Evropská liga: Kryvbas vs. Viktoria Plzeň živě

Viktorii Plzeň čeká první pohárové utkání v letošní sezoně. Západočechům se do cesty postaví ukrajinský FC Kryvbas, který vyzve český tým v rámci 3. předkola Evropské ligy na stadionu Košic. Sledujte zápas živě ve čtvrtek od 20:00 na TV Tipsport.

Živý přenosKurzy
KryvbasPlzeňTip

Lukáš Kalvach během zápasu s Jabloncem Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

3. předkolo Evropské ligy 2024/2025: FC Kryvbas vs. Viktoria Plzeň dnes živě na TV Tipsport

Plzeň odstartuje působení v Evropské lize zápasem 3. předkola proti Kryvbasu. Ukrajinský klub pochopitelně nemůže nastoupit na svém stadionu, proto se úvodní souboj přestěhoval do Košic. Utkání je na programu ve čtvrtek 8. srpna od 20:00 a odvysílá jej TV Tipsport.

sipka Klikněte ZDE a sledujte Kryvbas vs. Viktoria Plzeň v EL živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na EL: bookmakeři věří Plzni

Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport se přiklánějí k vítězství Plzně, což potvrzuje kurz 1,61. Potenciální výhra domácího týmu je naopak oceněna vyšším kurzem 5,31. Nerozhodnému stavu zase experti přiřadili kurz 4,27.

Sázkové kurzy na zápas Kryvbas – Plzeň:

  • Postup: Kryvbas 5,15 | Plzeň 1,15
  • Dvojtip: Neprohra Kryvbas 2,40 | Neprohra Plzeň 1,18
  • 2,5 gólů: méně 2,19 | více 1,72
  • Každý tým dá gól: ANO 1,72 | NE 2,06
  • Kompletní nabídku najdete ZDE

V roli hlavního rozhodčího uvidíme Sebastiana Gishamera z Rakouska.

Informace před zápasem Kryvbas vs. Viktoria Plzeň
📅 Kdy: 8. 8. 2024 od 20:00
🌍 Kde: Košická futbalová aréna, Košice
🏆 Soutěž: 3. předkolo Evropské ligy 2024/25
Rozhodčí: Sebastian Gishamer, Rakousko
✅ Kurzy Tipsportu: 5,31 - 4,27 - 1,61
📺 Přímý přenos: TV Tipsport, Sport 2

Kryvbas generálku na předkolo zvládl

Pro českého fanouška ne úplně známý klub byl původně založen již v roce 1959. V průběhu let čtyřikrát vyhrál nejvyšší soutěž ukrajinské SSR. Následně vznikly samostatné soutěže a v roce 1992 Kryvbas triumfoval ve druhé lize, to pro něj automaticky zmanenalo přesun mezi elitu.

V ní ukrajinský celek hrál až do roku 2013. Poté bohužel neustál finanční problémy a musel vyhlásit bankrot. Současný klub s úplným názvem FC Kryvbas Kryvyi Rih vznikl teprve v roce 2020 a téměř ihned začal sbírat úspěchy. V minulém ročníku skončil na skvělé třetí příčce, čímž si poprvé v historii zajistil účast v pohárové Evropě.

sipka Prosadí se Kryvbas proti Plzni? Vsaďte si

Kryvbas podstoupil poměrně povedenou letní přípravu, v níž třikrát zvítězil, ve třech případech remizoval a pouze jednou utržil porážku (Rizespor, 3:4). Svěřenci Yuriye Vernyduba za sebou už mají i 1. kolo ukrajinské Premier League. Tým do něj šel jako obrovský favorit a Oděsu porazil těsně 1:0.

Kvůli pravidlům UEFA mužstvo nemůže v Evropské lize nastoupit na domácím stadionu. Ukrajinský celek ovšem nečeká dlouhý výlet, neboť sehraje duel proti Plzni v Košicích. Kryvbas hlásí před 3. předkolem jedinou absenci. O utkání by měl přijít obránce Volodymyr Yakimets, kterého trápí potíže se zády.

Na koho narazí vítěz a poražený z dvojzápasu Kryvbas vs. Plzeň
Scénář Soutěž Soupeř
Vítěz Play-off Evropské ligy Heart of Midlothian
Poražený Play-off Konferenční ligy Real Betis

Plzeň zaváhala v Chance Lize

Plzeň se na rozdíl od svého čtvrtečního soupeře na 3. předkolo Evropské ligy moc dobře nenaladila. Viktoriáni sice zajížděli na půdu oblíbeného Jablonce, tentokrát ale předvedli bezzubý výkon a nakonec se museli spokojit s bezbrankovou remízou.

V zápase dostali premiérovou příležitost Slončík a Metsoko, jenže ani jeden z nich nedokázal do statistik výrazněji promluvit. Pouze pár minut strávil na trávníku Brazilec Ricardinho, jenž byl jednou z největších posil Viktorie. Otázkou zůstává, jestli ho Miroslav Koubek nezařadí do základní sestavy právě proti Kryvbasu, protože Vašulínovi s Vydrou se v útoku zatím příliš nedaří.

sipka Udrží Plzeň další čisté konto? Vsaďte si

V sezoně 2023/24 Konferenční ligy zdobila Plzeň perfektně fungující obrana, která patřila mezi vůbec nejlepší v celé soutěži. Je tedy více než pravděpodobné, že se západočeský celek bude chtít podobným herním projevem prezentovat i v počáteční fázi Evropské ligy.

Menší nepříjemností v táboře hostujícího mužstva je zranění brankářské jedničky Martina Jedličky. 26letý gólman zmeškal střetnutí s Jabloncem a otazník nad jeho startem visí i nyní. Na druhou stranu Viktoria disponuje kvalitními náhradníky v podobě Mariána Tvrdoně či Floriana Wiegeleho.

  • Datum, čas a místo zápasu: 8. 8. ve 20:00, Košická futbalová aréna, Košice

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Tip na výsledek zápasu Kryvbas vs. Viktoria Plzeň ve 3. předkole Evropské ligy

Plzeň spoléhá stejně jako v minulé sezoně na propracovanou defenzivu a proti Kryvbasu se nikam zbytečně nepotlačí. Viktoriáni by měli soupeře přehrát, pokud však vstřelí úvodní branku, budou se snažit zejména odjet s výhodným výsledkem do odvety. Volíme následující tip.

TIP: 2.5- gólů v utkání sipka Vsadit u Tipsportu

tip

Kde sledovat Evropskou ligu živě: fotbal Kryvbas – Viktoria Plzeň v online live streamu, bude i přímý přenos v televizi (TV)?

Zápas 3. předkola mezi Kryvbasem a Viktorií Plzeň pro vás zajistí sázková kancelář Tipsport. Pokud se zajímáte o kurzové sázení, můžete si také na utkání vsadit.

V případě, že preferujete TV, souboj najdete na placeném kanálu Sport 2.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

FC Barcelona - fanoušci, choreo - Profimedia

Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Chcete sázet na fotbal a nevíte, jak na to? Poradíme vám, jak začít. Od výběru sázkovky a založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů...

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.