Derby pražských S: Slavia vs. Sparta v Chance Lize živě

Opět vládnou české lize a také letos si to o mistrovský titul rozdají jen mezi sebou. Slavii se Spartou tak jistě čekají i v této sezoně minimálně tři vzájemné souboje, ten první z nich se odehraje v neděli v Edenu. Domácí vstupují do zápasu s tříbodovým náskokem, pořadí na čele se ale může i měnit. Velké pražské derby je znovu tu, nenechte si ho ujít!

Živý přenosKurzySlavia
SpartaBilance H2H – Tip

V derby pražských S se dá opět očekávat velká dávka emocí Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MFDNES + LN / Profimedia

Chance Liga, 11. kolo: Slavia Praha vs. Sparta Praha už dnes živě

V minulém ročníku se pražská S utkala celkem čtyřikrát a ve všech případech utkání skončilo remízou. Pohárové derby tak muselo rozseknout až prodloužení, v němž byla úspěšnější Sparta. Té v konečném zúčtování stačily i ligové plichty, a tak je to spíše Slavia, kdo má svému soupeři co vracet. Sledujte další velký souboj nesmiřitelných rivalů v neděli od 18:30 živě na Betano TV.

sipka Klikněte ZDE a sledujte největší zápas Chance Ligy živě a zdarma

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

Slavia je doma mírným favoritem. Jaké jsou kurzy na derby?

Když pomineme obvyklé fráze o tom, že derby zápasy nemají favorita, více šancí zpravidla mívají týmy, které se mohou spolehnout na výhodu domácího prostředí. To platí i tentokrát, kdy bookmakeři favorizují Slavii, která bude hrát na svém stadionu v Edenu.

Pro tipující je u partnera soutěže Betana připraven na tříbodový zisk svěřenců Jindřicha Trpišovského kurz 2,02. Sešívaní mají před výkopem tříbodový náskok na čele tabulky Chance Ligy a možná by se tak případně spokojili i s bodem, který je ohodnocen kurzem 3,60. To Sparta by naopak potřebovala zvítězit, aby se na svého úhlavního rivala bodově dotáhla. Tuto variantu můžete hrát za 3,90.

Jak již bylo zmíněno, dějištěm utkání bude Fortuna Arena v pražských Vršovicích. Stadion je před výkopem beznadějně vyprodaný. Řízením duelu byl pověřen Ladislav Szikszay, pro něhož půjde o druhé derby v kariéře. Loni pískal divoký duel na Slavii, který skončil remízou 1:1. Ještě více se ale do paměti zapsal jedenácti žlutými kartami a vyloučeními obou kapitánů Bořila a Krejčího. Nezbývá než doufat, že tentokrát půjde po delší pauze opět především o fotbal.

Kurzy Betana na fotbal Slavia - Sparta v Chance Lize 2024/25:

  • 1/0/2: Slavia 2,02 | remíza 3,60 | Sparta 3,90
  • 2,5 gólu: více 1,88 | méně 1,93
  • 6,5 žlutých karet: více 1,70 | méně 2,07
  • 10,5 rohů: více 1,93 | méně 1,82
  • Střelci: Chorý, Chytil 3,00 | Rrahmani, Olatunji 3,75
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Klíčové informace o utkání Slavia - Sparta
📅 Kdy: 6. 10. 2024 od 18:30
🌎 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: Chance Liga 2024/25, 11. kolo
🔎 Rozhodčí: Ladislav Szikszay
✅ Kurzy Betana: 2,02 - 3,60 - 3,90
📺 Přímý přenos: Betano TV, O2 TV Sport

Slavia obětovala Evropskou ligu, v lize však převzala otěže

Hodně se před tímto týdnem mluvilo o tom, jak k němu Slavia přistoupí. Mezi zápasy s Ajaxem a Spartou totiž měl tým k dispozici jen dva volné dny, a tak se čekalo, že síly některých hráčů budou muset být poněkud rozvrstveny. Asi se ale nečekalo, že kouč Trpišovský poměrně evidentně upřednostní jedno utkání před druhým. Prioritu dostalo derby.

