Kvalifikace na Euro 2024: Nizozemsko vs. Francie živě

Kvalifikace na Euro přináší kromě utkání naší reprezentace i další zajímavé zápasy. Mezi velmi zajímavé bude patřit i jeden ze šlágrů kvalifikace, utkání mezi Nizozemskem a Francií. Nizozemsko bude chtít odčinit prohru, kterou jim Francie udělila v předchozím utkání, když vyhrála vysoko 4:0. Jaké jsou prognózy, kurzy, to vše se dozvíte v článku.

Živý přenos – Kurzy
Nizozemsko
FrancieH2H – TIP

Antoine Griezmann v dresu Francie Foto: Profimedia

Kvalifikace na Euro 2024: Nizozemsko vs. Francie v pátek živě

Kvalifikace na mistrovství Evropy v roce 2024 je v plném proudu. Každá skupina nabízí zajímavé zápasy. Nejinak je tomu i ve skupině B, kde se utkají fotbaloví giganti Nizozemsko s Francií. Nizozemí dluží Francouzům odvetu za ostudnou porážku 4:0. Jak zápas dopadne, sledujte 13. 10. 2023 od 20:45 na kanále Sport2.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na kvalifikaci na Euro 2024

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nizozemsko chce odvetu, jaké jsou však kurzy?

Nizozemsko po prohře s Francií zabralo a ostatní soupeře ve skupině porazilo. Okupuje tak druhé místo ve skupině B za suverénní Francií. Ta zatím neprohrála a má za sebou pět vítězných zápasů. Galský kohout chce pokračovat ve své jízdě a upevnit si postavení ve skupině.

Domácí prostředí však může být důležitým závažím na pomyslné misce vah. Favoritem je však Francie v kurzu 2,26. Na domácí Nizozemsko si lze vsadit v kurzu 3,10. Remíza je oceněna kurzem 3,50.

Utkání bude pískat německý rozhodčí Felix Zwayer, který například nedávno pískal utkání Ligy mistrů, ve kterém Arsenal přejel PSV Eindhoven.

Informace před zápasem Nizozemsko vs. Francie
🕖 Kdy: 13. 10. 2023 ve 20:45
🌍 Kde: Johan Cruijff Arena, Amsterodam
🏆 Soutěž: Kvalifikace na Euro 2024
Rozhodčí: Felix Zwayer (Německo)
Kurzy forBETu: 3,10 – 3,50 – 2,26
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Tulipány chtějí v domácím prostředí získat tři body

Po mistrovství světa v Kataru skončil na lavičce Nizozemců Louis van Gaal. Ten měl s Tulipány skvělou bilanci, když neprohrál dvacet zápasů v řadě a sérii ukončila až Argentina ve čtvrtfinále MS na pokutové kopy. Staronovým trenérem se stal Ronald Koeman, který národní tým Nizozemska vedl již v letech 2018–2020, než odešel trénovat Barcelonu. První zápas ho čekal proti Francii v prvním kole kvalifikace o Euro.

S Francouzi to mělo být vyrovnané utkání, které se nakonec proměnilo v debakl. Už ve 2. minutě Tulipány inkasovaly, v 8. minutě zvyšoval Upamecano, a když Mbappé ve 21. minutě zvyšoval na 3:0, tak bylo v podstatě hotovo. V 88. minutě Mbappé přidal ještě jeden gól a Nizozemci domů odjížděli s výpraskem 4:0. Marnost podtrhl Memphis Depay, který měl možnost v 94. minutě aspoň snížit z penalty, tu ale neproměnil a obnovená premiéra Ronaldu Koemanovi řádně zhořkla.

V nadcházejících utkáních kvalifikace však Nizozemci zabrali a začali vyhrávat. Gibraltar a Řecko přehráli jednoznačně 3:0. Další tři body pak přivezli v záři z Irska, když vyhráli 2:1.

Koemanova družina přes zlepšené výkony zažila značný neúspěch v Lize národů. V té stačila prohrát v semifinále, když ji vyřadilo Chorvatsko 4:2 v prodloužení. V souboji o 3. místo pak prohrála 3:2 s Itálií. Výkony Nizozemců jsou pod trenérem Koemanem jako na houpačce.

Proti Francii jim bude chybět řada hráčů vinou zranění. Depay, Gakpo, De Jong nebo De Ligt jsou mimo. Dlouhodobě také Jurrien Timber z Arsenalu. Přesto má Koeman k dispozici silný tým, otázkou je, jestli to bude na Francouze stačit.

Posledních 5 utkání Nizozemska
10. 09. 2023 Irsko – Nizozemsko 1:2
07. 09. 2023 Nizozemsko – Řecko 3:0
18. 06. 2023 Nizozemsko – Itálie 2:3
14. 06. 2023 Nizozemsko – Chorvatsko 2:4
27. 03. 2023 Nizozemsko – Gibraltar 3:0

Galský kohout v kvalifikaci vyhrává a neinkasuje

I Francouzi se museli na mistrovství světa sklonit před Argentinou, ovšem až ve finále. Po hojně diskutované budoucnosti trenéra Deschampse se francouzský svaz rozhodl pro setrvání stávajícího trenéra. Nový kvalifikační cyklus začali Francouzi již výše zmíněnou výhrou s Nizozemci a od té doby si připisovali jen samé výhry.

