Příprava: Slavia Praha vs. Slask Wroclaw v online livestreamu

Slavia odjela na tréninkový kemp do Rakouska, kde odehraje v rámci přípravy na novou sezonu celkem čtyři přátelské zápasy. V tom prvním se představí proti polskému vicemistrovi Slasku Wroclaw.

Živý přenosKurzy
SlaviaSlaskTip

Bude Antonín Kinský na podzim jedničkou Slavie? Foto: ČTK / Lebeda Pavel

Letní příprava 2024: přátelský zápas Slavia Praha vs. Slask Wroclaw už dnes živě

Slávisté zahájili přípravu na ročník 2024/25, v němž budou chtít ukončit už příliš dlouhé čekání na ligový titul. Už za sebou mají první utkání proti Pardubicím, v němž remizovali 1:1. Nyní už jsou v Rakousku, kde sehrají další čtyři duely. Příštím soupeřem jim bude Slask Wroclaw. Sledujte zápas ve středu od 15:00 živě na Slavia TV.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Slavii v přípravě na novou sezonu

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Příprava na podzim sezony 2024/2025: jaké jsou kurzy na přípravný zápas Slavia vs. Slask?

Pro Slavii nejsou přípravné zápasy proti polským mančaftům nic nového. Loni zahajovala letní kemp proti Rakówu a připsala si vítězství 2:1. Před třemi lety hrála s Piastem nerozhodně 1:1. Ani tentokrát ji nečeká nic jednoduchého, utká se totiž s úřadujícím vicemistrem polské Ekstraklasy.

Česká nejvyšší soutěž je ale dlouhodobě přeci jen o něco výše a tomu odpovídají i kurzy, které pražský celek favorizují. Na Slavii si lze u Fortuny vsadit v kurzu 1,85, zatímco vítězství Slasku se dá hrát v kurzu 3,60. Tým z Wroclawi je ale v dobré formě a oba dosavadní duely v přípravě vyhrál.

Zápas se odehraje v malém rakouském městečku Aigen im Mühlkreis nedaleko českých hranic. Vstupenky jsou k dispozici za 13 eur.

Informace před zápasem Slavia - Slask
📅 Kdy: 3. 7. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Aigen im Mühlkreis, Rakousko
🏆 Soutěž: Letní příprava
Kurzy Fortuny: 1,85 - 3,85 - 3,60
📺 Přímý přenos: Slavia TV
Vsaďte si na zápas Slavia - Slask u Fortuny

Slavia dotahuje příchod Chorého, čeká na příjezd reprezentantů

Sešívaní zahájili letní přípravu už 17. června, kdy odcestovali na kondiční část soustředění do Horního Rakouska. Následující dny strávili zpět v Česku, kde také absolvovali své první utkání před novou sezonou. V něm měli evidentně těžké nohy a i přes obrovskou převahu a řadu vyložených šancí jen remizovali s Pardubicemi 1:1. V této fázi ale samozřejmě výsledky nejsou to nejdůležitější.

Nyní se Slavia vrátila zpět do Rakouska, kde ji čeká už mnohem příjemnější herní součást soustředění. K původní sestavě už se přidali i Oscar, navrátilec z hostování Ousou a nejlepší střelec slávistického béčka Trédl, jenž měl velký podíl na návratu mužstva do druhé nejvyšší soutěže.

U týmu stále ještě nejsou reprezentanti, kteří se představili na probíhajícím mistrovství Evropy v Německu. Ti po náročném programu čerpají dovolenou a ke zbytku kádru se budou připojovat postupně. Pravděpodobně se to bude týkat i útočníka Tomáše Chorého, jehož příchod z plzeňské Viktorie se v těchto dnech dotahuje. Třaskavý transfer si podle všeho vyžádal sám kouč Trpišovský, jemuž v uplynulých letech chyběl jak vytáhlý forvard do vápna soupeře, tak lídr na hřišti i v kabině.

Slavia bude oboje potřebovat, pokud se chce vrátit na český trůn. Poslední tři ligové ročníky skončily bolestivým kolapsem na konci sezony, což je pro klub s těmi nejvyššími ambicemu už příliš dlouhá doba bez největší trofeje. Nadcházející ročník bude o to důležitější, že jeho vítěz si zajistí přímý postup do základní fáze Ligy mistrů.

