Liverpool našel náhradu za Kloppa, tým od nové sezony povede Slot

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Éra Jürgena Kloppa u kormidla Liverpoolu zřejmě nebude zakončena pohádkově, Reds se v posledních zápasech trápí. Na Anfieldu už se každopádně začali dívat směrem do budoucnosti a znají už jméno nástupce ikonického německého trenéra. Plácli si s úspěšným nizozemským koučem Arne Slotem z Feyenoordu.

Arne Slot se přesune do deštivé Anglie, budou na něj na Anfieldu padat kapky štěstí? Foto: Profimedia

Nejistota je u konce, Liverpool od nové sezony povede Slot

Jürgen Klopp v lednu oznámil svůj záměr opustit po sezoně Liverpool a následující téměř na den přesně tři měsíce se nesly v duchu spekulací, kdo by ho měl v klubu nahradit. Nejvíce se skloňovala jména Xabiho Alonsa a Rubena Amorima, první jmenovaný se ale rozhodl zůstat v Leverkusenu, o druhého nakonec Reds podle všeho až takový zájem neměli. Ukázali tak na Nizozemce Arneho Slota.

sipka Získejte bonus a sledujte Slotův Feyenoord i další nizozemské týmy

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slot bude Reds stát 15 milionů eur, bude jedním z nejdražších koučů

Slot má sice ve Feyenoordu platnou smlouvu až do roku 2026, oba kluby se ale velice rychle domluvily na výši odstupného, které kouče uvolní už letos v létě. I s bonusy může vyšplhat až na 15 milionů eur.

Taková přestupová částka je už v dnešní době v případě hráčů spíše úsměvná a žádnou hvězdu vám nezajistí. U koučů je ale situace docela jiná, v historii kluby více peněz vynaložily jen za dva trenéry. Tím vůbec nejnákladnějším byl Julian Nagelsmann, za něhož Bayern musel Lipsku zaplatit přes 25 milionů eur.

Jen o pár set tisíc méně stál Chelsea Graham Potter, když ho přiváděla z Brightonu. Blues patří v žebříčku i třetí pozice, a to "díky" sumě 15 milionů eur za služby André Villas-Boase. Slot se tedy zařadí hned za něj s tím, že pokud budou splněny všechny podmínky pro vyplacení bonusů, Portugalcovu hodnotu vyrovná.

Všichni zmínění ale mají společné to, že se nákladná investice jejich novému zaměstnavateli nevyplatila. Vyvrátí Slot tento trend?

Nejdražší trenéři v historii fotbalu

Trenér Odkud Kam Suma
1. Julian Nagelsmann RB Lipsko Bayern €25,3m
2. Graham Potter Brighton Chelsea €25,1m
3. André Villas-Boas Porto Chelsea €15,0m
4. Arne Slot Feyenoord Liverpool €15,0m
5. Brendan Rodgers Celtic Leicester €10,3m

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Koho Liverpool získává? Pro Kloppova klona půjde o první zahraniční štaci

Arend Martijn Slot, kterému ale nikdo neřekne jinak než Arne, zatím ve své fotbalové kariéře nevytáhl paty z rodného Nizozemska. Strávil v něm všech 18 let jako hráč i dosavadních 8 coby kouč. Bývalý šikovný záložník střídal spíše podprůměrné kluby, na trenérské židli ovšem ukazuje podstatně větší potenciál. Pojďme si tuto část jeho profesního života blíže představit.

Řemeslu se učil od roku 2016 v Cambuuru, kam zprvu nastoupil jako dočasná náhrada, dobrou prací si ale brzy vysloužil stálé místo ve spolupráci se Sipke Hülshoffem. Ve druhé nizozemské lize tým vytáhli ze 14. místa až na třetí a jen těsně v play-off nedosáhli na postup mezi elitu, navíc s klubem poprvé v historii došli do semifinále poháru.

Osobní ambice ho však hnaly do Eredivisie, a to i za cenu dočasného upozadění své role. V roce 2017 se stal asistentem trenéra Johna van den Broma v Alkmaaru. Na tomto postu vydržel dva roky, než se stal hlavním trenérem. Když byla z důvodu koronavirové pandemie zrušena sezona nejvyšší nizozemské soutěže, bylo AZ na druhé příčce jen o skóre za vedoucím Ajaxem.

Z klubu byl nakonec vyhozen, na vině však nebyly sportovní výsledky, nýbrž Slotova nedostatečná koncentrace. Už dlouho před koncem sezony byl totiž v intenzivních námluvách s Feyenoordem, kam od ročníku 2021/22 zamířil.

