Evropská liga živě: Sparta Praha vs. Galatasaray Istanbul

Na Letné se rozhodne o postupujícím do osmifinále Evropské ligy. Sparta i přes odvážný výkon z úvodního zápasu ztrácí na Galatasaray jeden gól. Přečtěte si, co je v obou klubech od jejich prvního střetnutí nového.

Živý přenosKurzy
SpartaGalatasarayTip

Dries Mertens si kryje míč před Adamem Karabcem Foto: Profimedia

Odveta předkola play-off Evropské ligy 2023/2024 živě: Sparta Praha vs. Galatasaray Istanbul ve čtvrtek v TV od 21:00

Chvála za výkon, zklamání z výsledku. Sparta v prvním duelu předkola play-off bojovala na hřišti Galatasaraye statečně. A dočkala se ocenění od fotbalové veřejnosti. Nepřišla ale odměna v podobě výsledku. Po prohře 2:3, o které domácí rozhodli až v nastavení, Letenští opouštěli Turecko s pocitem, že mohli dosáhnout na víc. Nyní tedy potřebují dvojzápas otočit. Odveta na Letné startuje ve čtvrtek od 21:00. V přímém přenosu ji nabídne kanál ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Sparta vs. Galatasaray

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na vyřazovací část EL: odveta má být podle bookmakerů vyrovnaná, ohledně postupu ale mají jasno

Po výhře Galatasaraye v úvodním duelu je turecký celek jasným favoritem na postup. Bookmakeři vypsali na to, že si zahraje osmifinále, kurz 1,35. Postupové šance Sparty naproti tomu ohodnotili kurzem 3,25.

Samotná pražská odveta má být ale podle sázkových kanceláří mnohem vyrovnanější. Letenští jsou dokonce mírným favoritem v kurzu 2,55. Na hosty je vypsaný kurz 2,65. Remíza, po které by sparťané v Evropě dohráli, je oceněna kurzem 3,60.

Utkání přiletí odpískat rozhodčí Anthony Taylor. Tento anglický sudí má z aktuální sezony zkušenost i s Galatasarayem. Byl u jeho vítězství v předkole Ligy mistrů na půdě Molde 3:2.

Informace před zápasem Sparta Praha vs. Galatasaray Istanbul
📅 Kdy: 22. 2. 2024 od 21:00
🌍 Kde: epet ARENA, Praha
🏆 Soutěž: Odveta předkola play-off Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Anthony Taylor, Anglie
Kurzy Betana: 2,55 – 3,60 – 2,65
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Sparta si před odvetou pojistila důležitého obránce

Po dramatické prohře 2:3 Sparta podle vyzkoušeného plánu zůstala v Istanbulu do pátku, kdy zde měla trénink. Zároveň se začala chystat na nedělní zápas s Libercem. Ten sparťané doma na Letné porazili 2:1. Trenér Brian Priske přitom udělal v sestavě hned osm změn. Poprvé po zranění se v základu objevil také Lukáš Haraslín.

Klíčový muž Letenských také po přihrávce Victora Olatunjiho otevřel skóre. O druhý gól už se postaral sám nigerijský útočník. Sparťané si tak po 21 ligových kolech udrželi náskok čtyř bodů na druhou Slavii. Dobrá zpráva dorazila i z letenských kanceláří. Nový víceletý kontrakt podepsal ve Spartě stoper Asger Sørensen.

A v odvetě bude mít ještě větší zodpovědnost. Ve sparťanské obraně totiž kvůli žlutým kartám bude chybět kapitán Ladislav Krejčí. Za stejný prohřešek bude vše jen z tribuny sledovat také Veljko Birmančević. A po vyloučení nebude k dispozici ani Matěj Ryneš. Celou levou stranu Sparty z Istanbulu tak rozprášily disciplinární tresty.

Pokud jde o náhrady, tak se ale dají najít pozitiva. Priske na předzápasové tiskové konferenci uvedl, že připravený už bude Jaroslav Zelený. Před novináři vystoupil i Filip Panák. Ten duel s Libercem dohrával v bolestech, dánský kouč ale potvrdil, že ve čtvrtek bude na hřišti. A příjemnou novinou je i návrat zmiňovaného Haraslína.

sipka Přečtěte si více informací o působení Sparty v Evropě

Jistí postupující do osmifinále Evropské ligy
Atalanta Rangers
Brighton Slavia
Leverkusen Villarreal
Liverpool West Ham

Galatasaray rozhodl v Ankaře už do poločasu

Žádná velká rotace se nekonala. Fotbalisté Galatasaraye o víkendu nastoupili v Ankaře jen se dvěma změnami oproti utkání se Spartou. Přesto důležití hráči nějaké ty síly pošetřili. Rozhodnuto totiž bylo už po první půli, kterou úřadující šampioni vyhráli 3:0. Po hodině hry tak hřiště opustili Kerem Demirbay nebo Dries Mertens.

Po přestávce se Ankaragücü, za které nastoupil i bývalý sparťan Uroš Radaković, na gólovou odpověď nezmohlo. Když už bylo nebezpečné, tak po dlouhých balonech za obranu. Toho by se v odvetě mohla snažit využít i Sparta. Galatasaray si každopádně po tříbrankovém vítězství udržel dvoubodový náskok na druhé Fenerbahce.

Proměněnou penaltou se na výhře klubu přezdívaného Cimbom podílel i Mauro Icardi. Pro něj šlo už o 20. trefu sezony a jen tři zásahy ho dělí od vyrovnání minulého ročníku. Zatímco Icardi hraje v Turecku druhou sezonu, tak Derrick Köhn proti Ankaragücü debutoval. Není ale na pohárové soupisce, takže ve čtvrtek nenastoupí.

Hrát nemůže ani Victor Nelsson, který byl před týdnem vyloučen po faulu na Veljka Birmančeviće. O víkendu pak kouč Okan Buruk ze zdravotních důvodů postrádal pět fotbalistů. K dispozici nebyli Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Serge Aurier, Tanguy Ndombélé a Hakim Ziyech. Posledně jmenovaný si přivezl zranění z reprezentace.

  • Datum, čas a místo zápasu: 22. 2. ve 21:00, epet ARENA (Praha)

Tip na výsledek zápasu Sparta vs. Galatasaray v odvetě předkola play-off Evropské ligy

Lukáš Haraslín je zpět. Proti Galatasarayi šel do hry z lavičky, proti Liberci už v základní sestavě zvládl 65 minut. Při absenci Veljka Birmančeviće bude přitom ofenziva opět o něco více stát na něm.

A slovenské křídlo v aktuálním pohárovém ročníku dokázalo, že si ve velkých zápasech libuje. Haraslín se na Letné trefil proti Dinamu Záhřeb i Betisu. A myslíme si, že v odvetě s Galatasarayem minimálně jednou vystřelí na bránu.

TIP: Lukáš Haraslín bude mít +0,5 střely na bránu sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat vyřazovací fázi EL živě: fotbal Sparta vs. Galatasaray v televizi (TV) a online live streamu

Odvetu na Letné můžete sledovat na televizní stanici ČT sport. Česká televize odvysílá přímý přenos také na platformě ČT sport Plus. U českých sázkovek bohužel stream nenajdete, sázková kancelář Betano ale k utkání nabízí celou řadu sázkových příležitostí.

Galatasaray o víkendu porazil v lize Ankaragücü. Níže najdete sestřih jeho výhry 3:0.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.