Evropská liga živě: Ludogorec vs. Slavia Praha

Po úspěchu Sparty v minulém týdnu se do hlavní fáze evropských soutěží pustí také Slavia. Ta na úvod cestuje na východ, k prvnímu utkání Evropské ligy nastoupí v Bulharsku proti vládci tamního fotbalu Ludogorci. Dočká se český fotbal dalšího mezinárodního vítězství?

Živý přenosKurzy
LudogorecSlavia – Tip

Kapitán Bořil se po zdravotních problémech vrátil do skvělé formy Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Evropská liga UEFA 2024/25, 1. kolo: Ludogorec Razgrad vs. Slavia Praha v TV dnes od 21:00

Tento týden patří Evropské lize, do boje tak jdou hned dva tuzemští zástupci. Jako první z nich se představí úřadující český vicemistr ze Slavie, ta změří síly s Ludogorcem, bulharským hegemonem posledních let. Přímý přenos odvysílá ve středu od 21:00 stanice Nova Sport 5. 

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na Ludogorec vs. Slavia (Evropská liga UEFA, 1. kolo)

Sešívaní vstupují do prvního ročníku nového formátu Evropské ligy zhruba uprostřed startovního pole, na její celkové vítězství v soutěži je u Tipsportu vypsán kurz 45,00, na triumf v základní části pak 30,00. Ludogorec naopak patří mezi největší outsidery, méně než jemu (160,00 trofej; 150,00 první místo v lize) bookmakeři věří jen čtyřem týmům.

sipka Přečtěte si vše důležité o Evropské lize UEFA

Přestože tak Slavia cestuje do Bulharska a čeká jí souboj na půdě soupeře, je vzhledem ke své síle i evropským zkušenostem považována za favorita zahajovacího utkání. Na tříbodový triumf Pražanů si lze vsadit v kurzu 2,13 oproti 3,60 na domácí Ludogorec.

Hrát se bude na zhruba desetitisícovém stadionu Huvepharma Arena v Razgradu. Protože ale samotné město na severovýchodě Bulharska čítá jen kolem tří desítek tisíc obyvatel, není divu, že stánek nebývá zcela zaplněn.

Kurzy Tipsportu na fotbal Ludogorec - Slavia v Evropské lize 2024/25:

  • 1/0/2: Ludogorec 3,60 | remíza 3,56 | Slavia 2,13
  • 2,5 gólu: více 2,06 | méně 1,84
  • 4,5 karet: více 1,59 | méně 2,22
  • 9,5 rohu: více 1,89 | méně 1,82
  • Střelci: Duah, Seco 4,00 | Chorý 3,05
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Ludogorec - Slavia
📅 Kdy: 25. 9. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Huvepharma Arena, Razgrad
🏆 Soutěž: Evropská liga UEFA, 1. kolo ligové fáze
Rozhodčí: Jérôme Brisard, Francie
📺 Přímý přenos: Nova Sport 5
Kurzy Tipsportu: 3,60 - 3,56 - 2,13
Vsaďte si na výsledek zápasu Ludogorec - Slavia u Tipsportu

Ludogorec v Bulharsku vládne, v Evropě už je stálicí

Není to tak dávno, co o fotbale hraném v Razgradu věděli jen ti nejzarytější sportovní příznivci. Vždyť v roce 2005 tamní mančaft zanikl s tím, že nikdy ani neokusil nejvyšší bulharskou soutěž. Jenže když se střihem přesuneme do současnosti, nikdo už nepochybuje, že právě Ludogorec je absolutním vládcem své země.

sipka Přečtěte si představení Ludogorce včetně informací o historii, současném kádru či trenérovi

Může za to vděčit třinácti ligovým titulům v řadě, které jsou na evropské fotbalové mapě opravdovým unikátem. Také letošní sezonu Orli rozjeli v klasickém tempu, z osmi kol sedm vyhráli a ztratili jen dva body za jednu remízu, a to navíc v zápase, v němž i v deseti sahali po vítězství. A tak vedou soutěž i přesto, že mají odehráno o jedno utkání méně než druhé Levski.

Ludogorec je však v plné zátěži už více než dva měsíce, první předkolo Ligy mistrů rozehrál ještě dříve, než vůbec skončilo mistrovství Evropy. Přes gruzínské Dinamo Batumi postoupil, stejně jako přes běloruské Dinamo Minsk. S Karabachem ale přišel totální výbuch, když Bulhaři první duel venku vyhráli 2:1, doma ale padli 2:3 a v prodloužení ostudně hned čtyřikrát inkasovali.

