Liga mistrů: Sparta Praha vs. Salzburg živě

Už to začne. Sparta vstupuje do Ligy mistrů. Jako první se jí v ligové fázi Champions League do cesty postaví Salcburk. Přečtěte si preview zápasu, na který se na Letné čekalo 19 let. V článku také zjistíte, kde tento souboj sledovat.

VÝSLEDEK: Sparta vs. Salcburk – 3:0. Tři branky, tři body do tabulky. Za cennou výhrou Pražany už ve druhé minutě nasměroval Kairinen, ve 42. minutě se prodadil také Olatunji. Vítězství domácích pak v 58. minutě pečetil Laci. Další zápasy Ligy mistrů ACS čeká 1. října, kdy se Sparta představí na hřišti Stuttgartu.

Živý přenosKurzy
SpartaSalzburgTip

Lukáš Haraslín a Lars Friis během utkání v Hradci Králové Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

1. kolo ligové fáze Ligy mistrů 2024/2025: AC Sparta Praha vs. FC Red Bull Salzburg dnes živě v TV

Na tribunách jen devět tisíc diváků a otrávenost z toho, jak to celé dopadlo. Taková byla v roce 2005 rozlučka Sparty s Ligou mistrů, kterou obstarala bezbranková remíza s Thunem. Nyní bude na Letné jednou tolik fanoušků natěšených na dlouho očekávaný návrat do Champions League. Sparťanský vstup do té nejprestižnější klubové soutěže proti Salcburku sledujte ve středu od 18:45 na Nova Sport 3.

sipka Vyzvedněte si bonus a vsaďte si na Spartu proti Salcburku

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na LM: Sparta je v zápase Ligy mistrů proti Salcburku favoritem

Bookmakeři vidí Spartu v jejím prvním utkání jako favorita. Na její výhru vypsali kurz 2,30. Vítězství hostujícího Salcburku ohodnotili kurzem 2,92. Na remízu si můžete vsadit v kurzu 3,65.

Středeční duel bude pískat Rade Obrenović. Tento slovinský sudí si o reprezentační přestávce moc neodpočinul. Čekala ho cesta do Rumunska, kde řídil zápas Ligy národů mezi domácími a Litvou (3:1).

Informace před zápasem Sparta vs. Salzburg
📅 Kdy: 18. 9. 2024 od 18:45
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: 1. kolo ligové fáze Ligy mistrů 2024/25
Rozhodčí: Rade Obrenović, Slovinsko
Kurzy Betana: 2,30 – 3,65 – 2,92
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Se Spartou už trénovali i dva marodi z reprezentace, ze hry naopak vypadli dva stopeři

Pro některé fanoušky je reprezentační pauza časem na modlení, aby se hlavně nikdo nezranil. V případě pražské Sparty tyto prosby vyslyšeny nebyly. Pro Kaana Kairinena sraz s národním týmem Finska ani pořádně nezačal a už kvůli zdravotním problémům musel do Prahy. Tam se předčasně vrátil také Matěj Ryneš, který debutoval za Česko.

Obavy příznivců se stupňovaly, vypadá to ale, že to nebude tak zlé. Oba hráči se zapojili do sparťanské přípravy a k vidění byli i na úterním tréninku, jehož část byla otevřena médiím. Na strahovském trávníku naopak chyběli dva obránci. A to Asger Sørensen a nově příchozí Elias Cobbaut, který dorazil z Parmy.

sipka Udrží Sparta i bez Sørensena čisté konto? Vsaďte si

Na předzápasové tiskové konferenci pak trenér Lars Friis potvrdil, že ani jeden ze stoperů nebude proti Salcburku k dispozici. Důležitý tak bude stav zmiňovaného Ryneše, aby post levého stopera mohl případně obsadit Jaroslav Zelený. Ten si herní kondici udržel v reprezentaci, některé sparťany ale čekala dlouhá pauza.

Letenští měli po reprezentačních termínech nastoupit v sobotu v lize proti Karviné. Kvůli povodním, které zasáhly Česko, ale bylo celé ligové kolo odloženo. Nadále tak platí, že poslední zápas Sparty pochází ještě ze srpna. V jeho závěru sparťané vyhráli 2:0 v Hradci Králové, když se trefili Lukáš Haraslín a Albion Rrahmani.