Od jeho nástupu do rotterdamského celku není v top 7 evropských ligách žádný tým, který by vyprodukoval více zisků míče či který by po vynucených chybách soupeře vstřelil více branek. Připomíná vám aktivní styl hry bez míče někoho? Slot je svým fotbalovým pojetím založeným na vysokém presinku a fyzické náročnosti už delší dobu připodobňován k jistému Jürgenu Kloppovi...

Data tedy naznačují, že by mohlo jít o perfektní náhradu. Právě to podle informací insiderů rozhodlo o tom, že si Liverpool vybral Slota na úkor Portugalce Amorima ze Sportingu. Kvalitativní rozdíl mezi Eredivisie a Premier League je ale pochopitelně enormní, a tak úspěch není zaručen.

V posledních letech nicméně pětačtyřicetiletý kouč patří k nejuznávanějším v Evropě. Dvakrát po sobě se stal manažerem nizozemské ligy, což se do té doby podařilo jen třem jiným lodivodům. S Feyenoordem hned v první sezoně došel až do finále premiérového ročníku Evropské konferenční ligy. Loni získal mistrovský titul a letos zase s týmem ovládl nizozemský pohár. Přivede trofeje i na Anfield?

Trenérská kariéra Arne Slota
Období Klub Zápasy Bodový průměr
2021 - 2024 Feyenoord 145 2,13
2019 - 2020 AZ Alkmaar 58 1,93
2016 - 2017 Cambuur 34 2,03

V Kloppovi odchází legenda, i když na pohádkový konec to nevypadá

Od svého příchodu na podzim roku 2015 odkoučoval v Liverpoolu 485 zápasů, do konce letošního ročníku ještě přidá další čtyři. A tím éra Jürgena Kloppa na Anfield Road (alespoň pro tuto chvíli) skončí. Německý trenér se za necelých devět let ve městě Beatles nesmazatelně zapsal do historických kronik klubu i do srdcí všech fanoušků Reds.

V sezoně 2019/20 po dlouhých třiceti letech vrátil do Liverpoolu titul, k tomu s týmem vyhrál i Ligu mistrů, evropský Superpohár, mistrovství světa klubů, FA Cup, Community Shield a Carabao Cup dokonce dvakrát. Právě poslední zmíněná trofej bude jeho poslední, soutěž ovládl letos po finálovém triumfu na penalty nad Chelsea.

Dlouho to přitom vypadalo, že by mohl zažít doslova pohádkové loučení. V Premier League Reds okupovali první místo, do pozdních jarních kol pokračovali také v FA Cupu a v Evropské lize. Z obou pohárových soutěží už ale vypadli ve čtvrtfinále a v lize jim rovněž dochází dech. Po středeční bolestivé prohře v městském derby na Evertomu, kde mimochodem Klopp padl vůbec poprvé, začíná situace vypadat skoro bezvýchodně.

V tabulce patří Liverpoolu aktuálně třetí místo, Manchester City má o dva body více, Arsenal o tři. Citizens však mají ještě jedno utkání k dobru, manko Reds tak může narůst až na pět bodů. V době, kdy do konce zbývají odehrát už jen čtyři kola, by se výraznější zvrat a úspěch Kloppova týmu dal považovat za malý zázrak.

Přesto se německý manažer díky svému charisma, atraktivnímu fotbalu i výsledkům stal legendou klubu. A kdo ví, třeba se na Anfield jednoho dne vrátí.

Vizitka Jürgena Kloppa v Liverpoolu
Sezona Liga FA Cup Carabao Cup Evropa
2023/24 3. Čtvrtfinále Vítězství Čtvrtfinále EL
2022/23 5. 4. kolo 4. kolo Osmifinále LM
2021/22 2. Vítězství Vítězství Finále LM
2020/21 3. 4. kolo 4. kolo Čtvrtfinále LM
2019/20 1. 5. kolo Čtvrtfinále Osmifinále LM
2018/19 2. 3. kolo 3. kolo Vítězství LM
2017/18 4. 4. kolo 3. kolo Finále LM
2016/17 4. 4. kolo Semifinále /
2015/16 8. 4. kolo Finále Finále EL

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Fotbalisté Plzně se radují z gólu do sítě Zlína

Vyhrajte vstupenky na ligový zápas Plzně s Teplicemi

V posledním kole základní části ligy Plzeň hostí Teplice. Vyhrajte díky naší soutěži lístky na tento zápas.

Týden začne ve velkém stylu milánským derby

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 22.4.-28.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 22. do 28. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?