Z Irska si odvezli výhru 1:0, potom na Gibraltaru vyhráli 3:0. Doma si poradili s Řeckem 1:0 a poslední zápas odehráli doma s Irskem, když zvítězili 2:0. Pět výher v řadě, během kterých ani jednou neinkasovali, s celkovým skóre 11:0. To je bilance Galského kohouta před zápasem s Nizozemskem. Tým trenéra Deschampse by si případným vítězstvím v předstihu zajistil postup na Euro.

Francouzi sice v kvalifikaci smetli každého, kdo jim přišel do cesty, v přátelském utkání proti Německu však zaváhali a prohráli 2:1. Nutno podotknout, že reprezentanti Les Bleus hráli v notně pozměněné sestavě.

I Didier Deschamps se musí vyrovnat se ztrátami klíčových hráčů. Mimo je Fofana, Koundé, Upamecano nebo Nkunku. Do budoucna nelze ani počítat s Paulem Pogbou. Fotbalista Juventusu totiž byl usvědčen z dopingu, kdy vzorky A i B byly shodně pozitivní na testosteron. Za to mu hrozí až čtyřletý distanc a když vezmeme v úvahu, že Pogbovi je 30 let, znamená to de facto konec kariéry.

Francie má však dostatečně kvalitní kádr, aby tyto hráče nahradila. Chybět nebudou tahouni národního týmu Kylian Mbappé a Antoine Griezmann, kteří prokazují v posledních zápasech solidní formu.

Posledních 5 utkání Francie
12. 09. 2023 Německo – Francie 2:1
07. 09. 2023 Francie – Irsko 2:0
19. 06. 2023 Francie – Řecko
1:0
16. 06. 2023 Gibraltar – Francie 0:3
27. 03. 2023 Irsko – Francie 0:1

Vzájemné zápasy mezi Nizozemskem a Francií – H2H

Francie s Nizozemskem jsou tradičními soupeři a jejich zápasy bývají ozdobou velkých turnajů. V minulosti se obě země potkaly třináctkrát, kdy pouze jedno utkání skončilo remízou. Nizozemci jdou do utkání jako mírný outsider. Sice se pod trenérem Koemanem dokázali nastartovat v kvalifikaci, s těžšími soupeři však pohořeli.

I Francouzi okusili porážku, když je v září porazili Němci, kteří prožívají všelicos, jen ne vydařené období. Obě mužstva tak budou chtít vyhrát a fanoušci se mohou těšit na pohledné utkání.

  • Týmy se potkaly 13x. Z toho 8x vyhrála Francie, 4x Nizozemsko a 1x byla remíza
  • Průměr gólů na zápas je 2,69
Posledních 5 vzájemných utkání Nizozemsko vs. Francie
24. 03. 2023 Francie – Nizozemsko (kvalifikace na Euro)
4:0
16. 11. 2018 Nizozemsko – Francie (Liga národů) 2:0
09. 09. 2018 Francie – Nizozemsko (Liga národů) 2:1
31. 08. 2017 Francie – Nizozemsko (kvalifikace na MS) 4:0
10. 10. 2016 Nizozemsko – Francie (kvalifikace na MS) 0:1
  • Datum, čas a místo zápasu: 13. 10. 2023 ve 20:45, Johan Cruijff Arena, Amsterodam

TIP na výsledek zápasu Nizozemsko vs. Francie

Oba týmy budou chtít vyhrát. Francii sice pro jistotu postupu stačí i remíza, přesto vítězství je otázkou prestiže. To Nizozemsko má postup rovněž ve svých rukou a vítězství by mu výrazně pomohlo. Proto se očekává ofenzivní utkání, ve kterém by měly padat branky.

Stejně to vidí i redakce a z toho vychází i náš TIP.

TIP: Oba týmy vstřelí branku sipka Vsadit u forBETu

Tip na utkání Nizozemsko vs. Francie - forBET

Kde živě sledovat utkání Nizozemsko vs. Francie? Bude i live stream?

Jeden ze šlágrů kvalifikace o Euro 2024 můžete sledovat v pátek 13. 10. 2023 od 20:45 na programu Sport2. Utkání Nizozemska s Francií sice nenabízí žádná sázková kancelář, během hry si však můžete vsadit live.

Na preview utkání se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

UEFA schválila kandidatury na pořadatelství ME 2028 a 2032

Kdy a kde se koná příští MS a ME ve fotbale

Známe termíny i místa konání pěti nejbližších šampionátů ve fotbale. Začínáme už v létě 2024 v Německu, kde se bude hrát dále?

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.