Liga mistrů: Sparta Praha vs. Malmö živě

Sparta chce ukončit dlouhé čekání. Od vysněné Ligy mistrů, kterou nehrála 19 let, ji dělí zvládnutá domácí odveta s Malmö. Ze Švédska si přitom Letenští přivezli velice nadějný výsledek 2:0. Přečtěte si, jak se oběma klubům dařilo o víkendu před klíčovým druhým soubojem.

Živý přenosKurzy
Sparta – MalmöTip

Trenér Lars Friis během utkání se Slováckem Foto: ČTK / Šulová Kateřina

Odveta play-off (4. předkola) Ligy mistrů 2024/2025: AC Sparta Praha vs. Malmö FF dnes živě v TV

Na Letnou se vrací hymna Ligy mistrů. Ta zní od závěrečného předkola, to ale stále není to, co by sparťanům stačilo. Chtějí totiž po 19 letech postoupit do hlavní fáze Champions League. Jejich odvetu proti Malmö sledujte v úterý od 21:00 na Nova Sport 6.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na utkání Sparty s Malmö

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na LM: Sparta je v odvetě s Malmö favoritem

Sparta byla favoritem na postup i před prvním zápasem. Její výhra 2:0 ve Švédsku pak kurz na celkový úspěch Letenských ještě snížila. Na to, že si sparťané zahrají hlavní fázi Ligy mistrů, se dá sázet v kurzu 1,04. Obrat Malmö v tomto dvojutkání je ohodnocen kurzem 10,40.

Když se podíváme na kurzy přímo na odvetu, tak vítězství Letenských u sebe má kurz 1,94. Triumf hostů si můžete zahrát v kurzu 3,79. Remíza, která by Spartě stačila k postupu, je vypsaná v kurzu 4,00.

Bitvu na Letné odřídí Clément Turpin. Tento francouzský rozhodčí toho za sebou má v kariéře už hodně. Pískal finále Ligy mistrů i Evropské ligy.

Informace před zápasem Sparta vs. Malmö
📅 Kdy: 27. 8. 2024 od 21:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: Odveta play-off Ligy mistrů 2024/25
Rozhodčí: Clément Turpin, Francie
Kurzy Tipsportu: 1,94 – 4,00 – 3,79
📺 Přímý přenos: Nova Sport 6

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Sparta v obměněné sestavě poprvé v lize ztratila

Hned od začátku sezony Sparta nastolila jasný plán. Aby se mohlo bojovat na více frontách, tak trenér Lars Friis výrazně rotuje sestavou. Po výhře 2:0 v Malmö došlo o víkendu v lize k dalším změnám. Tentokrát jich doma proti Slovácku bylo devět. Poprvé v ligovém ročníku ale sparťané zaváhali.

Na Letné museli nezvykle dvakrát dotahovat a nakonec z toho byla jen remíza 2:2. Bod z penalty zachraňoval Veljko Birmančević, který si měl původně spíše odpočinout. Kouč Friis ho ale na plac poslal už po přestávce. A to i s jeho ofenzivním parťákem Lukášem Haraslínem

sipka Trefí se Birmančević i proti Malmö? Vsaďte si

Fanoušci byli v útoku zvědaví také na novou tvář. Albiona Rrahmaniho mohli skutečně poprvé vidět na hřišti, bylo to ale jen při rozcvičce. Posila z Rapidu Bukurešť strávila celý zápas na lavičce. Na debut muže, který měl podle serveru Transfermarkt vyjít na čtyři miliony eur, si tak příznivci Letenských musí ještě počkat.

Nechtějí ale další roky čekat na Ligu mistrů. Tato soutěž se na Letné hrála naposledy v roce 2005. Vykopat ji v úterý nepomůže Imanol, který je dlouhodobě zraněný. Ke zbývajícím hráčům Friis na tiskové konferenci uvedl, že budou k dispozici. Proti Slovácku přitom chyběli Martin Vitík, David Pavelka, Roman Mokrovics a Jan Kuchta.

Sestava Sparty proti Malmö (2:0) a Slovácku (2:2)
Post Zápas proti Malmö Zápas proti Slovácku
Brankář Vindahl Vindahl
Obránci Vitík
Panák
Sørensen
Sørensen
Ross
Zelený
Záložníci Preciado
Laci
Kairinen
Ryneš
Wiesner
Solbakken
Sadílek
Suchomel
Útočníci Birmančević
Olatunji
Haraslín
Daněk
Tuci
Krasniqi

Malmö o víkendu jen remizovalo a před odvetou prodalo oporu

Okolo švédského mistra bylo poslední dobou rušno. Uplynulý týden ale fanouškům Malmö moc radosti nepřinesl. Po středeční porážce 0:2 se Spartou se v pátek dozvěděli další špatnou novinu. Klub opustil Sebastian Nanasi, za kterého Malmö podle webu Transfermarkt inkasovalo od Štrasburku 11 milionů eur.

Tento záložník poslal Malmö dál ve 3. předkole Ligy mistrů přes PAOK Soluň, když dal tři góly. Zatímco ale Di blåe o víkendu hráli v Kalmaru, tak Nanasi už debutoval v Ligue 1. Jeho bývalý klub si na půdě předposledního celku tabulky moc dobře nevedl. Z Kalmaru přivezl jen bod za remízu 2:2.

sipka Otočí Malmö dvojzápas se Spartou? Vsaďte si

Hosté sice šli rychle do vedení, po obratu domácích ale nakonec museli o remízu ještě bojovat. Tým trenéra Henrika Rydströma i po této ztrátě nadále vede švédskou nejvyšší soutěž. Djurgården se mu ale v případě zvládnuté dohrávky může přiblížit na rozdíl čtyř bodů.

Kouč Rydström se jinak v Kalmaru musel obejít bez čtveřice fotbalistů. Do zápasové nominace se kvůli zdravotním trablům nedostali Niklas Moisander, Anton Tinnerholm, Oscar Lewicki a Stefano Holmquist Vecchia. U celého kvarteta jde o dlouhodobá zranění.

  • Datum, čas a místo zápasu: 27. 8. ve 21:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu AC Sparta Praha vs. Malmö FF v odvetě play-off (4. předkola) Ligy mistrů

Malmö potřebuje v odvetě dotahovat, nemusí to ale nutně znamenat, že bude od první minuty jen útočit. Hra by se mohla otevřít ve druhé půli. To by se jistě líbilo i nebezpečným sparťanským křídelníkům, kteří by tak měli více prostoru pro rychlé brejky.

Sázíme tedy na to, že více gólů uvidí fanoušci na Letné až po přestávce.

TIP: Více gólů padne ve 2. poločase sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbal Sparta – Malmö v přímém přenosu v televizi (TV) na Nova Sport 6, bude i online live stream zdarma na Voyo a jsou ještě vstupenky?

Odveta mezi Spartou a Malmö je vyprodaná, můžete ji ale sledovat na televizní stanici Nova Sport 6. Ta bohužel není k dispozici v rámci služby Voyo.

Úterní zápas se neobjeví ani ve streamech sázkových kanceláří. U Tipsportu si alespoň můžete pustit live rádio a na utkání si vsadit.

Sparťané o víkendu v lize jen remizovali se Slováckem. Níže najdete sestřih tohoto duelu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

Fotbalisté Malmö před ligovým zápasem s Norrköpingem

Malmö FF: představení soupeře Sparty v play-off Ligy mistrů

Sparta se o postup do hlavní fáze Ligy mistrů utká s Malmö. Přečtěte si o historii i současnosti švédského mistra.