Příprava: Slavia Praha vs. Rapid Vídeň v online livestreamu

Slavia má za sebou první vítězství v rámci letní přípravy, když zdolala polského vicemistra Slask. V sobotu změří síly s dalším zástupcem sousední země, který se chystá na start nové sezony a blížící se kvalifikaci do evropských pohárů. V Rakousku se představí proti Rapidu Vídeň.

Živý přenosKurzy
SlaviaRapidTip

Lukáš Masopust se připravuje na další sezonu ve Slavii Foto: ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

Letní příprava 2024: přátelský zápas Slavia Praha vs. Rapid Vídeň už dnes živě

Sešívaní pokračují v herním soustředění v Rakousku. Po výhře nad polským Slaskem bude tentokrát jejich soupeřem Rapid Vídeň. Sledujte zápas v sobotu od 17:00 živě na Slavia TV.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Slavii v přípravě na novou sezonu

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Příprava na podzim sezony 2024/2025: jaké jsou kurzy na přípravný zápas Slavia vs. Rapid Vídeň?

Zatímco ve dvou předešlých přátelských zápasech proti Pardubicím a Slasku byla Slavia favoritem, tentokrát bookmakeři rozdíly mezi oběma týmy hledají jen těžko. Soupeři pražského celku tak evidentně s každým dalším duelem nabírají na kvalitě. Pokud byste zamířili na stránky Fortuny, partnera Slavie, najdete zde dokonce dokonale vyrovnané kurzy na vítězství.

Pro Sešívané nejsou rakouští soupeři v přípravě tak úplně obvyklí, naposledy změřili síly před čtyřmi lety se St. Pöltenem, který tehdy rozstříleli 5:0. Jejich kádr se ale od té doby výrazně proměnil, utkání si pamatují jen Bořil, Masopust a Oscar z členů kádru, kteří mohou nastoupit i v sobotu. K tomu ještě připočtěme nyní odpočívající reprezentanty Zimu, Holeše, Ševčíka a Provoda.

Sobotní duel se odehraje ve zhruba pětitisícovém rakouském městečku Bad Leonfelden, které leží v blízkosti českých hranic a zhruba 25 kilometrů severně od Lince. Zájemci mohou na místě zakoupit vstupenky za 13 eur.

Informace před zápasem Slavia - Rapid Vídeň
📅 Kdy: 6. 7. 2024 od 17:00
🌍 Kde: Bad Leonfelden, Rakousko
🏆 Soutěž: Letní příprava
Kurzy Fortuny: 2,48 - 3,65 - 2,48
📺 Přímý přenos: Slavia TV
Vsaďte si na zápas Slavia - Rapid u Fortuny

Slavia porazila polského vicemistra, dotáhla příchod Chorého

Sešívaní ladí formu na blížící se novou sezonu, za oponou ale zároveň konečně začali řešit kádr. V uplynulých dnech ohlásila první dvě posily, pokud tedy pomineme mladíky Filu, Prebsla, Kinského nebo Chaloupka, kteří už Slavii patřili dříve a poslední měsíce strávili na hostování, a dalšího talenta Bužka, jenž dorazil ze sestupujícího Zlína.

Ve středu byl dotažen třaskavý transfer reprezentačního útočníka Tomáše Chorého, jenž v Edenu po příchodu z Plzně podepsal smlouvu na tři roky. Kontroverzní postava se netěší oblibě slávistických fanoušků, a tak i celý přestup má velice rozporuplné ohlasy. Druhou novou tváří je řecký záložník Bofos, jenž ale zřejmě ještě zamíří na hostování v rámci české ligy.

Ten už stihl zasáhnout i do středečního duelu proti Slasku a uvedl se tím nejlepším možným způsobem. Odehrál totiž druhý poločas a gólem v 68. minutě uzavřel střelecký účet zápasu. První branku předtím už v úvodním dějství vstřelil senegalský mladík Diouf.

Vedení Slavie je ale i nadále v plném zápřahu a snaží se hledat i další posily. Intenzivně se dle aktuálních informací jedná o možném návratu nejlepšího střelce klubové historie v evropských pohárech Petera Olayinky, jenž se údajně po roce stráveném v Bělehradu chce vrátit do Prahy. Vedení Crvene Zvezdy mělo v posledních dnech slevit ze svých původních cenových požadavků a návrat nihérijského křídelníka se tak přiblížil.