O to bolestivější může být zranění brankářské jedničky Staňka, jenž si v závěrečném utkání české reprezentace na Euru poranil rameno a musel podstoupit operaci, která ho vyřadí na celý podzim. Nečekanou příležitost by tak mohl dostat talentovaný mladík Kinský, který ve snaze získat stálé místo v základu už spíše počítal s odchodem. Slávistický boss Tvrdík ale nyní naopak obnovil jednání o prodloužení smlouvy.

Červenobílé čekají v rámci rakouského soustředění čtyři přípravné duely, po kterých se už na scénu vrátí česká liga. Tu Slavia otevře 21. července na Slovácku. Chystat se ale musí i na další klíčové souboje v rámci kvalifikace do evropských pohárů, tentokrát začne ve 3. předkole Evropské ligy na přelomu obou prázdninových měsíců.

sipka Vrátí se Slavia letos na vrchol české ligy? Vsaďte si v kurzu 2,00

Program zápasů Slavie v letní přípravě
Datum a čas Místo Soupeř
29.06., 15:00 Roudnice nad Labem Pardubice
03.07., 15:00 Aigen im Mühlkreis, Rakousko Slask Wroclaw
06.07., 17:00 Bad Leonfelden, Rakousko Rapid Vídeň
09.07., 17:00 Oepping, Rakousko Železiarne Podbrezová
13.06., 16:00 Rohrbach, Rakousko Žilina

Slask se vrátil do boje o titul a může se těšit na poháry

Se Slaskem je to trochu jako na houpačce. Po dvanáctém místě v sezoně 2018/19 zažil dvě výrazně povedenější sezony, když skončil pátý a pak dokonce čtvrtý, což mu vyneslo i účast v Evropské konferenční lize.

Jenže pak následovaly dvě sezony hrůzy a shodné umístění až na patnácté příčce, tedy jen těsně nad zónou sestupu. Minulý ročník ovšem znamenal návrat na pozice, které se ve Wroclawi snášejí podstatně lépe. Slask do posledního kola bojoval o ligový titul a stačilo mu jakékoliv zaváhání Jagiellonie a mohl slavit. To však nenastalo, a tak se musel spokojit se druhým místem.

I přes bolest, kterou přinesla ztráta trofeje jen kvůli horší vzájemné bilanci, jde pro vratislavský celek o fantastický úspěch. Vždyť titul získal ve své historii jen dvakrát. Díky druhé příčce se navíc může po delší době těšit na pohárovou Evropu.

Začne ve druhém předkole Konferenční ligy, kde už zná i svého soupeře. Tím bude lotyšská Riga, první zápas odehraje už za tři týdny na půdě soupeře, odveta je pak na programu o týden později ve Wroclawi. Zajímavé je, že následující ročník EKL se bude hrát právě právě na domácím stadionu Slasku, i když takové ambice tamní celek samozřejmě mít nemůže.

Polská liga zároveň začíná už 19. července soubojem s Lechií, a tak musel Slask i svou přípravu začít dříve. Stihl už porazit Brzeg Dolny 4:0 a před týdnem si 1:0 poradil i s mnohem renomovanějším protivníkem, rumunskou Kluží. Zatím u toho nebyl český záložník Petr Schwarz, který ale i nadále zůstává členem kádru klubu z Vratislavi.

sipka Vrátí se Slask po letech zpět na polský trůn? Vsaďte si u Fortuny

  • Datum, čas a místo zápasu: 3. 7. v 15:00, Aigen im Mühlkreis, Rakousko

Tip na výsledek zápasu Slavia vs. Slask v letní přípravě

Polský tým začal přípravu dříve a má za sebou už dva úspěšně zvládnuté zápasy. To Slavia sotva zakončila své kondiční soustředění a může mít stále těžké nohy. Slask má svou kvalitu a mohl by využít i toho, že už má kompletní kádr, zatímco Slavii chybí všichni reprezentanti.

TIP: Slask neprohraje sipka Vsadit u Fortuny

Slask je v přípravě dále a je zatím úspěšný

Kde sledovat letní přípravu živě: fotbal Slavia Praha vs. Slask Wroclaw v online live streamu, bude i přenos v televizi (TV)?

Zápas mezi Slavií a Slaskem nevysílá žádná televizní stanice, která by byla dostupná na českém území. Momentálně nemáme žádné informace ani o žádném přenosu od sázkových kanceláří, například u partnera Slavie Fortuny si ale můžete na utkání vsadit.

Můžete si navíc pustit online stream na klubové Slavia TV! Ta vysílala i úvodní přípravný souboj Sešívaných s Pardubicemi; na všechno důležité se lze podívat v přiloženém sestřihu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje 16 týmů.