Ve čtvrtek tak Sešívaní na Ajax vyrukovali ve výrazně pozměněné sestavě, což bylo na výkonu hodně znát. Pražené od začátku příliš nezachytili rytmus zápasu, jeden z nerozehraných fotbalistů Zmrzlý navíc vyrobil zbytečnou penaltu a Slavia nevypadala, že má na to klást výraznější odpor. Zlepšení přišlo až v průběhu druhého poločasu se střídáními, kdy se na hřiště dostali Provod, Chorý, Diouf, Jurásek a později také Zafeiris.

Ti také nakonec zařídili remízu 1:1, která Slavii sice trochu vzdálila snu o elitní osmičce v Evropské lize, s postupem do jarní fáze by však výraznější problémy mít neměla. O větší peníze se ale zkrátka aktuálně hraje v lize, jejíž letošní vítěz se díky skvělému koeficientu Česka kvalifikuje přímo do hlavní části Ligy mistrů. Asi to bylo hlavním důvodem rozhodnutí realizačního týmu.

sipka Vrátí se Slavia letos na český trůn? Sledujte její zápasy živě na Betano TV

Někteří fanoušci se s tímto krokem příliš neztotožnili, vždyť souboj se slavným Ajaxem je pořádně prestižní a neměl by být obětován. Jenže můžete si být jisti, že pokud Sešívaní zvládnou v neděli porazit svého odvěkého rivala, vše předešlé bude okamžitě zapomenuto. Slavia jde do zápasu ve skvělé formě, před remízou s amsterdamským celkem vyhrála šest utkání v řadě.

V posledních týdnech předváděla zase ty výkony plné intenzity, bojovnosti, ale také fotbalové kvality, kterými se prezentovala před pár lety. Podobně aktivní styl hry se dá od domácích očekávat i v derby. Asi jedinou vážnější otázkou směrem k sestavě je to, zda v ofenzivě dostane přednost Chytil či Lingr. Druhý jmenovaný přesně kvůli podobně vypjatým duelům zpět do Edenu přicházel, po svém návratu se ale zatím do ideální pohody nedostal.

Pravděpodobná sestava Slavie pro derby
Kinský - Holeš, Zima, Bořil - Douděra, Zafeiris, Oscar, Diouf - Provod, Lingr - Chorý

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Sparta dál válí v Lize mistrů, na domácí scéně ale polevila

I když Letenští od úvodu sezony vyhrávali, při bližším pohledu na výkony byl přeci jen znát rozdíl oproti minulým dvěma sezonám. Nový kouč Friis oproti svému předchůdci Priskemu trochu ubral na ofenzivě, naopak přidal na pragmatičnosti. Výsledkem jsou sice méně přesvědčivá vystoupení proti slabším protivníkům, na druhou stranu ale skvělé počínání proti těm silnějším.

Spartě návrat do Ligy mistrů vyšel na jedničku. Salcburk na úvod na domácím hřišti smetla jasně 3:0, když po vydařeném začátku a rychlém gólu vsadila především na zajištěný defenzivní blok a rychlé protiútoky. A na této taktice postavila i úspěch na půdě skvěle hrajícího Stuttgartu, odkud si odvezla cenný bod za remízu 1:1. Pro soupeře šlo přitom o první letošní zápas doma, který nedokázal vyhrát.

V Chance Lize to ale momentálně obhájci titulu až tolik neklape. Skoro by se mohlo zdát, jako by Sparta zvolila opačnou strategii oproti Slavii a v současné chvíli upřednostňovala v hlavách spíše zápolení na evropské scéně. Alespoň to tak vypadalo v minulém týdnu, kdy Friis zažil svou první porážku v roli hlavního trenéra. Asi by nikdo netipoval, že přijde v domácím souboji s Olomoucí, které navíc chyběl nejlepší střelec ligy Kliment.

sipka Kdo se stane králem ligových kanonýrů? Sledujte všechny zápasy na Betanu

Šlo o druhou domácí ligovou ztrátu v řadě po předešlé remíze se Slováckem. V září se sice o mistrovi nerozhoduje, Sparta si ale nemůže dovolit podobné výpadky opakovat pravidelněji, jinak by se vzhledem k momentální síle rivala ze druhého břehu Vltavy po dvouleté nadvládě musela z českého trůnu pakovat.

