Jurečka je volný, nejlepší ligový střelec míří ze Slavie do Turecka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jedna velká sága se v posledních dnech přestupového okna blíží ke svému rozuzlení. Dvojnásobný nejlepší střelec české ligy Václav Jurečka vypadl ze základní sestavy Slavie a nové útočiště našel v Turecku. V pátek by měl podstoupit zdravotní prohlídku a podepsat smlouvu v Rizesporu.

Jurečka se se Slavií loučí jako dvojnásobný nejlepší střelec ligy Foto: PETR TOPIČ / MFDNES + LN / Profimedia

Slavia zeštíhluje soupisku, Jurečka míří do Turecka

Už nějakou dobu se o tom mluvilo a nyní to vypadá, že se očekávané stane skutečností. Václav Jurečka v samotném závěru přestupního okna opouští pražskou Slavii a stane se posilou tureckého Rizesporu. Z české ligy odchází jako její úřadující dvojnásobný nejlepší střelec.

sipka Sledujte ligové zápasy Slavie na Betano TV

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

Jurečka vypadl ze sestavy, Trpišovský vsadil na jiné útočníky

Slavia zatím v letošní sezoně nepředvádí žádnou velkou ofenzivní smršť, a tak může odchod jejího nejlepšího střelce posledních let působit na první pohled přinejmenším zvláštně.

Trenér Jindřich Trpišovský ale má od svého týmu jasnou představu, jak si představuje jeho hru, a podle toho uzpůsobuje i soupisku. Do Edenu v létě dorazil vytáhlý forvard Tomáš Chorý, který by měl pomoci především proti hustým obranným blokům soupeřů. Na pozici jediné "devítky" se pak tlačí ještě další reprezentant Chytil či mladý Fila, což je rozhodně tvrdá konkurence.

sipka Povede se Slavii prolamovat obrany soupeřů? Sledujte zápasy živě

Když Jurečka v posledních měsících ve Slavii nastupoval, bylo to stejně většinou pod hrotem. Také zde je spousta možností, k Provodovi, Schranzovi, Juráskovi či Wallemovi přibyl ještě navrátilec Lingr. Od hráčů působících mezi zálohou a útokem navíc slávistický kouč vyžaduje vyšší technickou a kombinační zdatnost, než jakou nabízí právě Jurečka.

Výsledkem bylo to, že třicetiletý střelec první čtyři soutěžní duely v sezoně proseděl celé na lavičce, a to měl přitom oproti mnohým konkurentům výhodu, že absolvoval celou přípravu. Tuto šanci ale příliš za pačesy nechytil, dal jediný gól Pardubicím, o brankové příležitosti přitom rozhodně nouzi neměl.

Když se pak ale Jurečka dostal na hřiště v rámci rotace a plánovaného odpočinku hlavních opor, okamžitě se proti Sigmě střelecky prosadil. A v klíčové odvetě kvalifikace Ligy mistrů v Belgii i přes pouhých devět odehraných minut rovněž udeřil a definitivně poslal Slavii do čtvrtého předkola.

Přesto bylo zřejmé, že s ním Trpišovský už tolik nepočítá. Je otázkou, zda se na soupisky Sešívaných pro Evropskou ligu nevešel proto, že už se vědělo o jeho blížícím se odchodu, nebo zkrátka realizační tým upřednostnil jiné a až to bylo posledním impulsem k transferu. Slavia každopádně bude muset najít góly jinde.

Ofenzivní hráči Slavie v aktuální sezoně
Hráč Minuty Góly + asistence Minut na bod
Lukáš Provod 687 0 + 3 229
Tomáš Chorý 554 3 + 1 139
Ivan Schranz 503 1 + 0 503
Matěj Jurásek 281 0 + 0 /
Mojmír Chytil 223 0 + 0 /
Daniel Fila 154 1 + 0 154
Lukáš Vorlický 81 0 + 1 81
Conrad Wallem 9 1 + 0 9
Ondřej Lingr 0 0 + 0 /
Kdo bude letos nejlepším střelcem klubu? Sledujte zápasy Slavie na Betano TV

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Jurečka v Česku zanechal výraznou stopu, dvakrát vyhrál korunu střelců

Není třeba dlouho chodit kolem horké kaše, po českých trávnících v posledních několika letech neběhal produktivnější hráč než Václav Jurečka.

Opravdovou kanonádu začal v sezoně 2021/22, tehdy ještě hájil barvy Slovácka. Po základní části ligové soutěže byl v čele tabulky střelců, až v nadstavbě ho předehnal plzeňský Beauguel. Přesto bylo 17 branek v lize úctyhodným počinem, další tři pak Jurečka přidal v MOL Cupu.

Odměnou byl přesun do Slavie. V ní stihl dvě úplné sezony a v obou případech už si pro vysněnou korunu pro nejlepšího kanonýra došel. Především jeho vystoupení ve skupině o titul na jaře 2023 bylo doslova dechberoucí. Jurečka do ní vstupoval s osmi zásahy na kontě, na vedoucího Řezníčka ztrácel propastných 11 branek a o vlastním triumfu asi nemohl ani snít.

Jenže pak v pěti zápasech nadstavby nasázel 12 gólů a mohl slavit individuální trofej. Ta týmová tehdy Slavii těsně unikla, stejně jako v nedávno skončeném ročníku 2023/24. Tentokrát už sešívaný útočník šel do finále ligy v lepší výchozí pozici, byl srovnán na čele se Šulcem, kterého nakonec o jednu trefu porazil.

Stal se také oblíbencem fanoušků Slavie, a to nejen za své góly, ale i příkladnou bojovnost. Za rok mu ale končila smlouva a bylo cítit, že tohle úspěšné spojení se chýlí ke konci. A Jurečka by měl posílit turecký Rizespor, podle uznávaného novináře Fabrizia Romana v pátek podstoupí lékařskou prohlídku, po níž už by podpisu smlouvy nemělo nic bránit.

sipka Bude Jurečka dávat góly i v Turecku? Sázejte na jeho zápasy u Betana

Rizespor v minulé sezoně Superligy skončil na devátém místě. Tu aktuální odstartoval podprůměrně, ve čtyřech zápasech posbíral čtyři body a vstřelil jen tři góly. I proto zřejmě sáhl po českém útočníkovi. V celku ze severovýchodu Turecka se Jurečka sejde i s českým fanouškům dobře známým bývalým hráčem Sparty Minchevem.

Střelecké roky Václava Jurečky
Sezona Klub Zápasy Góly + asistence
2024/25 Slavia 3 2
2023/24 Slavia 44 22 + 7
2022/23 Slavia 35 26 + 5
2021/22 Slovácko 41 20 + 3
2020/21 Slovácko 28 8 + 3

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Titul obhajuje Sparta

1. česká fotbalová liga: Chance Liga 2024/2025

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Chance Liga. Podívejte se na její program, výsledky i aktuální tabulku.

Sledujte live streamy 1. české fotbalové ligy zdarma na Betano TV

Betano TV stream: fotbalová Chance Liga živě online

Chcete sledovat český fotbal zdarma? Betano TV vysílá všechny zápasy 1. ligy živě v online live streamu.