Konferenční liga: Baník Ostrava vs. FC Kodaň dnes živě

Baník před týdnem v Kodani vůbec nezklamal a klidně si do odvety mohl odvézt i mnohem nadějnější výsledek. Nakonec v Dánsku smolně prohrál 0:1, i tato výchozí pozice mu ale dává před domácím zápasem šanci zabojovat o překvapivý postup přes favorita. Sledujte odvetu živě na Fortuna TV.

VÝSLEDEK: Baník prohrává penaltový rozstřel a do Konferenční ligy se nepodívá. Gól naděje ve 42. minutě vstřelil Prekop, stav 1:0 po základní hrací době i prodloužení znamenal, že o postupujícím rozhodne penaltová loterie. Jediným úspěšným exekutorem na ostravské straně byl Kubala, hosté proměnili dva ze čtyř pokusů. Další fotbalové zápasy sledujte živě ZDE.

Živý přenosKurzy
BaníkKodaň – Tip

Baník v úvodním klání v Kodani nepropadl Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Tobias Jorgensen

Baník Ostrava vs. FC Kodaň – odveta 3. předkola Konferenční ligy 2024/2025: kde sledovat živě v TV či ve streamu

Ostrava po dvou výhrách nad outsiderem z Arménie tentokrát měří síly s podstatně kvalitnějším a ostřílenějším protivníkem, ani v Kodani se ale neztratila a jediný gól dostala až v nastaveném čase. Postup se od Baníku nečekal, nyní už ale ví, že se s favoritem dá hrát, a tak by se chtěl pokusit o obrat. Odvetný duel začne ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos můžete sledovat živě na Fortuna TV.

sipka Sledujte boj Baníku o postup přes Kodaň živě a zdarma na Fortuna TV

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Baník Ostrava - FC Kodaň dnes živě v Konferenční lize: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Baník se do pohárové Evropy dostal po dlouhých čtrnácti letech, zatímco Kodaň mezinárodní soutěže hraje pravidelně a naposledy má za sebou čerstvou jarní zkušenost z play off Ligy mistrů. Logickým vyústěním tak byla pozice jasného favorita pro dánský celek.

První zápas sice nabídl podstatně vyrovnanější podívanou, než jaká se čekala, přesto se role obou týmů v poločase dvojzápasu nezměnily. Na postup Kodaně si lze vsadit v kurzu pouhých 1,15 oproti 5,36 na Baník. Na alespoň částečný úspěch a s ním spojený příspěvek do koeficientu jsou kurzy přeci jen příznivější, neprohra Ostravy je ohodnocena za 2,01.

Ostravští příznivci se těší na velký svátek, Už na obnovenou premiéru v Evropě proti Urartu byla kapacita téměř zaplněna, dorazilo více než 15 tisíc diváků. Na zvučnější jméno Kodaně by mělo být vyprodáno. Z pozice hlavního arbitra bude na utkání dohlížet Angličan Attwell, který pravidelně píská zápasy Premier League.

Kurzy na fotbal Baník - Kodaň v Konferenční lize 2024/25:

Baník - Kodaň: informace o zápase
📅 Kdy: 15. 8. 2024 od 19:00
🌍 Kde: Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích, Ostrava
🏆 Soutěž: 3. předkolo Konferenční ligy 2024/25, 2. zápas (0:1)
⚽ Rozhodčí: Stuart Attwell, Anglie
✔ Kurzy Fortuny: 4,09 - 4,35 - 1,80
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, Premier Sport 2

Baník nastoupil v plné sestavě, výhru vydřel v závěru

Bývá zvykem, že se týmy působící na více frontách v úvodu sezony snaží rozdělit síly mezi větší počet hráčů, aby zaprvé nikoho nepřetížily hned ze startu, zadruhé pak aby dostaly do hry většinu kádru. Je pravda, že v Ostravě se kouč Hapal tak širokou soupiskou pochlubit nemůže, zřejmě i proto sestavou zatím až tolik netočí. Alespoň tedy ne na klíčových postech.

Čtyři změny v základní jedenáctce sice pro víkendový duel s Hradcem Králové nastaly, vlastně všechny ale proběhly na pozicích, kde jednotliví fotbalisté spíše svádějí souboj o své místo na výsluní, opory na trávníku nechyběly. A ve čtvrtém kole Chance Ligy se musely ohánět, aby nakonec tři body zůstaly ve Vítkovicích.

Proti Hradci sehrál Baník docela zvláštní zápas. Už od třinácté minuty hrál přesilovku, přesto v první půli musel přečkat soupeřovu neproměněnou penaltu, když skvělý zákrok nohou předvedl brankář Markovič. Oslabený soupeř i nadále zlobil, naopak Baník se do první velké šance protlačil až v nastavení první půle, když Kubala napálil břevno.

Druhé dějství už se hrálo jen na jednu branku, Ostrava tlačila, vysvobození ale stále ne a ne přijít. Nakonec se Baník dočkal až na úplném sklonku normální hrací doby. Rigovu nepovedenou střelu šťastně tečoval vysunutý stoper Aririerisim a zajistil svému týmu vítězství.