Derby se ale v posledních případech většinou hrála spíše podle režie týmu z Letné, a tak by nedělní duel mohl představovat ideální příležitost k tomu vrátit se i v ligové soutěži zpět do sedla. Případné vítězství v Edenu by navíc znamenalo opětovné sesazení Slavie z prvního místa v tabulce. Opačný výsledek by naopak rozdíl mezi oběma týmy navýšil už na šest bodů, což Sparta nebude chtít dopustit. Bude tak nesmírně zajímavé sledovat, zda hosté po vzoru nedávných úspěchů ve velkých zápasech i tentokrát zvolí spíše opatrnější taktiku.

Pravděpodobná sestava Sparty pro derby
Vindahl - Vitík, Panák, Zelený - Wiesner, Laci, Kairinen, Ryneš - Birmančević, Olatunji, Haraslín

Sleduj streamy sportovních zápasů živě na Betano TV

Vzájemná bilance Sparty a Slavie, H2H, výsledky předchozích zápasů

Letenští jsou historicky úspěšnějším celkem a platí to i pro bilanci vzájemných zápasů proti Slavii. V posledních letech je ale situace podstatně vyrovnanější, například posledních deset utkání je zcela vyrovnaných, oba týmy si připsaly po třech výhrách.

Bilance Slavia vs. Sparta v 1. lize
Výhry Slavie Remízy Výhry Sparty
15 25 27

Posledních 10 vzájemných zápasů v lize:

  • Slavia vs. Sparta 2:0 (11.04.2021)
  • Sparta vs. Slavia 1:0 (03.10.2021)
  • Slavia vs. Sparta 2:0 (06.03.2022)
  • Slavia vs. Sparta 1:2 (15.05.2022)
  • Slavia vs. Sparta 4:0 (23.10.2022)
  • Sparta vs. Slavia 3:3 (15.04.2023)
  • Sparta vs. Slavia 3:2 (13.05.2023)
  • Slavia vs. Sparta 1:1 (24.09.2023)
  • Sparta vs. Slavia 0:0 (03.03.2024)
  • Sparta vs. Slavia 0:0 (11.05.2024)

sipka Vylepší si Slavia bilanci v derby proti Spartě? Vsaďte si u Betana

Kdy se hraje derby Sparty se Slavií:

  • Datum, čas a místo zápasu: 6. 10. v 18:30, Stadion Eden (Praha)

Chance Liga, tip na zápas 11. kola Slavia vs. Sparta

Betano si ke 312. derby připravilo i jednu speciální nabídku. Jde o tzv. Bet Builder Boost, který sázejícím navýší bonus na tiketu. Platí to pro lístky, na nichž budou zkombinovány alespoň tři příležitosti k utkání Slavia vs. Sparta, přičemž každá z nich bude mít kurz minimálně 1,50. Celkový kurz by pak měl dosahovat alespoň 5,00.

Náš tip je sázkou na pokračování loňských pořádků, nebo v tomto případě spíše nepořádků. Všechna čtyři derby se proměnila spíše v boj než fotbalové utkání a navíc skončila remízou.

TIP: Remíza, méně než 2,5 gólů a více než 6,5 karet sipka Získat bonus u Betana

Betano si k derby připravilo bonusový Bet Builder

Kde sledovat fotbalové derby Slavia vs. Sparta: derby pražských S v televizi (TV) a online livestreamu zdarma

Všechny zápasy české nejvyšší soutěže nabízí od letošní sezony exkluzivně zdarma v přímých přenosech Betano TV. Nejinak tomu bude i v případě souboje, který proti sobě svedl oba největší týmy Česka v derby pražských S. K tomu můžete vybírat z celé řady LIVE sázek. V televizi si bude možné zápas pustit na placené stanici O2 TV Sport.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trpišovský a Priske si nic nedarují

Sestavy AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha – Priske vs. Trpišovský

Připomeňte si, jaké sestavy proti sobě poslali do hry Brian Priske a Jindřich Trpišovský v posledních derby Sparta vs. Slavia.

derby

Derby Sparta – Slavia: rekordy, zajímavosti, historie

Derby pražských S je vždy událostí ligy. Zápasy jsou plné napětí a nevraživosti. V článku najdete historii, rekordy a zajímavosti.

Manchester United se v televizi objeví hned dvakrát a nutně potřebuje bodovat

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 6.5.-12.5.

Na co vše se můžete v týdnu od 6. do 12. května těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?