Evropská liga živě: Aris Limassol vs. Sparta Praha

Sparta ví, na čem je. Pokud vyhraje na půdě Arisu Limassol, tak si Evropskou ligu zahraje i na jaře. V zamotané skupině C ale stále může skončit první i poslední. Přečtěte si vše důležité před klíčovou bitvou na Kypru.

VÝSLEDEK: Sparta postupuje do play off Evropské ligy, Aris Limassol na jeho hřišti porazila 3:1 a ve skupině končí druhá. O góly letenských se v první půli postarali Kuchta a dvojnásobný střelec Birmančevič, čestný úspěch domácích v 84. minutě zaznamenal Bengtsson. Los EL proběhne v pondělí 18. prosince.

Živý přenosKurzy
ArisSpartaTip

Eric Boakye se snaží zastavit Lukáše Haraslína Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Základní skupina Evropské ligy 2023/2024 živě: Aris Limassol vs. Sparta Praha ve čtvrtek v TV od 21:00

Po prohře na Rangers to na postup nevypadalo. Domácím vítězstvím nad Betisem se ale Sparta vrátila do hry. Pokud v posledním utkání skupiny vyhraje na hřišti Arisu Limassol, tak půjde v Evropské lize dál. Jeden z nejdůležitějších zápasů sparťanského podzimu se hraje ve čtvrtek od 21:00. V přímém přenosu ho můžete sledovat na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu EL: Sparta je na hřišti Arisu favoritem

Podle bookmakerů to Sparta zvládne. Na její vítězství na Kypru vypsali kurz 1,80. Na výhru Arisu se dá sázet v kurzu 4,05. A stejný kurz najdete i u sázky na remízu.

Čtvrteční duel bude pískat Harm Osmers. Tento Němec už byl v aktuálním ročníku u utkání ve skupině Evropské ligy i Konferenční ligy. Šestkrát se objevil také v německé Bundeslize, kde stihl odpískat tři penalty.

Informace před zápasem Aris Limassol vs. Sparta Praha
📅 Kdy: 14. 12. 2023 od 21:00
🌍 Kde: Alphamega Stadium, Kolossi
🏆 Soutěž: Základní skupina Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Harm Osmers, Německo
Kurzy Betana: 4,05 – 4,05 – 1,80
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Aris musí vyhrát minimálně o dva góly, jinak v Evropě končí

Vůbec poprvé ve své historii Aris Limassol hraje základní skupinu evropských pohárů. Účast v Evropě si kyperský mistr může ještě protáhnout, v Evropské lize už to ale nebude. Aris může na jaře pokračovat v Konferenční lize. Potřebuje ale Spartu porazit o dva a více gólů, aby s ní měl lepší vzájemnou bilanci.

Ještě v září totiž tým trenéra Alekseye Shpilevskiho padl na Letné 2:3. Od té doby se v Evropě dvakrát dokázal vytáhnout na Rangers, proti kterým uhrál velice solidní čtyři body. Minulý zápas ve skupině odehrál Aris právě ve Skotsku, kde dokonce vedl. Nakonec odjížděl s bodem za remízu 1:1.

V domácí soutěži jinak mužstvo z Limassolu opět drží krok s nejlepšími. Ze třetího místa ztrácí na vedoucí APOEL jen tři body. Celkově je to v boji o kyperský titul našlapané. Vedoucí celek tabulky dělí od pátého místa jen čtyři body. Pro Aris to ale mohlo být ještě veselejší.

Z posledních pěti ligových utkání ale Shpilevskiho mančaft dvakrát padl. Karmiotissa (1:4) a v minulém kole pak AEK Larnaca (1:2) přitom nepatří mezi soupeře Arisu o titul. Nepříjemností také je, že proti Larnace chyběli obránce Eric Boakye a útočník Shavy Babicka, který se v září trefil na Letné.