Jak před týdnem prožil Baník smolné okamžiky, když v první nastavené minutě inkasoval rozdílovou branku, tentokrát se štěstěna přiklonila na jeho stranu. Bude ji ale zřejmě potřebovat zejména v odvetě proti Kodani, pokud chce ještě pomýšlet na postup. V prvním utkání hrál velmi dobře a dokonce vyslal přímo na branku více střel než favorit. Podobná aktivita bude muset být tentokrát podpořena i produktivitou.

sipka Zvládne Baník ještě zdramatizovat dvojzápas s Kodaní? Vsaďte si u Fortuny

Sestava Baníku v posledním soutěžním zápase
Markovič - Chaluš, Aririerisim, Pojezný - Buchta, Rigo, Boula, Holzer - Klíma, Kubala, Ewerton
Kdo se dostal do hry z lavičky: Prekop, Šín, Tanko, Juroška, Fomba

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kodaň potvrdila dobrý vstup a vede Superligu

Stále to ještě od Kodaně není úplně stoprocentní, po herní stránce jí úvod do nové sezony až tak nevychází. Vidět to ostatně bylo i před týdnem v domácím utkání proti Baníku, kde Dánové outsidera nijak nepřehrávali, i přes o něco větší podíl držení míče si nedokázali vypracovat brankové příležitosti. Měli celkem dvě, jednu vychytal Markovič, druhá v nastavení rozhodla o výhře.

Gól dal osmnáctiletý mladík Froholdt, jenž proti Ostravě střídal, o víkendu si ale za dobrý nástup z lavičky vysloužil místo v základní sestavě. Tentokrát se neprosadil, zastoupil ho však jen o rok starší Islanďan Orkarsson. Pro něj šlo už o třetí ligovou trefu v sezoně, další dvě branky pak přidal v předchozím kole Konferenční ligy proti Magpies. Je tak dost možné, že bude dalším z celé řady nákladných prodejů.

Talentovaný střelec je jen jednou z mnoha nadějí v kádru dánského lídra ligové tabulky. Kodaň má po čtyřech kolech na svém kontě deset bodů a je zatím neporažená. To sice platí i pro další adepty na tisk titulu, ti už ale bodů ztratili více. Mezi Kodaň a dvojici Midtjylland – Nordsjaelland se ještě vklínil zatím překvapivě dobře hrající Silkeborg.

Vzhledem k až třetímu místu v dramatickém finiši Superligy v minulé sezoně má ale Kodaň tentokrát nůž na krku, co se týče účasti v evropských pohárech. Bývalo zvykem, že po titulu začínala v Lize mistrů a i v případě neúspěchu se "jen" propadla o soutěž níže. Teď ale rovnou startovala v Konferenční lize a jakékoliv zaváhání by znamenalo úplnou absenci pohárů.

To by přineslo i podstatně nižší finanční příjmy, což by mohlo mít za následek nutný prodej některé z hvězd. Zatím šli během tohoto léta za lepším ze stabilních členů kádru jen brankáč Grabara a obránce Jelert. Zařídí Baník další zajímavá jména na trhu?

sipka Zahraje si Kodaň i letos hlavní fázi evropských pohárů? Kurzy Fortuny ZDE

Sestava Kodaně v posledním soutěžním zápase
Trott - Gocholeishvili, Vavro, Garananga, Meling - Falk, Lerager, Froholdt - Larsson, Oskarsson, Elyounoussi
Kdo se dostal do hry z lavičky: Achouri, Clem, Mattsson, Chiakha, Hojer

Kdy hraje Baník další zápas:

  • Datum, čas a místo: 15. 8. v 19:00, Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích (Ostrava)

sipka Zvládne Baník otočit náročný dvojzápas s Kodaní? Sledujte zdarma na Fortuně

Sleduj průběh zápasu ZDE

Tip na zápas odvety 3. předkola Konferenční ligy: Baník Ostrava vs. FC Kodaň ve čtvrtek 15. 8. 2024

Baník sice vstupuje do utkání se ztrátou a ví, že tak bezpodmínečně potřebuje skórovat, pokud chce ještě zabojovat o postup. Na druhou stranu ale jednobrankové manko znamená, že nejde o žádnou kritickou situaci, kdy by český zástupce musel od začátku "bláznit". Spěchat nemá kam ani Kodaň, a tak v redakci očekáváme spíše opatrnější úvodní dějství. Baníku zatím letos funguje defenziva na jedničku a dokud nebude muset otevřít hru, mohl by být vzadu jistý i tentokrát.

TIP: Kodaň nedá gól v první půli sipka vsadit ZDE

Baníku zatím letos funguje defenziva na jedničku

Kde sledovat fotbal Baník Ostrava vs. FC Kodaň živě v live streamu online a kdo dává Baník v televizi?

Čtvrté vystoupení Baníku v letošním ročníku evropských pohárů odvysílá v přímém přenosu znovu placený kanál Premier Sport 2. Existuje ale i jedna varianta zdarma, a to díky live streamu na Fortuna TV. U této sázkové kanceláře si na zápas můžete navíc ivsadit, a to před jeho startem i v průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Konferenční liga UEFA 2024/2025: losování, zápasy

UEFA Konferenční liga ⚽ startuje svůj čtvrtý ročník. Podívejte se na program i ✔️ výsledky.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen v ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční lize.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.