Kvalifikace na Euro 2024: Česko vs. Moldavsko živě

Česká reprezentace vstupuje do posledního kvalifikačního zápasu. V něm ji čeká Moldavsko, a pokud Česko získá alespoň bod, postoupí na Euro 2024. Moldavci však po páteční remíze s Albánií jsou ještě ve hře. Kdo má větší šanci na postup, jaké jsou kurzy, to se dozvíte v článku.

Živý přenos – Kurzy – Česko
Moldavsko – H2H – Tip

Hráči české reprezentace děkují fanouškům po remíze s Polskem Foto: Profimedia

Kvalifikace na EURO 2024: Česko vs. Moldavsko v pondělí živě

Česká reprezentace v utkání s Polskem vybojovala bod a trochu si zvedla svoje pošramocené renomé. Ten samý bodový zisk jí stačí i proti Moldavsku a postoupí na Euro. Zápas Česka s Moldavskem sledujte v pondělí 20. 11. na ČT sport od 20:45.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápasy české reprezentace

Sleduj průběh zápasu ZDE

Češi jsou obrovským favoritem, jaké jsou kurzy?

Česká reprezentace vstupuje do posledního zápasu proti Moldavsku a k postupu jí stačí bod. V předchozím zápase navíc předvedla výrazně lepší výkon než při setkání reprezentace v říjnu.

Moldavsko si stále udrželo postupové naděje, a pokud by Čechy porazilo, tak by se společně s Albánií podívalo na Euro 2024, na což by si po losu skupiny nikdo nevsadil.

Dle bookmakerů jsou však favoritem utkání Češi, a to v kurzu 1,26. To na vítězství Moldavska je vypsán vysoký kurz 13,10. Remíza je ohodnocená kurzem 5,88.

Utkání bude mít na starosti švýcarský rozhodčí Sandro Scharer.

Informace před zápasem Česko vs. Moldavsko
🕡 Kdy: 20. 11. 2023 od 20:45
🌍 Kde: Andrův stadión, Olomouc
🏆 Soutěž: Kvalifikace na Euro 2024, skupina E
Rozhodčí: Sandro Scharer, Švýcarsko
Kurzy Tipsportu: 1,26 – 5,88 – 13,10
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Česko je jen krůček od postupu, ale řeší zásadní problém – z kádru vyřazeni Kuchta, Brabec a Coufal

Česko chtělo vykročit k postupu už v Polsku a hráči neskrývali ambice, že si jedou pro vítězství. Základní sestava tomu však rozhodně nenasvědčovala, kdy Česko nastoupilo s pětiobráncovým stylem a dvěma defenzivními záložníky. Přesto po zlepšeném výkonu v druhém poločase sahali Češi po vítězství.

V první půli zápasu toho Češi moc neukázali, zajímavá byla jen šance Douděry, která volala po gólu. Navíc ve 38. minutě propadl Coufal u lajny a protiútok i s přispěním Holeše a Staňka se dostal k Piotrowskimu a ten se zblízka nemýlil. Česko prohrávalo 1:0 a matný herní výkon o poločase odnesli útočníci Kuchta s Chytilem. Do druhé půle je nahradili Adam Hložek a Tomáš Čvančara.

Krátce po začátku druhé půle se po centru Coufala dostal k míči Souček a český kapitán bezchybně uklidil míč do sítě na 1:1. Češi pak měli další šance, kdy hlavně příležitost Zimy patřila do tutových, ale turínský obránce zamířil vedle. Češi na druhé straně přežili příležitost Lewandowskiho, který nevyužil hrubky Holeše. Utkání tedy skončilo 1:1 a Polsko musí do baráže.

Čechy nyní čeká poslední zápas s outsiderem z Moldavska, trenér Šilhavý však řeší nečekaný problém. Před utkáním s Moldavskem si totiž na večerní dýchánek vyrazili hráči Jan Kuchta, Jakub Brabec a Vladimír Coufal, kdy se jejich večerní dobrodružství protáhlo až do ranních hodin. Za hrubé porušení interních pravidel byli vyřazeni z kádru reprezentace. O to větší je to problém, že všichni zmiňovaní patřili ve většině případů do základní sestavy reprezentace. Je tedy velikou otázkou, jak si trenér Šilhavý s nenadálou situací poradí a kdo nastoupí proti Moldavsku v základní sestavě.

