Slavia přivedla zpět Lingra, oznámila i další dvě posily

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V posledním týdnu přestupového období posiluje i Slavia. Zpět se vrátil reprezentant Lingr, v Edenu oznámili také příchod dvou mladíků. Z Belgie dorazil pravý obránce Simion Michez, jenž by měl okamžitě posílit A tým. Příslibem spíše do budoucna pak je černohorský ofenzivní univerzál Perišić.

Ondřej Lingr je po roce zpět ve Slavii Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Slavia se konečně rozhoupala a v závěru léta dokončila tři příchody

To, o čem se už delší dobu mluvilo, se nakonec opravdu stalo skutečností. Slávistický kouč Trpišovský se dočkal návratu bývalé opory, po pouhém roce stráveném ve Feyenoordu je zpět český reprezentační záložník či útočník Ondřej Lingr. Oslabený pravý kraj hřiště posílil dvaadvacetiletý Simion Michez, v B týmu by se měl rozehrávat ještě o dva roky mladší Vladimir Perišić. Slavia tak v posledním týdnu přestupového okna zbrojí na boj na třech frontách, když hlavně mistrovský titul letos nabral na důležitosti.

sipka Sledujte ligové zápasy Slavie na Betano TV

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

Lingr se v Nizozemsku neprosadil a po roce se vrátil do Edenu

Slávisté pokračují v návratech do minulosti. Comeback Davida Zimy se zatím nejeví jako příliš vydařený, to ale sešívané vedení evidentně neodradilo. Velkým tématem bylo v průběhu léta možné obnovení spolupráce s Peterem Olayinkou, z toho ale na poslední chvíli sešlo. Tentokrát už se ale další bývalá opora oficiálně stala staronovou posilou.

Je to přitom teprve rok a dva měsíce od chvíle, kdy Ondřej Lingr s docela velkou pompou odcházel na svou první zahraniční štaci. Ostatně Feyenoord se odmítá jen velmi těžko, o čemž by mohli vyprávět i ve Spartě. Šlo navíc i o zajímavý obchod pro samotnou Slavii, které inkasovala čtyři miliony eur za hráče, který se pohyboval spíše na hraně základní sestavy a lavičky.

sipka Vybojuje si tentokrát Lingr jisté místo v základu? Sledujte zápasy živě

Český reprezentant se ale v Nizozemsku neprosadil. V uplynulé sezoně zasáhl celkem do 27 zápasů, pokaždé ale z pozice náhradníka. Zaznamenal čtyři branky a na jednu asistoval, hlavně v počátku svého působení se jeho zapojení do týmu jevilo slibně. Postupem času ale dostával stále méně prostoru.

Nepomohla mu ani letní výměna na pozici trenéra, úspěšného Slota nahradil Brian Priske. Ten ho ještě na několik minut nasadil do úvodního utkání ročníku, kdy byl u penaltového vítězství nad PSV v Superpoháru. V lize už ale všechny tři duely strávil na lavičce, a tak nastal čas na změnu.

Vzal tak zavděk možnosti návratu do Edenu, kde se Slavií slavil jeden mistrovský titul a dva triumfy v MOL Cupu. Hodnota transferu činí 2,2 milionu eur, k vyrovnání dojde odpuštěním zbývajících splátek, které měly putovat do Rotterdamu. Reprezentant podepsal smlouvu do roku 2028 a oblékne své tradiční číslo 32.

Lingr má ve Slavii na co navazovat, celkem v červenobílém dresu dosud odehrál 138 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil 40 gólů, z toho hned 16 vítězných. Především ve velkých zápasech jeho bojovnost a vítězná mentalita realizačnímu týmu v minulé sezoně citelně scházela. Stále jde přitom o fotbalistu v nejlepším věku, rodákovi z Havířova je 25 let. Nyní bude Slavia doufat, že tento nostalgický návrat nebude krokem vedle.

Dosavadní kariéra Ondřeje Lingra
Klub Zápasy Góly + asistence
Karviná 80 12 + 3
Slavia 138 40 + 11
Feyenoord 28 4 + 1
Prosadí se Lingr při návratu do Slavie? Sledujte jeho výkony na Betano TV

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slavia našla alternativu na pravou stranu, z Belgie dorazil Michez

Pokud někde Slavii v posledních týdnech opravdu tlačila bota, bylo to na pravé straně hřiště. Další český reprezentant David Douděra se potýká s vážnými osobními problémy, kvůli kterým už svému týmu v úvodu sezony dvakrát nebyl k dispozici a v průběhu podzimu se očekává další absence.

Zkušený Lukáš Masopust je zraněný, kapitán Jan Bořil už nezvládne plnou porci zápasů při boji na třech frontách. Conrad Wallem požádal vedení o přestup a jeho budoucnost se momentálně řeší, Michal Tomič už dokonce zamířil do norského Bodø/Glimt. A tak kouč Trpišovský neměl na post wingbacka moc na výběr, jednou zde dokonce zaskakoval stoper Zima.

