaďte si na Tipsportu

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Tip na zápas odvety 3. předkola Ligy mistrů: Royale Union SG vs. Slavia Praha v úterý 13. 8. 2024

Domácí budou muset útočit a pokud se jim nepodaří brzy skórovat, budou muset postupem času vrhnout všechny síly do útoku. Tím by mohly vznikat větší okénka v obraně Unionu, Slavia pak má rychlostně vybavené hráče, kterým by otevřenější defenziva soupeře mohla svědčit.

TIP: Slavia dá gól ve druhé půli sipka vsadit ZDE

Slavia by po pauze mohla těžit z otevřené obrany

Kde sledovat fotbal Royale Union St. Gilloise vs. Slavia Praha živě v live streamu online a kdo dává Slavii v televizi?

Odvetné utkání mezi Slavií a domácím Royalem Union SG odvysílá v přímém přenosu CANAL+ Sport 2. Ten ale bohužel není v regulérní nabídce většiny televizních společností, k dostání je jen u Skylinku. K dispozici tentokrát bohužel nebude ani bezplatný stream u žádné české sázkové kanceláře. U Tipsportu si ale na zápas můžete alespoň vsadit, a to před jeho startem i v průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen v ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční lize.