Potvrzeno, Jurásek bude o Euro bojovat v Hoffenheimu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V létě chce být u toho, až budou Češi hrát na Euru. A nejlépe v základní sestavě. I proto nyní David Jurásek mění lisabonskou Benficu za bundesligový Hoffenheim. Levý bek odchází do Německa na hostování s opcí. Více se o přesunu reprezentačního obránce dozvíte v článku.

David Jurásek ještě v dresu Benficy Lisabon. Foto: Profimedia

David Jurásek se stěhuje, na hostování s opcí ho získal Hoffenheim

Čeští fanoušci si mnuli ruce. Vypadalo to, že v osobě Davida Juráska reprezentace na dlouhé roky dopředu získala kvalitního levého obránce. Další očekávaný krok udělal tento hráč s výbornou levačkou v létě minulého roku. Ze Slavie přestoupil do Benficy Lisabon. V Portugalsku se ale i vinou zranění výrazněji neprosadil. Už v zimě tak mění dres. Na půlroční hostování si ho vypůjčil Hoffenheim. Bundesligový klub zároveň drží opci na trvalý přestup.

sipka Sledujte zápasy německé Bundesligy živě u Betana

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hoffenheim může Juráska vykoupit za 12 milionů eur

Přesun Davida Juráska do Německa přichází po nevýrazném půl roce v Lisabonu. Už v úvodu angažmá ho zbrzdilo zranění kotníku. Nikdy se tak naplno neprobojoval do základní sestavy (objevil se v ní jen třikrát) a ve 12 soutěžních duelech nasbíral necelých 500 minut. Nezaznamenal přitom žádný gól ani asistenci.

Čím dál hlasitěji se tak mluvilo o Juráskově odchodu. Tím spíš, když Benfica přivedla na hostování s opcí Álvara Fernándeze z Manchesteru United. Spekulace se potvrdily v pondělí 22. ledna, kdy Juráskův příchod na hostování s opcí potvrdil německý Hoffenheim. Výši opce pak novinář Fabrizio Romano vyčíslil na 12 milionů eur.

V novém klubu bude Jurásek oblékat dres s číslem 19 a potká se zde mimo jiné se svým krajanem Pavlem Kadeřábkem.

Hoffenheim chtěl Juráska už v létě, nyní se v klubu těší na jeho pověstné centry

Na Kadeřábka se stočila řeč i při prvním Juráskově rozhovoru pro klubová média. Níže si můžete přečíst úryvky toho, co po potvrzení hostování zaznělo jak od nové posily, tak od představitelů Hoffenheimu.

  • David Jurásek: „Měl jsem více nabídek, ale od začátku jsem směřoval do Hoffenheimu a jsem rád, že to dopadlo. Fanoušci mohou očekávat velice ofenzivního obránce, podobně jako v případě Pavla Kadeřábka. Když jsem dostal nabídku, tak jsem Pavlovi napsal, osobně jsme se ale nikdy nesetkali. On je ze Sparty a já ze Slavie, tak to pro nás bylo trochu těžší. Tady nám to ale myslím bude fungovat.“
  • Alexander Rosen (generální ředitel): „David je extrémně dynamický krajní obránce, o kterého jsme se zajímali už v létě. Je rychlý, silný do ofenzivy a na levé straně je využitelný v několika rolích.“
  • Pirmin Schwegler (sportovní ředitel): „David svými kvalitami výrazně zvýší konkurenci v našem kádru. Jeho nebezpečné centry se jen těžko brání a svým charakterem i fyzickými předpoklady bude pro náš tým určitě přínosem.“

Jurásek přichází do týmu bez formy, který ale stále bojuje o poháry

V Hoffenheimu najde Jurásek klub, který není daleko od pohárových příček. Po 18 kolech je v německé Bundeslize osmý se čtyřbodovou ztrátou na předkolo Konferenční ligy. Momentálně se ale modrobílému klubu vůbec nedaří. Z posledních devíti ligových utkání vyhrál jediné. Na jaře zatím nezískal ani bod. Padl jak v Mnichově proti Bayernu (0:3), tak naposledy ve Freiburgu (2:3).

Nejbližším duelem Hoffenheimu je domácí střetnutí s Heidenheimem. Bundesligový nováček prožívá velice solidní sezonu a v tabulce je hned za Hoffenheimem, na který ztrácí dva body.

Pokud jde o trenéra a spoluhráče, tak Juráska v Německu povede kouč Pellegrino Matarazzo, který často sází na rozestavení 3-1-4-2. Největšími konkurenty pro novou posilu by pak na levé straně měli být Marius Bülter a Robert Skov. Jejich ligové statistiky v aktuální sezoně (zápasy, góly a asistence) si můžete prohlédnout níže.

Hoffenheim naopak v zimě pustil hostovat Juliana Justvana. Jeho odchod do Darmstadtu si Die Kraichgauer podmínili přivedením další alternativy do sestavy. A tou je právě Jurásek.

Informace o Hoffenheimu
Pozice v tabulce: 8. místo po 18 kolech
Minulý zápas: Freiburg vs. Hoffenheim 3:2
Příští zápas: Hoffenheim vs. Heidenheim, 27. 1 od 15:30
Trenér a rozestavení: Pellegrino Matarazzo, 3-1-4-2
Největší konkurenti: Marius Bülter, 18z, 1+3
Robert Skov, 16z, 3+3

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bayern slavil už jedenáctý titul v řadě

Německá Bundesliga 2023/24: informace, program zápasů a tabulka

Bundesliga je jednou z nejlepších ⭐ soutěží v Evropě. Pozornost přitahuje atraktivním fotbalem ⚽ s řadou hvězd i skvělou atmosférou.

Vitor Roque zamířil do Barcelony

Fotbalové přestupy online: aktuální i nejdražší přestupy

Podívejte se na přehled těch nejdražších a nejzajímavějších transferů v aktuálním přestupovém okně. ⚽ A mějte tak přehled o dění na...

Poslední EURO vyhrála Itálie

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024: program, výsledky, skupiny

Na mistrovství Evropy bude v roce 2024 poprvé v historii 24 týmů a mezi nimi i Česko. Hrát se bude od června do července v Německu.