Do finiše se blíží i sága týkající se rakouského záložníka Muhammeda Chama. O třiadvacetiletou hvězdu Clermontu, jenž sestoupil z francouzské Ligue 1, se má Slavia přetahovat s Trabzonsporem. Turecká média už o transferu do tamního klubu hovoří jako o hotové věci, Cham už ale byl i na návštěvě v Edenu a Sešívaní jsou i nadále ve hře o jeho zisk.

sipka Vrátí se Slavia letos na vrchol české ligy? Vsaďte si v kurzu 2,00

Výsledky Slavie v letní přípravě
Datum Soupeř Výsledek
29.06. Pardubice 1:1
03.07. Slask Wroclaw 2:0
06.07. Rapid Vídeň
09.07. Železiarne Podbrezová
13.06. Žilina

Rapid Vídeň skončil čtvrtý a chystá se na Evropskou ligu

Tradiční rakouský celek zažil v celé své více než stoleté historii pouze pět sezon, ve kterých skončil v nejvyšší rakouské soutěži mimo elitní pětici týmů. Dvakrát to bylo ve čtyřicátých letech minulého století, dvakrát pak v šedesátých a jednou už v novém tisíciletí v ročníku 2001/02.

V tomto kontextu jsou výsledky z posledních tří let, kdy Rapid skončil nejprve pátý a následně dvakrát čtvrtý, zkrátka nedostačující. A to ještě evropské poháry zachránil až v nadstavbě, chybělo totiž jen maličko, aby se po základní části propadl do druhé poloviny tabulky do skupiny o záchranu. Před sedmým rivalem z Austrie skončil jen díky lepší vzájemné bilanci.

Díky konečné čtvrté pozici se ale nakonec Rapid opět může těšit na pohárovou Evropu, čeká ho druhé předkolo Evropské ligy. V něm se utká s lepším z dvojzápasu mezi polskou Wislou Krakow a kosovským Llapi. Hrát se začne už 25. července, tedy dříve, než je na programu start rakouské Bundesligy.

Proto je vídeňský klub už v plné přípravě, má za sebou zatím jedno utkání, v němž rozdrtil provinční Herzogenburg 11:0. Na výhře se hattrickem podílel mladý rakouský útočník Hedl, jenž by po skvělé sezoně v juniorském výběru rád naplno pronikl do A týmu.

Mezi největší hvězdy kádru jinak patří jeho bratr, brankář Niklas, ten ale proti Slavii nenastoupí, byl totiž členem rakouské reprezentace na mistrovství Evropy, i když do hry nezasáhl. To samé platí i pro další klíčovou postavu, záložníka Seidla. Mnohem výraznější roli hrál za Maďarsko Bolla, jenž v létě přišel do Rapidu z anglického Wolves. Další posilou je pak záložník Sangaré ze Salcburku. Za Rapid hraje i bývalý hráč Slavie Jonas Auer.

sipka Dokáže se Rapid dotáhnout zpět k čelu rakouské ligy? Vsaďte si u Fortuny

  • Datum, čas a místo zápasu: 6. 7. v 17:00, Bad Leonfelden, Rakousko

Tip na výsledek zápasu Slavia vs. Rapid Vídeň v letní přípravě

Slavia má za sebou zatím dva zápasy a v obou padly dvě branky, po remíze 1:1 s Pardubicemi porazila Slask 2:0. Na její hře je znát pokračující absence reprezentantů, kteří stále odpočívají po mistrovství Evropy. To samé se navíc týká i Rapidu, jehož kádr také není kompletní. V redakci tipujeme, že mnoho branek nepadne ani tentokrát.

TIP: Méně než 2,5 gólu sipka Vsadit u Fortuny

V přípravě Slavie zatím góly nepadají ve velkém

Kde sledovat letní přípravu živě: fotbal Slavia Praha vs. Rapid Vídeň v online live streamu, bude i přenos v televizi (TV)?

Zápas mezi Slavií a Rapidem Vídeň nevysílá žádná televizní stanice, která by byla dostupná na českém území. Momentálně nemáme žádné informace ani o žádném přenosu od sázkových kanceláří, například u partnera Slavie Fortuny si ale můžete na utkání vsadit.

Můžete si navíc pustit online stream na klubové Slavia TV! Ta vysílala i minulé přípravné souboje Sešívaných, na vše důležité z toho proti Slasku se můžete podívat v následujícím videu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Titul obhajuje Sparta

1. česká fotbalová liga: Chance Liga 2024/2025

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Chance Liga. Podívejte se na její program, výsledky i aktuální tabulku.

Recenze sázkové kanceláře Fortuna

Recenze sázkové kanceláře Fortuna: registrace, bonusy a kurzy

Fortuna patří mezi nejznámější ⭐ sázkové kanceláře v Česku. Jaké služby a bonusy nabízí? To se dozvíte ✔️ v následující recenzi.