Liga mistrů živě: Atalanta vs. Arsenal

Liga mistrů je na úvod letošního ročníku nezvykle rozprostřena mezi tři dny, a tak se i ve čtvrtek mohou fanoušci těšit na prvotřídní fotbal. V největším šlágru závěrečné třetiny zápasů se proti sobě postaví celky Atalanty a Arsenalu. Jednoho z největších favoritů tak hned v prvním utkání čeká těžká zkouška na půdě úřadujícího vítěze Evropské ligy.

Živý přenosKurzy
AtalantaArsenalTip

Arsenal za další vyhrané derby vděčí skvělým stoperům Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Paul Terry

Atalanta vs. Arsenal dnes živě v Lize mistrů 2024/25

Arsenal se v Anglii v posledních dvou letech zařadil do těsného závěsu za neporazitelný Manchester City, v Lize mistrů ale na návrat na čelní pozice zatím čeká. Svou letošní cestu za ušatou trofejí odstartuje na půdě Atalanty, která svým fotbalem i nadále baví. Sledujte atraktivní souboj živě ve čtvrtek od 21:00 na Nova Sport 6.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu mistrů

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na LM: Arsenal je venku favoritem

Arsenal vstupuje do nového ročníku Ligy mistrů jako jeden z hlavních favoritů na celkové vítězství, podle bookmakerů mu patřila třetí příčka za Man City a Realem Madrid. Atalanta se dle kurzů pohybovala přesně uprostřed startovní listiny, a tak se od ní čeká nejspíše postup do jarní fáze.

Papírové předpoklady tak hovoří ve prospěch Kanonýrů, od kterých se i v Bergamu budou čekat na úvod tři body. Domácí se tradičně prezentují ofenzivním fotbalem, a tak by si na své mohli přijít i nestranní fanoušci. Čekají se totiž minimálně tři branky v zápase.

Sázkové kurzy na zápas Atalanta - Arsenal:

  • 1/0/2: Atalanta 4,35 | remíza 3,91 | Arsenal 1,84
  • Dvojtip: neprohra Atalanty 2,04 | neprohra Arsenalu 1,25
  • 2,5 gólů: méně 2,06 | více 1,81
  • Oba týmy dají gól: ano 1,68 | ne 2,07
  • Střelec gólu: Retegui 3,50 | Havertz, Saka 3,30
  • Kompletní nabídku najdete ZDE
Atalanta vs. Arsenal - info
📅 Kdy: 19. 9. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Gewiss Stadium, Bergamo
🏆 Soutěž: 1. kolo ligové fáze LM
Rozhodčí: Clément Turpin, Francie
Kurzy Chance: 4,35 - 3,91 - 1,84, vsadit ZDE
📺 Přímý přenos: Nova Sport 6

Atalanta se naladila vítězně, v obraně má však potíže

Pro Atalantu je návrat do milionářské soutěže velkým úspěchem, vždyť Ligu mistrů letos hraje teprve počtvrté ve své historii. Z předešlých tří účastí ale hned dvakrát slavila postup do vyřazovací části, hned při své premiéře dokonce hrála čtvrtfinále, a tak rozhodně nejde o žádného vyklepaného nováčka, nýbrž o tým, se kterým se musí počítat.

Ostatně už loni na cestě za historickým triumfem v Evropské lize Atalanta překonala řadu soupeřů, kteří dosahují úrovně té nejprestižnější klubové soutěže, když vyřadila Sporting, Liverpool, Marseille a ve finále hladce porazila i do té doby neporazitelný Leverkusen.

Také do letošního ročníku klub z Bergama vstoupil se svou typickou atraktivní hrou, která nestranného diváka musí bavit. Za čtyři odehraná kola Serie A padlo v duelech Atalanty celkem 16 branek, což dává dohromady impozantní průměr čtyř gólů na zápas. Z celé ligy na tom nikdo není lépe.

sipka Budou padat góly i tentokrát? Vsaďte si

Jenže dva inkasované zásahy od Turína, dva také od Fiorentiny a dokonce čtyři od Interu, to není bilance, kterou by se zkušený kouč Gasperini mohl zrovna chlubit. Jasně, na vině mohou být částečně i citelné absence stoperů Scalviniho a Toloie, kádr je ale dostatečně široký na to, aby si s tím dokázal poradit. A tak bude v tomto směru muset přijít zlepšení, pokud chce Atalanta i letos atakovat ty nejvyšší příčky.