Sešívaní tak věděli, že potřebují minimálně jedním mužem pravý kraj obrany či zálohy posílit. A přestože jednání nebyla snadná, nakonec našli svou vytouženou posilu. Z belgického Beerschotu dorazil dvaadvacetiletý rychlík Simion Michez. Zájem o něj mimochodem nedávno projevil i první soupeř Slavie z letošní kvalifikace o postup do Ligy mistrů, Royale Union SG. Možná i přesvědčivý triumf pražského klubu nakonec sehrál roli v tom, že si Michez vybral Eden.

Belgický rodák, který ale už nyní reprezentuje mládežnické výběry Kamerunu, odkud má předky, je odchovancem slavného Anderlechtu, kde působil od šesti let. Za A tým ale nikdy nenastoupil, sezonu 2022/23 strávil v rezervě, které pomohl k 6. místu ve druhé lize.

Na stejné úrovni hrál i za Beerschot, kam přestoupil loni v létě. Celkem ve druhé nejvyšší belgické soutěži odehrál 55 utkání, v nichž z pozice pravého wingbacka nasázel osm branek a na tři přihrál. V minulém ročníku navíc se svým mužstvem slavil triumf a postup mezi elitu. Úvod letošního podzimu tak strávil v Jupiler Pro League, kde v šesti startech stihl tři kanadské body za dvě trefy a jednu asistenci.

Podle dostupných informací by mělo jít o velmi hbitého a rovněž nadstandardně technicky vybaveného fotbalistu, který má navíc potenciál se ještě dále zlepšovat. Mohl by se tak vydat po stopách například Alexandera Baha, jenž na stejném postu vydržel v Praze jen rok a půl, než si ho vyhlédla portugalská Benfica.

sipka Vyslouží si Michez brzy i zvučnější angažmá? Sledujte jeho vývoj živě

Za Micheze Slavia vyplázla 2,2 milionu eur, stejně jako Lingr podepsal smlouvu do léta 2028. Bude nosit číslo 14.

Dosavadní kariéra Simiona Micheze
Klub Zápasy Góly + asistence
RSCA Futures 26 3 + 0
Beerschot 37 8 + 4

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Nástupce Jovetiće začne v B týmu, Slavia v něm vidí velký potenciál

Třetím novicem do party je dvacetiletý Černohorec Vladimir Perišić. Ten by neměl být okamžitou posilou pro A tým, své působení v Praze začne v B týmu v Chance Národní Lize. Sešívaní si však od něj do budoucna slibují velké věci.

Ofenzivní univerzál, jenž dle svých vlastních slov dokáže nastoupit na hrotu útoku, na obou křídlech i na pozici "desítky", za svůj velký fotbalový vzor uvádí černohorskou legendu Stevana Jovetiće, od kterého se učil. Také on totiž začínal v Podgorici, i když on v Mladosti. Perišić přichází z Buducnosti, kde poprvé nakoukl do dospělého fotbalu už v 16 letech.

Minulou sezonu strávil na hostování ve druhé černohorské lize v týmu Kom Podgorica, kde se blýskl 22 přesnými zásahy ve 30 duelech. Letošní ročník už začal jako plnohodnotný člen základní sestavy Buducnosti, v lize se v pěti kolech trefil dvakrát, stejný počet gólů zaznamenal i v kvalifikaci Konferenční ligy. Jeho tým ale vypadl ve druhém předkole s CSKA Sofia.

Za své dobré výkony si Perišić před pár dny vysloužil svou premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace Černé Hory. Zatím má za sebou starty v mládežnických kategoriích, naposledy tu do 19 let.

sipka Vsaďte si na zápasy reprezentačních týmů u Betana a získejte bonus

Do Slavie zamířil s vědomím, že začne v druholigovém B týmu, po aklimatizaci na český fotbal i vůbec život v Praze se s ním ale počítá do prvního mužstva. Také on je nyní smluvně zavázán v Edenu do roku 2028, stát měl zhruba 350 tisíc eur.

Dosavadní kariéra Vladimira Perišiće
Klub Zápasy Góly + asistence
Buducnost Podgorica 45 1 + 0
Kom Podgorica 32 24 + 1
Buducnost Podgorica 8 4 + 0
Bude Perišić ve druhé lize dávat góly? Vsaďte si u Betana

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Titul obhajuje Sparta

1. česká fotbalová liga: Chance Liga 2024/2025

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Chance Liga. Podívejte se na její program, výsledky i aktuální tabulku.

Sledujte live streamy 1. české fotbalové ligy zdarma na Betano TV

Betano TV stream: fotbalová Chance Liga živě online

Chcete sledovat český fotbal zdarma? Betano TV vysílá všechny zápasy 1. ligy živě v online live streamu.