Liga mistrů: LOSC Lille vs. Slavia Praha živě

Dva kroky dělí Slavii od návratu do hlavní fáze Ligy mistrů. Je k tomu potřeba zvládnout čtvrté předkolo proti Lille. Úvodní zápas se odehraje už v úterý na severu Francie, všechny důležité informace o něm zjistíte právě v tomto článku.

VÝSLEDEK: Slavia prohrála venku 0:2, branky vstřelili David v 52. a Zhegrova v 77. minutě.

Živý přenosKurzy
LilleSlavia – Tip

Zafeiris v úvodu sezony ukazuje svou důležitost Foto: ČTK / Vondrouš Roman

LOSC Lille vs. Slavia Praha – 4. předkolo Ligy mistrů 2024/2025: kde sledovat živě v TV či ve streamu

Když byla Slavia v play off o Ligu mistrů naposledy, v roce 2020 vyhořela v Dánsku proti Midtjyllandu a do milionářské soutěže se nedostala. Další pokus o návrat mezi evropskou elitu má letos, kdy změří síly se silným francouzským Lille. První zápas začne v úterý od 21:00, přímý přenos odvysílá Nova Sport 6.

sipka Vsaďte si na první zápas 4. předkola a získejte bonus za registraci

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

LOSC Lille - Slavia Praha dnes živě v Lize mistrů: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Lille patří mezi přední franouzské kluby posledních dekád. Je ostatně i dosud posledním, komu se podařilo narušit nadvládu PSG a získat mistrovský titul, to bylo v sezoně 2020/21. V předešlých dvou letech se usadilo na čtvrté pozici, ze které z Ligue 1 vede cesta do předkol Ligy mistrů.

Francouzi tak jsou poměrně dost ostříleným evropským mužstvem, hlavná fázi LM hráli v novém tisíciletí už sedmkrát, slušné úspěchy mají za sebou i v nižších pohárových soutěžích. Také proto jsou před startem dvojzápasu proti Slavii favoritem na postup v poměru 1,55 ku 2,45.

Mírnou výhodou pro Sešívané je fakt, že Lille svůj domácí zápas nebude hrát na vlastním stadionu. Vzhledem k tomu, že Stade Pierre-Mauroy byl využit pro nedávno konané Olympijské hry, nestihl se dát do potřebné kondice. Lille už třetí předkolo odehrálo na nedaleké aréně ve Valenciennes, kde přivítá i Slavii. Tento stánek pojme kolem 25 tisíc fanoušků, tedy v podstatě polovinu toho, na co je francouzský klub zvyklý.

Že jde o hodně, o tom svěčí i nominace hlavního rozhodčího. Tím bude zkušený polský arbitr Szymon Marciniak, který párkrát pískal i českou nejvyšší soutěž, o jeho kvalitě ale svědčí především zkušenost s finále mistrovství světa 2022.

Kurzy na fotbal Lille vs. Slavia v Lize mistrů 2024/25:

Lille vs. Slavia: informace o zápase
📅 Kdy: 20. 8. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Stade de Hainaut, Valenciennes
🏆 Soutěž: 4. předkolo Ligy mistrů 2024/25, 1. zápas
⚽ Rozhodčí: Szymon Marciniak, Polsko
✔ Kurzy Tipsportu: 1,80 - 3,67 - 4,99
📺 Přímý přenos: Nova Sport 6

Lille zažilo úspěšný vstup do sezony, přišlo ale o Gomese

Francouzská Ligue 1 začala až o víkendu, a tak Lille trochu netradičně jako první čekaly zápasy v rámci třetího předkola Ligy mistrů. Proti Fenerbahce s José Mourinhem si zajistilo lepší výchozí pozici do odvety domácím vítězstvím 2:1, o kterém rozhodl až v nastavení střídající Zhegrova.

Ovšem v Turecku tým naopak v první nastavené minutě inkasoval, a tak se muselo jít do prodloužení. V něm byl sice vyloučen obránce Lille Mandi, přesto však ve 118. minutě Francouzi získali možnost zahrávat pokutový kop, ten proměnil ostrostřelec David a rozhodl o postupu.

Na LOSC je znát, že v úvodu nového ročníku je pro něj jasnou hlavní prioritou právě zvládnutí kvalifikace do milionářské soutěže, a tak v sobotu v Remeši nastoupila dost pozměněná jedenáctka, odpočívali například David, Gudmundsson, Haraldsson nebo Meunier, pro karetní trest ještě z minulé sezony zase stáli Zhegrova a Andre.

Přesto Lille nemělo velké problémy, soupeři dovolilo jen dvě zakončení za celé utkání, z toho ani jedno na bránu, na hřišti dominovali a zcela po zásluze zvítězilo 2:0. Výraznou kaňkou ale bylo zranění klíčového středopolaře Angela Gomese, jenž utrpěl otřes mozku a minimálně pro úvodní duel proti Slavii by neměl být k dispozici. To je velká ztráta.