Pomoci by jí k tomu měla i nejvýraznější letní posila klubu, italský útočník Retegui. Ten se po dlouhé jihoamerické anabázi na úvod své profesionální kariéry loni rozkoukával na domácí scéně v dresu Janova a sedmi góly si vysloužil přesun o patro výše. A v Bergamu od začátku dokazuje svůj střelecký potenciál, když už se trefil čtyřikrát a vládne pořadí kanonýrů Serie A.

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Arsenal pro sebe urval derby, kapitán ale bude chybět delší dobu

Kanonýři mají za sebou povedený vstup do nové sezony. Dva body už sice ztratili, když doma jen remizovali s Brightonem, významnou roli v tom však sehrálo kontroverzní vyloučení Rice hned na počátku druhého poločasu. Soupeř přesilovku odehrál impozantně a Arsenal ještě nakonec mohl být za konečný výsledek 1:1 rád.

Jinak ale zvládl zbylé tři zápasy na startu Premier League vyhrát, a to ho los soutěže nijak nešetřil. Má tak za sebou už dva opravdu mimořádně těžké venkovní zápasy na hřištích Aston Villy a naposledy v neděli i Tottenhamu. Potvrzuje ale, že i v letošní sezoně se bude spoléhat především na skvěle fungující defenzivu. Ta dosud jediný gól inkasovala právě při zmíněném oslabení, jinak pracuje bezchybně.

sipka Udrží Arsenal v Bergamu další čisté konto? Vsaďte si

Rozhodně se přitom nedá říci, že by v prestižním severolondýnském derby byl Arsenal lepším týmem. Spíše naopak, po většinu utkání tahal za kratší konec. Jenže jeho obránci jsou schopni k primární náplni práce přidat i důležitou nadstavbu, a tak stoper Gabriel ještě zvládl hlavou i rozhodnout o vítězství svého týmu.

Triumf nad odvěkým rivalem byl o to cennější, že přišel i bez kapitána a jedné z největších hvězd Gunners Martina Ødegaarda. Horší zprávou už je však čerstvá informace od manažera Artety, jenž v souvislosti s norským záložníkem hovořil o vážnějším problému s kotníkem, než se původně zdálo. Poškození vazu by ho tak mělo vyřadit na delší dobu.

Fanoušci mohou být uklidněni alespoň tím, že Saka i Calafiori jsou v pořádku a budou k dispozici už ve čtvrtek v Bergamu. Zda ale nastoupí v základní sestavě, to jisté není, Arsenal totiž už o víkendu čeká jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu na půdě Manchesteru City.

  • Datum, místo a čas zápasu: 19. 9. 2024 od 21:00, Gewiss Stadium (Bergamo)

Tip na výsledek utkání Atalanta vs. Arsenal v 1. kole ligové fáze LM

Atalanta se sice vyznačuje ofenzivním pojetím hry a její zápasy často končí vyšším skóre. Arsenal je ale schopen svým soupeřům vnutit svůj způsob, který je podstatně klidnější a je založen na kontrole utkání. Proto tentokrát půjdeme proti "proudu" a tipneme si spíše nižší počet branek.

TIP: Méně než 2,5 gólu sipka Vsadit u Chance ZDE

Arsenal se do žádných přestřelek nepouští

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbalový zápas Atalanta - Arsenal v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Zápas Champions League mezi Atalantou a Arsenalem odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 6.

Sázkové kanceláře bohužel bezplatné online live streamy k milionářské soutěži neposkytují, v případě zájmu si ale u nich lze na utkání vsadit. Obsáhlou kurzovou nabídku najdete například u Chance.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE – získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí – zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

Carlo Ancelotti na tiskové konferenci před zápasem se Stuttgartem

Program, výsledky a tabulka 1. kola ligové fáze Ligy mistrů

Tento týden se rozjíždí ligová fáze Champions League. Podívejte se na rozpis zápasů 1. kola i aktuální tabulku.

Los ligové fáze Ligy mistrů

Liga mistrů: jaké jsou odměny za účast, výhru nebo postup?

Liga mistrů nabízí pohádkové odměny. Podívejte se, kolik si mohou kluby v Champions League vydělat.