Sparta v EL 2023/24 - rozpis a výsledky zápasů
Datum Zápas Výsledek
21.09.2023, 21:00 Sparta Praha - Aris Limassol 3:2
05.10.2023, 18:45 Betis - Sparta Praha 2:1
26.10.2023, 18:45 Sparta Praha - Rangers 0:0
09.11.2023, 21:00 Rangers - Sparta Praha 2:1
30.11.2023, 18:45 Sparta Praha - Betis 1:0
14.12.2023, 21:00 Aris Limassol - Sparta Praha 1:3
Sparta v základní skupině EL 2023/24 - tabulka
# Tým Z V R P Skóre B
1.Rangers63218:611
2.Sparta Praha63129:710
3.Betis63039:79
4.Aris Limassol61147:134

sipka Přečtěte si více o působení Sparty v evropských pohárech

Sparta má jasno – když zvítězí, zahraje si Evropskou ligu i na jaře

Skupina C Evropské ligy je zamotaná až do konce. Sparta v ní stále může skončit první i poslední. Cílem Letenských je bez pochyby umístění do druhého místa, které by jim zajistilo účast v Evropské lize i na jaře. K dosažení této mety potřebují sparťané porazit Aris. Pak už by se nemuseli ohlížet na souběžně hraný duel Betisu s Rangers.

Na Kypru bude Spartu hnát za postupem 650 fanoušků. Příznivci Letenských vyprodali všechny lístky do sektoru hostí. A doufají, že jejich hráči budou pokračovat ve formě z posledních utkání. Svěřenci trenéra Briana Priskeho totiž ve všech soutěžích zapsali pět výher v řadě. Z toho čtyřikrát udrželi čisté konto.

Naposledy se sparťané představili doma proti Jablonci. Sparta od začátku dominovala a ani ne po půl hodině to bylo 3:0. Poprvé od 8. října skóroval Jan Kuchta, svůj vůbec první gól v rudém dresu pak dal Angelo Preciado. Ve druhé půli ale domácí tým ubral. A to i kvůli tomu, že zhruba po hodině hry přišel o vyloučeného Martina Vitíka.

Tato červená karta samozřejmě směrem ke čtvrtečnímu utkání nic neznamená. Svůj trest si Vitík odsedí až o víkendu v lize. V obraně je každopádně velkým tématem zdravotní stav Asgera Sørensena. Ten vynechal poslední tři zápasy. Ve středu už ale nechyběl na palubě letadla, které sparťany přeneslo na Kypr.

  • Datum, čas a místo zápasu: 14. 12. ve 21:00, Alphamega Stadium (Kolossi)

Tip na výsledek zápasu Aris vs. Sparta ve skupině C Evropské ligy

Spartě se do sestavy akorát včas vrátil Ladislav Krejčí. Letenský kapitán vyléčil zranění a kromě bránění opět zvládá hrozit i vepředu. Dvakrát se trefil při výhře v Pardubicích a dobré vzpomínky na něj nemají ani obránci Arisu. Kyperskému klubu dal totiž v září dva góly. Kouč Arisu poté prohlásil, že si připadal jako při utkání proti basketbalistům.

I když si tentokrát Kypřané jistě na Krejčího dají větší pozor, tak si přesto myslíme, že by se mohl gólově prosadit. A díky výškové převaze Sparty sázíme na to, že se kapitán Letenských trefí hlavou.

TIP: Ladislav Krejčí dá gól hlavou sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat skupinu EL živě: fotbal Aris Limassol vs. Sparta v televizi (TV) a online live streamu

Zápas Arisu Limassol se Spartou můžete sledovat na televizní stanici ČT sport. Česká televize odvysílá přímý přenos také na platformě ČT sport Plus. Sázkovky bohužel stream nenabídnou, u sázkové kanceláře Betano si ale na tento duel můžete vsadit. A to jak před výkopem, tak poté LIVE.

Sparta své minulé utkání s Jabloncem označila jako „Zápas cti”. Ve spolupráci s Armádou ČR přichystala na Letenské pláni předzápasový program. Podívejte se, jak vše probíhalo.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.