Nejlepší hráči v Česku i zahraničí: duben 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Duben je za námi a nás čeká další ohlédnutí na fotbalové trávníky. Sezóna ve všech význačných ligách míří ke svému konci a mnohdy se již rozhodlo o titulu. A i tento měsíc měl svoje hrdiny a poražené. Více v článku.

Nejlepší hráčiMladíci
PřekvapeníBřídilové

Cole Palmer v dresu Chelsea v utkání proti Manchesteru City Foto: Profimedia

Nejlepší hráči v dubnu 2024: ve světě zaujal Palmer, v Česku je hvězdou Birmančević

Fotbalové ligy pomalu vrcholí a více než dříve záleží na výkonech hráčů. V měsíci dubnu byl za největšího hrdinu Cole Palmer, který jako jeden z mála playerů Chelsea si udržuje vysokou kvalitu výkonů. Z českých luhů a hájů nás zaujal Veljko Birmančević, který táhnul pražskou Spartu.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na fotbal

Sleduj průběh zápasu ZDE

Nejlepší hráči na světové scéně v dubnu 2024

Cole Palmer (Chelsea FC)

Dá se říci, že nejpovedenější přestup Chelsea za poslední roky. Odchovanec Manchesteru City Cole Palmer nebyl spokojen s hrací dobou ve svém klubu a před sezónou odešel k Blues, kde naplno rozvíjí svůj nezměrný talent.

A právě v dubnu talentovaný mladík předvedl, jaký klenot v něm Londýňané mají. Proti Manchesteru United rozhodl nevídanou přestřelku hattrickem a zařídil vítězství 4:3.

Následně si proti Sheffieldu připsal asistenci, aby v dalším klání proti Evertonu opět zazářila jeho hvězda naplno. Už do poločasu stačil nastřílet další hattrick, když hlavně jeho lob po hrubce Pickforda byl opravdu výstavní. Ve druhém poločase skóroval z penalty a svůj střelecký účet završil na čtyřech gólech při výhře Blues 6:0.

Celkově se postaral už o dvacet střeleckých zářezů v Premier League a dýchá na záda Haalandovi, který je na tom o jeden úspěšnější pokus lépe. V Chelsea splňuje vysoký standard a patří k tahounům londýnského klubu.

Lois Openda (RB Lipsko)

Premiérová sezóna Loise Opendy v Bundeslize snese ty nejpřísnější měřítka. Mladý útočník dokonce vylepšil svoji statistiku z Lens a už stačil vstřelit čtyřiadvacet gólů, k tomu přidal sedm asistencí a je jen otázkou času, kdy se bude belgický střelec stěhovat na věhlasnější adresu.

V dubnu předvedl v německé lize svoji další show. Vše začalo utkáním s Freiburgem, kde u výhry 4:1 byl u všeho podstatného, protože vsítil dvě branky a na další dvě přihrál. Proti Wolfsburgu a Heidenheimu přidal po jednom zásahu. Naposledy se zaskvěl proti Borussii Dortmund, když při vítězství 4:1 měl prsty ve dvou změnách skóre. Jeden gól dal a na další přihrál.

Výbornou formou táhne Lipsko ke čtvrtému místu v Bundeslize, momentálně mají Býci sérii osmi zápasů bez prohry, čímž unikli dotírajícímu Dortmundu.

Bruno Fernandes (Manchester United)

Kapitán Manchesteru United se rozpomněl na svoji dřívější formu a ze svých patnácti letošních gólů jich Bruno Fernandes sedm dal v měsíci dubnu, k čemuž přidal ještě dvě asistence a Red Devils jsou rázem na šestém místě a perou se o poháry. Jejich výsledky jsou sice stále jako na houpačce, určité zlepšení ale můžeme pozorovat a příští sezóna by mohla být z jejich strany velmi zajímavá.

Fernandes dal po brance ve šlágrech s Chelsea a Liverpoolem. Dvougólové představení předvedl v remízovém střetnutí s Bournemouthem, které skončilo 2:2. V nervydrásajícím utkání proti Coventry přispěl statistikou 1+1 a následně proti Sheffieldu se uvedl dvěma přesnými zásahy a asistencí. Hlavně druhá rána portugalského šikuly byla famózní.

