Konferenční liga: FC Kodaň vs. Baník Ostrava živě

Baník zvládl svůj premiérový dvojzápas při návratu do evropských pohárů na jedničku a hladce přešel přes soupeře z Arménie. Ve třetím předkole Konferenční ligy už ho ale čeká podstatně náročnější zkouška. Ve středu se totiž představí v prvním utkání v Dánsku proti ostřílené Kodani.

Živý přenosKurzy
KodaňBaník – Tip

Baník oba zápasy ve druhém předkole zvládl na jedničku Foto: ČTK / Ožana Jaroslav

FC Kodaň vs. Baník Ostrava – 3. předkolo Konferenční ligy 2024/2025: kde sledovat živě v TV či ve streamu

Baník si nechal odložit víkendové ligové kolo, aby se mohl co nejlépe nachystat na jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. V Kodani se bude proti favoritovi snažit vytvořit si zajímavou pozici do domácí odvety. Soupeře má ale z kategorie nejtěžších, dánský gigant je pravidelným účastníkem evropských pohárů a často postupuje dokonce až do jarní fáze. Úvodní duel začne ve středu od 19:00, přímý přenos odvysílá Premier Sport 2.

sipka Vsaďte si na zápas Baníku v Kodani a získejte bonus za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

FC Kodaň - Baník Ostrava dnes živě v Konferenční lize: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Ve druhém předkole byl proti arménskému protivníkovi Baník jednoznačným favoritem na postup a tuto roli se mu podařilo potvrdit. V další fázi kvalifikace Konferenční ligy si ale vyzkouší už opačnou roli velkého outsidera. Bookmakeři vidí rozložení sil poměrně jasně ve prospěch Kodaně, na její postup si lze vsadit v kurzu 1,27 oproti 3,62 na Ostravu.

Pro většinu hráčů českého zástupce půjde o největší zápas kariéry, a to i kulisou. Hrát se totiž bude na moderním Parken Stadium, kde kromě domácího FC hraje své zápasy i dánská reprezentace. Kapacita tohoto stánku činí bezmála 40 tisíc diváků. Hlavním rozhodčím bude Nizozemec Verboomen, pro kterého půjde o vůbec první utkání v evropských pohárech v kariéře.

Kurzy na fotbal Kodaň - Baník v Konferenční lize 2024/25:

Kodaň - Baník: informace o zápase
📅 Kdy: 7. 8. 2024 od 19:00
🌍 Kde: Parken Stadium, Kodaň
🏆 Soutěž: 3. předkolo Konferenční ligy 2024/25
⚽ Rozhodčí: Nathan Verboomen, Nizozemsko
✔ Kurzy Tipsportu: 1,48 - 4,55 - 6,72
📺 Přímý přenos: Premier Sport 2

Kodaň hrála až v neděli, navíc se natrápila

Dánský celek má na úvod sezony pořádně nabitý program. Od 22. července, kdy nastoupil k prvnímu kolu nejvyšší domácí soutěže, ho v 16 dnech čeká už šesté soutěžní utkání. Proto neměl možnost rozložit si zápasy a před startem souboje s Baníkem si odpočinout, ještě ve čtvrtek totiž musel bojovat v odvetě druhého předkola proti Magpies, proto i ligový duel musel přijít na řadu až v neděli.

S náročným vstupem do ročníku si ale Kodaň dokázala poradit dobře, až o víkendu přišlo první zaváhání. To přitom proti Randers hrála už od 27. minuty přesilovku, vytvořila si obrovskou převahu, zužitkovat ji však zvládla jenom jednou a ztratila tak dva body. Nejde ale samozřejmě o žádný velký problém, v tabulce je z toho po třech kolehc průběžně čtvrté místo, jenže o jediný gól ve skóre za první pozicí.

Kodaň by se potřebovala letos vrátit na ligový trůn, z něj totiž v minulé sezoně spadla a skončila dokonce až třetí. Nedokázala tak navázat na dva tituly v řadě, obzvlášť bolestivé pak pro fanoušky bylo, že lépe dopadl městský rival z Brondby.

sipka Ovládne letos Kodaň dánskou ligu? Vsaďte si u Tipsportu

Žádné velké posilování se ale nekonalo, spíše naopak. Do Bundesligy zamířila dlouhodobá spolehlivá brankářská jednička Grabara, další výrazný obnos Kodaň utržila za mladého obránce Jelerta, pryč jsou i mladí bratři Højlundové a zkušení stopeři McKenna a Khocholava.

Nejnákladnějším příchodem je obránce Garananga, jenž dorazil z Mechelenu, na pravou stranu přišel mladý Mexičan Huescas. Novým gólmanem číslo jedna je Angličan Trott, jenž poslední dva roky už sbíral starty v Dánsku ve Vejle. Docela riskantní tah. Co do jména je nejvýraznější posilou reprezentační záložník Delaney, jenž přišel zdarma po konci smlouvy. Jinak mladému týmu by měl dodat potřebné zkušenosti i v pohárové Evropě.