Podobně bolestivá bude absence mladého stopera Yora, na tu si ale v Lille budou muset zvyknout. Osmnáctiletý supertalent totiž v létě odešel za 62 milionů eur do Manchesteru United. Náhradou by měl být především zkušený bek Meunier, jenž dokáža zahrát na pravé straně defenzivy i v jejím středu. Dalším zajímavým jménem, které na sever Francie dorazilo, je to Ethana Mbappého, tedy bratra slavnějšího Kyliana.

sipka Dočká se Lille návratu do Ligy mistrů? Vsaďte si u Tipsportu

Sestava Lille v posledním soutěžním zápase
Chevalier - Santos, Mandi, Diakite, Alexsandro, Ismaily - Cabella, Mukau, Gomes, Sahraoui - Bayo
Kdo se dostal do hry z lavičky: Haraldsson, David, Bouaddi, Meunier, Gudmundsson, Mbappé

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Kinský poprvé dostal gól od soupeře, Slavia ale zvládla duel otočit

Trvalo to 597 minut, ale Antonín Kinský už ví, jaké je to v dresu Slavie inkasovat branku z kopačky soupeře. Dosud jedinou branku dostal v prvním utkání 3. předkola LM proti Unionu Saint-Gilloise, to ale byl vlastní zásah Bužka. Prvním radujícím se hráčem protivníka tak byl teplický útočník Gning, jenž dorazil míč do opuštěné brány po skvělém předchozím zákroku Kinského.

Sešívaní se tím dostali vůbec poprvé v sezoně do stavu, kdy prohrávali, což se v domácím souboji s papírově výrazně slabším týmem nečekalo. Slavia ale nehrála v sobotu moc dobře a musela ukázat velkou vnitřní sílu, aby dokázala zápas otočit ve svůj prospěch. To se nakonec podařilo, když v závěrečné desetiminutovce udeřila dvojice středních záložníků Oscar a Zafeiris.

Kromě samozřejmosti v podobě zisku tří bodů do tabulky Chance Ligy jde o dobrou zprávu pro Slavii i s ohledem na aktuální rozpoložení a stav kádru. Je docela pravděpodobné, že v posledních dvou sezonách by mužstvo podobný duel otočit nedokázalo, ostatně srovnatelným způsobem poztrácelo několik bodů, především tedy na hřištích soupeřů.

Zlomit soupeře museli pomoci střídající hráči, kteří podle slov trenéra Trpišovského v původním plánu měli odpočívat. Vzhledem k nepříznivému vývoji ale museli na hřiště Zafeiris, Chorý, Diouf nebo Provod, další pak nemohli ze hřiště předčasně tak, aby pošetřili síly na důležitý start ve Francii.

Tam s týmem vůbec neodletěli David Douděra a Daniel Fila. První jmenovaný se stále vypořádává s osobními problémy, které ho už vyřadily z jednoho utkání a limitují ho i v tréninku. Útočníka Filu zase trápí zranění. Zmíněná dvojice se tak přidává k dlouhodobě absentujícím Staňkovi, Vlčkovi a Zmrzlému.

sipka Chorý zatím v LM září, prosadí se v úterý? Kurzy Tipsportu ZDE

Sestava Slavie v posledním soutěžním zápase
Kinský - Prebsl, Ogbu, Zima - Douděra, Ševčík, Oscar, Bořil - Jurásek, Jurečka - Chytil
Kdo se dostal do hry z lavičky: Zafeiris, Chorý, Diouf, Vorlický, Provod

Kdy hraje Slavia další zápas:

  • Datum, čas a místo: 20. 8. ve 21:00, Stade de Hainaut, Valenciennes

sipka Přiveze si Slavia z Francie nadějný postupový výsledek? Vsaďte si na Tipsportu

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Tip na zápas 4. předkola Ligy mistrů: Lille OSC vs. Slavia Praha v úterý 20. 8. 2024

Slavia půjde do venkovního prvního zápasu určitě s cílem především neinkasovat, případný remízový výsledek by jí dával velmi slušnou šanci na postup. Lille bude asi aktivnějším týmem, defenziva Sešívaných ale zatím funguje na výbornou, a tak by mohla zajistit spíše "underové" utkání.

TIP: Méně než 2,5 gólů sipka vsadit ZDE

První utkání by mohlo být spíše opatrnější

Kde sledovat fotbal LOSC Lille vs. Slavia Praha živě v live streamu online a kdo dává Slavii v televizi?

Úvodní utkání mezi Slavií a domácím Lille odvysílá v přímém přenosu Nova Sport 6. Tento kanál je sice placený, jde ale bohužel o jedinou možnost, jak zápas sledovat živě. K dispozici tentokrát bohužel nebude bezplatný stream u žádné české sázkové kanceláře. U Tipsportu si ale na zápas můžete alespoň vsadit, a to před jeho startem i v průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen v ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční lize.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.