Portugalec tak má výbornou formu a táhne United. V dubnu vyšel naprázdno až v posledním duelu s Burnley, i zde patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Nejlepší hráči na české scéně v dubnu 2024

Veljko Birmančević (Sparta Praha)

Již poněkolikáté je v našem výběru srbský křídelník s osobitým účesem. Veljko Birmančević v dresu pražské Sparty září a s finišem české ligy graduje i jeho výkonnost. V dubnu vstřelil pět branek a na jednu přihrál a byl hlavním tahounem Letenských.

Střelecký účet si 26letý hráč otevřel v druhém dubnovém utkání, které rudí odehráli s Mladou Boleslaví. V něm Spartě zachraňoval remízu 1:1. V zápase proti Bohemians přidal dvě branky a umlčel tak domácí fanoušky Klokanů, když rozhodl o vítězství 3:1. Proti Baníku se zaskvěl gólem a asistencí a i proti Olomouci přidal další přesný zásah.

Sparta v březnu uplatnila opci na Birmančeviće a proměnila hostování v přestup. Ten se jí zatím odvděčuje měrou vrchovatou, protože i jeho zásluhou trůní mužstvo trenéra Priskeho na první příčce české nejvyšší soutěže. Celkově je Srb nejproduktivnějším hráčem za čtrnáct gólů a deset asistencí.

Ewerton (Baník Ostrava)

Brazilský šikula Ewerton na sebe v české lize upozornil v dresu Mladé Boleslavi a pohybuje se na českých trávnících od roku 2018. Před minulou sezónou si jeho talentu všimli ve Slavii a za talentovaného hráče vysázeli okolo 28 miliónů korun. Jenže Brazilec se trvale neprosadil a tudíž zamířil na hostování do Baníku Ostrava. Zde 27letý hráč opět chytil druhý dech.

A s ním i Baník rázem bojuje o poháry. Po zvláštní zimní anabázi, kdy si sešívaní Ewertona stáhli zpět, aby ho následně opět vrátili do Ostravy, nic nebrání jeho rozletu v dresu slezského týmu. A právě duben byl v podání tohoto hráče velmi dobrý. Napřed zatápěl Jablonci, když se na výhře svého týmu 3:2 podílel asistencí. V následném regionálním derby s Karvinou při remíze 2:2 zařídil oba góly, když hlavně ten první byl z říše snů. Ewerton totiž vystřelil z vlastní poloviny a míč zapadl za příliš vyběhnutého brankáře Holce.

Dvě asistence si pak připsal i v utkání proti Spartě, kde marně ostravský tým dotahoval v samotném závěru a nakonec padl 3:4. Následně přišla remíza 2:2 s Libercem, v které měl šikovný záložník prsty v jedné z branek.

Celkově má na kontě už dvanáct přesných zásahů a přidal pět asistencí, čímž zažívá nejproduktivnější ročník v kariéře. Baník by se v tomto případě měl plácnout přes kapsu a opci na 10 miliónů korun uplatnit.

Robin Hranáč (Viktoria Plzeň)

Na třetí místo dáváme Robina Hranáče z Viktorie Plzeň. Západočeši prožívají letos snovou sezónu, která je symbolizována hlavně památnou jízdou v Evropské konferenční lize. I v české nejvyšší soutěži se jim daří a drží si třetí místo za pražskými S. Velký podíl na tom měl právě 24letý obránce, z kterého se stává stavební kámen plzeňské defenzivy.

V dubnu měl lví podíl na tom, že viktoriáni v šesti z osmi duelů neinkasovali a celkově obdrželi pouhé tři góly. Složení Hejda - Hranáč - Dweh se profiluje jako nejlepší obrana v lize, která dokázala zneutralizovat útočné zbraně Sparty i Slavie. V Evropské konferenční lize si na ní dlouho lámala zuby i slavná Fiorentina. A právě Hranáč na tom měl zásadní podíl.

K tomu všemu přidal Hranáč z pozice stopera tři branky a dvě asistence, což jsou slušná čísla. Není divu, že si vysloužil i pozvánku do reprezentačního kádru Ivana Haška. Výkony mladého obránce ho s vysokou pravděpodobností vystřelí i na letošní Euro v Německu, což si bezesporu zaslouží.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nejlepší český hráč v zahraničí v dubnu 2024

Pavel Kadeřábek (Hoffenheim)

Pavel Kadeřábek se do našeho výběru už jednou dostal a je tomu tak znovu. Měsíc duben nebyl pro Čechy v zahraničí nijak výjimečný. Pravý obránce Hoffenheimu na sebe přece jen upozornil více, protože na jeho poměry byl nesmírně produktivní.

