Evropská liga živě: Slavia Praha vs. Ajax

Slavia pokračuje v dobrých výkonech a v Edenu tak momentálně musí panovat velmi dobrá nálada. V tomto týdnu ale dojde na opravdové lámání chleba, Sešívané čekají hned dva velké zápasy. K tomu prvnímu přijíždí do Prahy Ajax v rámci druhého kola Evropské ligy.

Živý přenosKurzy
SlaviaAjax – Tip

Malick Diouf je překvapivým střeleckým lídrem Slavie Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Evropská liga UEFA 2024/25, 2. kolo: Slavia Praha vs. AFC Ajax v TV dnes od 18:45

Sešívaní na úvod Evropské ligy zvládli zrádné utkání na půdě Ludogorce a po výhře 2:0 jsou ve slušné pozici vzhledem k postupovým ambicím. Ve druhém kole je čeká papírově silnější soupeř, když do Edenu přijede slavný Ajax. Reprízu nejslavnějšího zápasu novodobé historie Slavie odvysílá ve čtvrtek od 18:45 stanice Nova Sport 5. 

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na Slavia vs. Ajax (Evropská liga UEFA, 2. kolo)

Mezi poháry se už v novém formátu od letošní sezony nebude přecházet, a tak je jasné, že i Evropskou ligu vyhraje tým, který v ní momentálně působí. Slavia ani Ajax nepatří mezi největší adepty, nýbrž spíše do druhého sledu účastníků.

sipka Přečtěte si vše důležité o Evropské lize UEFA

Oba týmy vstoupily do soutěže na jedničku. Slavia vyhrála 2:0 v Razgradu nad tamním Ludogorcem, Ajax si s Besiktasem doma porazil dokonce čtyřbrankovým rozdílem. Amsterdamský celek je tak po prvním kole dokonce v čele tabulky, zatímco Pražanům patří průběžná šestá příčka.

Ajax ale neprožívá nejšťastnější měsíce, naopak Slavia nabrala velice dobrou formu, a s připočtením k výhodě domácího prostředí to znamená, že pro bookmakery jsou Sešívaní favoritem vzájemného utkání. Na vybrané sázkové příležitosti se můžete podívat níže.

Kurzy Fortuny na fotbal Slavia - Ajax v Evropské lize 2024/25:

  • 1/0/2: Slavia 1,97 | remíza 3,70 | Ajax 3,80
  • 2,5 gólu: více 1,82 | méně 2,00
  • 4,5 karet: více 1,73 | méně 1,96
  • 9,5 rohu: více 1,73 | méně 1,99
  • Střelci: Chorý 2,90 | Akpom 3,30
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Slavia - Ajax
📅 Kdy: 3. 10. 2024 od 18:45
🌍 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: Evropská liga UEFA, 2. kolo ligové fáze
Rozhodčí: Andris Treimanis, Lotyšsko
📺 Přímý přenos: Nova Sport 5
Kurzy Fortuny: 1,97 - 3,70 - 3,80
Vsaďte si na výsledek zápasu Slavia - Ajax u Fortuny

Slavia ovládla malé derby a vyhrála pošesté za sebou

Je to už docela dlouho, kdy naposledy působila Slavia na všech frontách takto dominantně. Současné výkony ale nápadně připomínají ty, které Trpišovského svěřenci předváděli před pár lety, kdy v Česku vládli a v evropských pohárech se i proti největším klubům prezentovali jako zcela konkurenceschopné mužstvo.

Teď sice o nadvládě nad Chance Ligou nemůže být řeč, na to je Sparta stále až příliš silná. Přeci jen ale v posledních týdnech dvakrát překvapivě ztratila, zatímco Slavia i nadále vítězí, o víkendu už napříč všemi soutěžemi pošesté v řadě. Ve výsledku si tím oba týmy prohodily své pozice na čele tabulky a první místo tak nyní o tři body hájí v Edenu. Před nedělním derby jde pro domácí o skvělou zprávu.

sipka Jak dopadne derby pražských S? Vsaďte si u Fortuny

Jedno utkání proti městskému rivalovi má Slavia už za sebou, Bohemka ale v Ďolíčku příliš nevzdorovala. Rozhodnuto bylo v podstatě už po čtvrthodině hry, kdy favorit vstřelil dva slepené góly, do půle přidal ještě třetí a zbytek duelu už připomínal spíše tréninkové cvičení. To umožnilo realizačnímu týmu i dřívější střídání několika opor, což se vzhledem k napěchovanému programu určitě hodí.