Sestava Kodaně v posledním soutěžním zápase
Trott - Huescas, Diks, Garananga, Meling - Mattsson, Falk - Larsson, Delaney, Elyonoussi - Oskarsson
Kdo se dostal do hry z lavičky: Sorensen, Achouri, Vavro, Claesson

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Baník si nechal odložit víkendový zápas, vrací se mu Rigo

V porovnání se zmíněným napěchovaným programem Kodaně to může působit zvláštně, Baník se ale rozhodl neponechat nic náhodě a vše podřídit prestižnímu měření sil s favoritem. Využil tak možnosti nechat si odložit utkání třetího kola Chance Ligy, v němž měl v neděli nastoupit ke slezskému derby v Karviné.

Chce se tak co nejlépe připravit na úvodní souboj v Dánsku. Po daleké cestě do Arménie k odvetě druhého předkola Konferenční ligy se domů tým vrátil až v pátek, v úterý už se pak musel znovu hlásit na letišti, odkud ho speciál dopravil do severské metropole.

sipka Zvládne Baník po Arménii uspět i v Dánsku? Kurzy Tipsportu ZDE

Ostrava si před výkopem prvního zápasu uvědomuje svou roli jasného outsidera, rozhodně ale nemá v plánu vzdát se bez boje. Kouč Hapal apeloval na potřebu osobní odvahy každého hráče, právě jedině sebevědomý a odhodlaný výkon totiž může přinést úspěch.

Dobrou zprávou je návrat po zranění v podání slovenského záložníka Riga. Toho sice úvod sezony nezachytil v takové formě, jakou předváděl v loňském ročníku, na vině může být i kratší příprava poté, co byl členem náročního týmu na mistrovství Evropy. Přesto jde stále ve středu hřiště o klíčovou postavu mužstva. Zdravotní potíže naopak do hry nepustí stopera Lischku a útočníka Adedirana.

Většinu kádru čeká největší zápas v dosavadní kariéře, neplatí to snad jen pro zkušené obránce Frydrycha s Chalušem. Právě ti by tak měli dodat svým spoluhráčům potřebný klid, tedy i mladému brankáři Markovičovi. Ten se zatím chopil příležitosti a v každém utkání chytal velmi dobře, v úvodních dvou duelech mu to na čisté konto nestačilo, nyní už ale dvakrát v řadě neinkasoval. Proti Kodani bude zřejmě pod velkou palbou, i na jeho vystoupení tak bude celý Baník spoléhat.

Sestava Baníku v posledním soutěžním zápase
Holec - Juroška, Frydrych, Chaluš, Kpozo - Boula, Šín - Buchta, Kubala, Ewerton - Prekop
Kdo se dostal do hry z lavičky: Grygar, Holzer, Tanko, Klíma, Fukala

Kdy hraje Baník další zápas:

  • Datum, čas a místo: 7. 8. v 19:00, Parken Stadium (Kodaň)

sipka Zvládne Baník těžkou zkoušku v Dánsku? Vsaďte si na Tipsportu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Tip na zápas 3. předkola Konferenční ligy: FC Kodaň vs. Baník Ostrava ve středu 7. 8. 2024

Baník sice dvakrát v řadě udržel čisté konto, to ale bylo proti Jablonci a Urartu, tedy dvěma papírově výrazně slabším protivníkům. V Kodani to zřejmě bude trochu jiná písnička, domácí mají velkou ofenzivní sílu a po trápení v zakončení ve víkendovém kole si budou chtít proti trpaslíkovi z Česka spravit náladu. V redakci očekáváme, že se dánské mužstvo v obou poločasech alespoň jednou prosadí.

TIP: Kodaň dá gól v obou poločasech sipka vsadit ZDE

Baník čeká nyní o poznání těžší soupeř

Kde sledovat fotbal FC Kodaň vs. Baník Ostrava živě v live streamu online a kdo dává Baník v televizi?

Třetí vystoupení Baníku v letošním ročníku evropských pohárů odvysílá v přímém přenosu placený kanál Premier Sport 2. Zklamáním je  fakt, že utkání nezařadila do programu žádná česká sázková kancelář. U Tipsportu si ale na zápas můžete alespoň vsadit, a to před jeho startem i v průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Konferenční liga UEFA 2024/2025: losování, zápasy

UEFA Konferenční liga ⚽ startuje svůj čtvrtý ročník. Podívejte se na program i ✔️ výsledky.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen v ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční lize.

Sturm Graz v Rakousku oslavil historický double

Kdo vyhrál titul v sezoně 2023/24: přehled mistrů fotbalových lig

Fotbalová sezona 2023/24 je u konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších ligách radoval z titulu a dalších trofejí.