Už v prvním dubnovém souboji se na výhře 3:1 proti Augsburgu podílel dvěma asistencemi. V následujícím utkání se dokonce prosadil hlavou proti Mohuči. Bohužel Hoffenheim nakonec padl 1:4. Další zápasy sice produktivitou nehýřil, přesto patřil k tomu lepšímu, co Die Kraichgauer předvedli.

Za to byl Pavel Kadeřábek zvolen hráčem měsíce Hoffenheimu. Pravý bek má smlouvu ještě na rok, kdy bude v klubu deset let. Je však možné, že se dočká dalšího prodloužení.

Nejlepší hráč do 21 let na světové scéně v dubnu 2024

Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Je to poprvé, co se v našem výběru dvakrát za sebou objevuje stejný hráč. Jenže Florian Wirtz skvělou formu, kterou měl v březnu, potvrdil i v dubnu a těsně se nedostal do našeho výběru TOP 3. Tento 20letý mladík v uplynulém měsíci umístil šest přesných zásahů a k tomu přidal dvě gólové přihrávky.

První dvě trefy a asistenci zaznamenal v pohárovém střetnutí proti Düsseldorfu, který Leverkusen deklasoval 4:0. Poté rozhodl duel proti Unionu Berlín jedinou brankou utkání. Následně se při demolici Werderu Brémy 5:0 podílel hattrickem, aby následně odstartovaly mistrovské oslavy týmu ze Severního Porýní. Na bundesligový titul měl mladičký ofenzivní klenot zásadní vliv, když vstřelil jedenáct gólů a přidal stejnou porci asistencí.

Okolo tohoto hráče začínají kroužit velkokluby, mluví se o zájmu Manchesteru City, Liverpoolu, Realu Madrid. Zájem by mohl mít i Bayern Mnichov. Cenovka je nyní na 150 miliónech euro, takže je otázka, kdo se do budoucna plácne přes kapsu a získá jednu z největších budoucích fotbalových hvězd.

Nejlepší hráč do 21 let na české scéně v dubnu 2024

Tom Slončík (Zlín)

Zlín je letos výrazně namočen v záchranářských bojích a každý bod je pro něj zlatý. Nelze si nevšimnout, že na jaře se Ševci přece jen trochu zvedli. Bohužel často nedokáží zápasy dotahovat do vítězného konce a je z toho zatím jen předposlední místo, když mají stejně bodů jako na 14. místě Karviná.

Jedním z výrazných kladů klubu z východu Moravy je mladý záložník Tom Slončík. Ten zažívá výtečnou sezónu a v dubnu předváděl solidní výkony. Z nich nejvíce vyčnívalo střetnutí se Sigmou Olomouc, když při výhře 3:2 měl prsty ve všech brankách svého klubu. Dvě dal a na jednu přihrál, hlavně první střelecký zářez byl výstavní. V následujícím záchranářském souboji s Pardubicemi, který skončil 1:1, se podílel asistencí.

Je jasné, že 19letý klenot Zlína v klubu dlouho nevydrží, zvlášť pokud východomoravský tým sestoupí. Zájem o Slončíka projevil Liberec a dále Viktoria Plzeň, která bude mít v příští sezóně vysoké ambice. Kam tedy zamíří kroky nadaného záložníka?

Největší překvapení či objev na světové scéně v dubnu 2024

Arda Güler (Real Madrid)

Real Madrid je jedním z největších klubů na světě a vždy v něm hrají ty největší hvězdy. Ale i Bílý balet momentálně sází na mládí. Rodrygo, Vinícius Jr., Bellingham, Camavinga nebo Tchouaméni patří mezi opory a hvězdy, žádnému z nich však nebylo ani pětadvacet.

Další líhnoucí star v dresu Realu je Arda Güler. Mladý záložník přišel před sezónou z Fenerbahçe a turecký talent ho stál 20 miliónů eur. Ačkoliv se zdá, že Güler moc prostoru nedostal, na vině jsou hlavně zranění, která ho v minulém roce provázela v podstatě od konce července do začátku nového roku. Nyní se zdá být v pořádku, což dokázal v dubnovém střetnutí proti Realu Sociedad, které rozhodl jedinou brankou a celkově odehrál velice povedené utkání.