KVALIFIKACE NA EURO 2024: TABULKA ČESKÉ SKUPINY
# Tým Z V R P Skóre B
1. Albánie 7 4 2 1 12:4 14
2. Česko 7 3 3 1 9:6 12
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 7 2 4 1 7:7 10
5. Faerské ostrovy 7 0 1 6 2:13 1

Moldavsko je ještě ve hře o postup

Moldavsko vstupovalo do kvalifikace jako jeden z outsiderů a bylo považováno za tým, který společně s Faerskými ostrovy nemá příliš šancí na postup. Opak se nakonec stal pravdou, protože při pohledu na tabulku se Moldavsko ukázalo jako tuhý protivník, který za celou kvalifikaci prohrál jen jediné utkání.

O tom, že poslední utkání nebude jednoduché, se Česko mohlo přesvědčit už v předchozím vzájemném utkání, v kterém pouze remizovalo 0:0. Moldavci ukázali velmi tuhou defenzivu, která je jen těžko k překonání.

Poslední zápas odehrálo Moldavsko v pátek s lídrem skupiny, Albánií. Domácí Moldavci měli výrazně více ze hry než albánští orli, kdy hlavně Ion Nicolaescu zlobil albánskou obranu. Přesto šli Albánci do vedení, když v 25. minutě proměnil penaltu Cikalleshi. Ve druhé půli Moldavci postupně přitahovali šrouby a Albánci si vytvořili jen jedinou šanci, kterou brankář Dorian Railean vyrazil na břevno. V 87. minutě se po závaru ve vápně Albánců prosadil Baboglo a vyrovnal na konečných 1:1.

Čechy tak nečeká nic lehkého, navíc po skandálu tří jejich hráčů základní sestavy budou značně zranitelní. To všechno hraje Moldavsku do karet. Trenér Serghei Clescenco tak stojí tváří v tvář historickému úspěchu, kdy má před sebou sice náročného, ale momentálně v problémech se zmítajícího protivníka. Spoléhat bude jistě na Iona Nicolaescua, který v tomto kvalifikačním cyklu vstřelil již čtyři branky.

  • Datum, čas a místo zápasu: 20. 11. 2023 ve 20:45, Olomouc

Vzájemné zápasy mezi Českem a Moldavskem (H2H)

Česká reprezentace se s Moldavskem utkala zatím pouze třikrát, takže nelze oba soupeře nazvat tradičními. Bilance jasně vyznívá ve prospěch českého týmu, který dvakrát vyhrál. Posledním zápasem byla remíza 0:0 z tohoto kvalifikačního cyklu.

  • První vzájemný zápas se odehrál 12. 10. 2002, Česko vyhrálo 2:0.
  • Nejvyšší výhra Čechů je 5:0 z kvalifikace o Euro 2004, které se odehrálo 11. 06. 2003.
  • Češi s Moldavskem nikdy neinkasovali.
Vzájemná utkání mezi Českem a Moldavskem
27. 03. 2023 Moldavsko – Česko (kvalifikace na Euro 2024) 0:0
11. 06. 2003 Česko – Moldavsko (kvalifikace na Euro 2004) 5:0
09. 10. 1999 Moldavsko – Česko (kvalifikace na Euro 2004) 0:2

TIP na utkání Česko vs. Moldavsko – Kvalifikace na Euro 2024 živě

Česko je i přes problémy v kádru jasným favoritem a mělo by vyhrát. A veřejnost bude jistě zvědavá, kdo nastoupí v základní sestavě. Proti Polsku se do sestavy ani z lavičky překvapivě nedostal Černý, místo nezbylo ani na nováčky Kušeje či Chorého. Je tedy možné, že v tomto utkání bychom se jich mohli dočkat.

Moldavsko by se v případě výhry poprvé podívalo na velký turnaj a lze očekávat i k tomu přizpůsobenou taktiku a nastavení Moldavců, kteří jistě nevypustí žádný souboj a budou bojovat ze všech sil.

Obě mužstva trápí ofenziva a k tomu se upírá i náš tip.

TIP: Padne méně než 2,5 gólu a jeden z týmů nedá gól sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na utkání Česko vs. Moldavsko - Tipsport

Kde živě sledovat zápas Česko vs. Moldavsko? Přímý přenos v televizi (TV), bude i live stream?

Zápas Česka s Moldavskem můžete tradičně sledovat živě na ČT sport 20. 11. od 20:45 nebo online na ČT sport Plus. Sázkové kanceláře utkání reprezentace nevysílají, ale můžete si během utkání vsadit LIVE u Tipsportu.

Na tiskovou konferenci po zápase s Polskem se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

UEFA schválila kandidatury na pořadatelství ME 2028 a 2032

Kdy a kde se koná příští MS a ME ve fotbale

Známe termíny i místa konání pěti nejbližších šampionátů ve fotbale. Začínáme už v létě 2024 v Německu, kde se bude hrát dále?