Sparta v LM 2024/25 - rozpis a výsledky zápasů
Datum Zápas Výsledek
18.09.2024, 18:45 Sparta Praha - RB Salcburk 3:0
01.10.2024, 18:45 Stuttgart - Sparta Praha
23.10.2024, 21:00 Manchester City - Sparta Praha
06.11.2024, 21:00 Sparta Praha - Brest
26.11.2024, 18:45 Sparta Praha - Atlético Madrid
11.12.2024, 21:00 Feyenoord - Sparta Praha
22.01.2025, 21:00 Sparta Praha - Inter
29.01.2025, 21:00 Leverkusen - Sparta Praha

Salcburk má na vrchol vrátit bývalý Kloppův asistent z Liverpoolu

Fotbalová mašina jménem Red Bull Salzburg dlouho vládla rakouskému fotbalu. Mezi lety 2014 a 2023 Salcburk 10× v řadě vyhrál titul. Drzost v podobě narušení této nadvlády si až v minulé sezoně dovolil Sturm Graz. Ten zároveň vyřadil Die Rotten Bullen z domácího poháru a nakonec si došel pro double.

Poprvé od roku 2016 se navíc Salcburk nepodíval v Evropě do pohárového jara. Od aktuální sezony má tomuto klubu vrátit úspěchy nový trenér. Pepijn Lijnders po minulém ročníku skončil v Liverpoolu spolu s Jürgenem Kloppem, kterému dělal asistenta. Nyní 41letý Nizozemec zažívá teprve druhé angažmá v roli hlavního kouče.

sipka Vyzraje Lijnders na Spartu? Vsaďte si

Zatím s rakouským mančaftem prošel přes Twente a Dynamo Kyjev do Ligy mistrů a postoupil do 2. kola domácího poháru. První klopýtnutí se odehrálo v lize, když Salcburk po třech výhrách padl ve Vídni s místním Rapidem 2:3. Víkendové kolo mu pak vzalo nepříznivé počasí, které postihlo i Rakousko.

Zásahem jsou také zranění některých hráčů. Klub už potvrdil, že v Praze nenastoupí Fernando, Daouda Guindo, Takumu Kawamura, Maurits Kjaergaard a Aleksa Terzić. Nadále monitorované je koleno Karima Konatého. Nejlepší střelec minulého ročníku rakouské ligy vynechal posledních sedm zápasů.

  • Datum, čas a místo zápasu: 18. 9. v 18:45, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta Praha vs. RB Salzburg v 1. kole ligové fáze Ligy mistrů

Salcburk je pravidelným účastníkem Ligy mistrů, i Sparta ale za sebou má v pohárech zajímavý ročník. Právě Red Bull by pro Letenské mohl být týmem, se kterým se mohou v ligové fázi měřit.

Náš tip tedy směřuje k vyrovnanému průběhu. Sázíme na remízu po úvodním dějství nebo na konci utkání.

TIP: Remíza po 1. poločase nebo na konci zápasu sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbal Sparta – Salzburg v přímém přenosu v televizi (TV) na Nova Sport 3, bude i online live stream zdarma na Voyo a probíhá ještě prodej vstupenek?

Zápas Sparty se Salcburkem je vyprodaný. Můžete ho ale sledovat v televizi na stanici Nova Sport 3. Tento kanál bohužel není v nabídce služby Voyo.

Přímý přenos nenajdete ani u sázkových kanceláří. U Betana si ovšem na středeční duel můžete vsadit. A ještě si navíc vyzvednout registrační bonus zdarma.

Letenští si účast v ligové fázi Champions League zajistili postupem přes Malmö. Připomeňte si domácí odvetu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jakub Pešek byl u zatím posledního zápasu Sparty s rakouským klubem

Bilance Sparty v Lize mistrů a proti rakouským klubům v pohárech

Spartu čeká Salcburk. Podívejte se, jakou mají Letenští bilanci v LM. A jak se jim v pohárech daří proti rakouským týmům.

Fotbalisté Red Bullu Salcburk před zápasem s Dynamem Kyjev

RB Salcburk: představení soupeře Sparty v Lize mistrů

Prvním soupeřem Sparty v ligové fázi Champions League bude Red Bull Salcburk. Přečtěte si více o tomto rakouském klubu.

Carlo Ancelotti na tiskové konferenci před zápasem se Stuttgartem

Program, výsledky a tabulka 1. kola ligové fáze Ligy mistrů

Tento týden se rozjíždí ligová fáze Champions League. Podívejte se na rozpis zápasů 1. kola i aktuální tabulku.