I tak ale kouč Trpišovský na předzápasové tiskové konferenci mluvil o tom, že v sestavě dojde k několika změnám. Reagovat tak bude jednak na zmíněné blížící se derby, ale také na široký kádr a dobrou práci v tréninku, kterou si někteří jedinci řekli o větší příležitost.

Slavia proti nizozemským týmům v pohárové Evropě
Sezona Soutěž Soupeř Výsledek
2007/08 Liga mistrů, 3. předkolo Ajax 1:0 a 2:1 (postup)
2008/09 Pohár UEFA, skupina Ajax 2:2 (konec)
2021/22 Evropská liga, skupina Feyenoord 1:2 a 2:2 (postup)
2021/22 Evropská liga, čtvrtfinále Feyenoord 3:3 a 1:3 (konec)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Ajax konečně nabral formu, přijíždí bez řady velkých jmen

Amsterdamský gigant už nebudí takovou hrůzu, jako tomu bývalo zvykem. Od posledního velkého úspechu, když byl před šesti lety na dosah postupu do finále Ligy mistrů, následoval poměrně strmý sešup, jehož dosavadním nejnižším bodem byla až pátá pozice v minulé sezoně Eredivisie.

Pro Ajax bylo dvouleté trápení velkým nezvykem a něčím, na co fanoušci nejsou zvyklí. Proto bylo potřeba se v nové sezoně ode dne odlepit a vrátit slavný klub tam, kam patří. Volba padla na mladého italského trenéra Farioliho a ten se zatím jeví jako správný impuls.

sipka Přečtěte si představení Ajaxu včetně informací o kádru, trenérovi i historii

Ajax je sice aktuálně v tabulce nizozemské ligy zase až pátý, ale nenechte se zmást, má totiž odehrány o dva zápasy méně než většina protivníků. Pokud je zvládne, může být najednou druhý, což už by byl docela jiný pohled. Jasně, do ideálu mají výkony zatím ještě poměrně daleko a hlavně prohra v Bredě či remíza na Eagles jsou zbytečnými ztrátami, v Evropě ale Ajax šlape na plné obrátky. Před týdnem rozdrtil doma Besiktas a ukázal, že se s ním na mezinárodní scéně stále musí počítat.

sipka Potvrdí Ajax formu a vyhraje v EL i druhý zápas? Kurzy Fortuny ZDE

Nadějný trenér ovšem proti Slavii nebude moci počítat s řadou hvězd. Do Prahy údajně vůbec neodcestovali Henderson, Weghorst a Traoré. Ti se tak na marodce připojili k dlouhodoběji zraněným Berghuisovi, Gaaeiovi, Mannsverkovi a Avilovi. I tak ovšem Ajax má ve svém středu celou řadu velice zajímavých mladíků, na které se vyplatí zaměřit.

Evropská liga UEFA: Slavie vs. Ajax v ligové fázi, tip na výsledek

Slavia zatím letos inkasovala jenom ve čtyřech ze čtrnácti soutěžních zápasů. Ajax je ale přeci jen i přes krizi posledních let docela těžká váha a defenzivu domácích výrazně potrápí. Oba týmy se vyznačují aktivném fotbalem a v redakci věříme, že se diváci mají na co těšit. Tipujeme vyšší počet branek a prosadí se podle nás oba mančafty.

TIP: Oba týmy skórují a padnou alespoň tři góly  sipka Vsadit u Fortuny

Oba týmy mají v posledních týdnech dobrou ofenzivní výkonnost

  • Kdy hraje Slavia s Ajaxem v Evropské lize: 3. 10. v 18:45, Fortuna Arena (Praha)

Kde sledovat Evropskou ligu UEFA živě: fotbal Slavia Praha vs. Ajax Amsterdam v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání Evropské ligy má od letošní sezony kromě Sport TV také televize Nova. A ta má navíc první možnost výběru, a tak není divu, že domácí utkání Slavie proti Ajaxu zařadila do své nabídky. Konkrétně duel najdete na kanále Nova Sport 5.

Při sledování Evropské ligy můžete také vybírat z bohaté nabídky sázkových příležitostí. U Fortuny najdete mnoho kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu střetnutí. Stream zde ale bohužel k dostání nebude.

Zápas Slavia - Ajax v Evropské lize ve fotbale

  • Kdy začíná: čvrtek 3. října od 18:45
  • Kde se hraje: v Praze (Fortuna Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Slavia (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: není možné

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2024/2025: los, program, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen v ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční lize.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.