Snadným triumfem nad moldavským Petrocubem si pak alespoň částečně spravil chuť a zajistil si účast v Evropské lize. V té době už na lavičce seděl trenér Sirakov, jenž po zmíněné blamáži nahradil Dermendzhieva. Pro bývalého bulharského reprezentanta jde o vůbec první angažmá v profesionálním fotbale, bude tak zajímavé sledovat, jak si povede.

sipka Zvládne Sirakov svou premiéru v pohárech vítězně? Vsaďte si u Tipsportu

Bude se muset obejít bez jedné z hlavních postav současného Ludogorce. Útočník Tekpetey hned v úvodu sezony utrpěl zlomeninu nohy a po operaci bude mimo hru několik měsíců. Jinak by však domácí měli být v plném počtu a spoléhat se tak budou i na řadu brazilských šikulů, na které v Razgradu dlouhodobě sází.

Slavia proti bulharským týmům v pohárové Evropě
Sezona Soutěž Soupeř Výsledek
1976/77 Pohár UEFA, 1. kolo Akademik Sofia 2:0 a 0:3 pp (konec)
2003/04 Pohár UEFA, 2. kolo Levski Sofia 2:2 a 0:0 (konec)
2005/06 Pohár UEFA, skupina CSKA Sofia 4:2 (postup)

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Slavia nabrala formu a zvládla šlágr, přišla ale o Ogbua

Sešívaní jsou po dlouhých měsících konečně opět zpátky ve velmi dobré pohodě. Po rozpačitém konci minulé sezony a ne zrovna ideálním vstupu do té aktuální se vše podařilo vyladit a Slavia nyní předvádí výkony podobné těm, se kterými zažívala velké úspěchy na domácí i evropské scéně.

Už před reprezentační přestávkou mného naznačila odveta kvalifikace Ligy mistrů proti Lille, které bylo jasnou připomínkou velké slávistické kvality. První dva zápasy po pauze pak přinesly dvě přesvědčivé výhry nad dalšími pohárovými zástupci. V Mladé Boleslavi z toho byl triumf 2:0, Plzeň pak v Edenu inkasovala dokonce ještě o jeden gól více.

Hotovo bylo už v prvním poločase, kdy Slavia vstřelila všechny tři branky díky Bořilovi, Chorém a Provodovi. Výkon Pražanů snesl velmi přísná měřítka, ve formě jsou teď snad všichni hráči z nově vykrystalizované jedenáctky. V minulosti se prakticky nestávalo, že by kouč Trpišovský vsadil dvakrát po sobě na stejnou sestavou, zvláště když oba zápasy od sebe dělily jen čtyři dny.

A je jisté, že ve středu se to opakovat nebude. Červenobílí totiž na delší dobu přišli o klíčového stopera Ogbua, jenž si při nešťastné srážce přivodil zlomeninu jařmového oblouku a podstoupil operaci. Do Bulharska navíc neodcestoval Douděra, jenž se i nadále potýká se zdravotními obtížemi v rodině. Defenziva už nějakou dobu postrádá také Vlčka, a tak bude na tomto místě realizační tým muset trochu improvizovat.

sipka Udrží Slavia další nulu i přes absence v obraně? Kurzy Tipsportu ZDE

A to mohlo být ještě hůře, proti Plzni totiž zvládl odehrát jen poločas aktuálně nejlepší slávistický hráč Oscar. Ten by však podle všeho měl být k utkání připraven. Důležité je to ještě více i proto, že na evropské soupisce pro podzim chybí Ševčík. I tak budou ale mít Trpišovský a spol. z hlediska skladby týmu nad čím přemýšlet.

Evropská liga UEFA: Ludogorets vs. Slavie v ligové fázi, tip na výsledek

Ludogorec má především směrem dopředu velkou kvalitu a zajímavé ofenzivní hráče, Slavia navíc přišla o klíčového stopera Ogbua a hrát nebude ani pravý wingback Douděra. Úspěch defenzivy Sešívaných ale není postaven jen na jednotlivcích, nýbrž i na systému. Český vicemistr je aktuálně ve skvělé formě a papírově nejslabšího soupeře v letošním programu EL by měl porazit, pokud chce pomýšlet na postup.

TIP: Slavia vyhraje alespoň o dva góly  sipka Vsadit u Tipsportu

Slavia se rozjela do skvělé formy

  • Kdy hraje Slavia v Evropské lize: 25. 9. ve 21:00, Huvepharma Arena (Razgrad)

Kde sledovat Evropskou ligu UEFA živě: fotbal Ludogorec Razgrad vs. Slavia Praha v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání Evropské ligy má od letošní sezony kromě Sport TV také televize Nova. A ta má navíc první možnost výběru, a tak není divu, že utkání Slavie na půdě Ludogorce zařadila do své nabídky. Konkrétně duel najdete na kanále Nova Sport 5.

Při sledování Evropské ligy můžete také vybírat z bohaté nabídky sázkových příležitostí. U Tipsportu najdete mnoho kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu střetnutí. Stream zde ale bohužel k dostání nebude.

Zápas Ludogorec - Slavia v Evropské lize ve fotbale

  • Kdy začíná: středa 25. září od 21:00
  • Kde se hraje: v Razgradu (Huvepharma Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Slavia (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: není možné

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2024/2025: los, program, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen v ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční lize.