Turecký reprezentant má obrovský potenciál, nyní záleží, jestli ho dokáže v dresu Los Blancos dostatečně rozvinout.

Největší překvapení či objev na české scéně v dubnu 2024

Radim Řezník (Viktoria Plzeň)

Viktoria Plzeň pod staronovým koučem Koubkem šlape, o čemž svědčí i čtvrtfinále Evropské konferenční ligy. Viktoriáni se chlubí výtečnou defenzivou, v které se na zkušeného Radima Řezníka moc nedostávalo. Naposledy si zahrál půl hodinu v přípravném utkání proti Aarhusu na začátku února. Od té doby ani minuta.

V dubnu čekal Západočechy největší zápas roku, když ve Štruncových sadech přivítali italskou Fiorentinu. Jenže na mužstvo dopadly absence mnoha hráčů, kdy kromě zranění byli mimo i Dweh a Kopic za žluté karty. Miroslav Koubek vytáhl nečekaný trumf, když na pravého wing-backa poslal Radima Řezníka a zkušený obránce se mu odvděčil soustředěným výkonem, kterým přispěl k remíze 0:0. Značnou část odehrál i v odvetě, v které už viktoriáni na Fiorentinu nestačili.

Radim Řezník v klubu působí od roku 2011 a přispěl k několika titulům plzeňského klubu.

Největší břídil na světové scéně v dubnu 2024

Ante Budimir (Osasuna)

Osasuna se od svého návratu mezi elitu Španělska v roce 2019 pohybuje v klidném středu tabulky, daleko od sestupových starostí. Od roku 2020 hraje za ni i chorvatský útočník Ante Budimir, který i v letošní sezóně patří k tahounům svého klubu, když vstřelil už šestnáct branek a na dvě přihrál, což je nejpovedenější ročník 31letého Chorvata.

Ale v dubnu se potvrdilo, že i mistr tesař se někdy utne. V utkání proti Valencii jeho tým prohrával od 18. minuty. Valencia držela vítězný stav, když v 93. minutě trefil Hugo Guillamón ve vápně Budimira. Situace se dlouze přezkoumávala a nakonec rozhodčí Montero odpískal penaltu. K té se postavil sám Budimir, jenže útočníkovi Osasuny jako by se zkřížily myšlenky a kopl pokutový kop naprosto zoufale a brankář Mamardashvili v klidu chytil balón. Osasuna i jeho vinou tak padla 0:1.

Největší břídil na české scéně v dubnu 2024

Angelo Preciado (Sparta Praha)

O břídilovi na české scéně panoval rozpor, jestli zde umístit nešťastníka Davida Zimu ze Slavie nebo Angela Preciada ze Sparty. Nakonec jsme se rozhodli pro sparťanského pravého obránce, protože v jeho případě šlo o hloupou nezodpovědnost, navíc vykonanou dvakrát po měsíci.

Ekvádorský reprezentant se ve sparťanském dresu vyprofiloval jako jeden z nejlepších hráčů ligy. Rychlý, technický, který je výborný v bránění i v podpoře ofenzivních akcí. Proti Galatasaray ukázal, jak platný může být a větral levou stranu tureckého týmu. V tomto dvojutkání si připsal dvě branky a jednu asistenci a byl nejlepším hráčem letenského týmu. Uběhlo však pár dní a Preciado v derby oplácí po kontaktu s Bořilem, kterého kopne do stehna.

Za měsíc přichází duel s Mladou Boleslaví, v něm se za nerozhodného stavu 1:1 vřítil Ekvádorec do vápna, kde ho atakoval Sakala. Po tomto střetu se Preciado ohnal loktem a šel opět do sprch. Za to vyfasoval od disciplinární komise stopku na čtyři zápasy a je otázkou, jestli se Sparta rozhodne do budoucna riskovat další nedisciplinovanost nebo bude budoucnost 26letého obránce na Letné sečtena.

Sparta je letos nejtrestanějším klubem, když vyfasovala už devět červených karet.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Lionel Messi s pohárem pro vítěze Copa América

Copa América 2024: program a výsledky zápasů i tabulky skupin

V červnu a červenci uvidíme v pořadí 48. mistrovství Jižní Ameriky. Přečtěte si více o Copa América 2024, která se odehraje v USA.