Fortuna liga: Slovácko vs. Sparta Praha v online live streamu

Do nadstavby vstupuje i obhájce titulu. Sparta se k 38. ligovému primátu chce přiblížit na hřišti Slovácka. Domácí ale také potřebují bodovat, aby se ještě zapojili do hry o evropské poháry. Přečtěte si preview utkání Letenských v Uherském Hradišti. A sledujte tento souboj, který bude důležitý pro titulové dostihy.

Živý přenosKurzy
SlováckoSpartaH2HTip

Jan Kuchta a Lukáš Haraslín slaví gól do sítě Olomouce Foto: Pavel Mazac / CNC / Profimedia

Nadstavba Fortuna ligy, 1. kolo: 1. FC Slovácko vs. Sparta Praha živě v online live streamu

Fortuna liga jde do finále. Je tu nadstavba, která rozsoudí, kdo získá ligový titul. O ten opět bojuje Sparta. Hraje se ale také o postup do evropských pohárů. To zase zajímá fotbalisty Slovácka. Nyní se oba kluby postaví proti sobě. V Uherském Hradišti se začíná v neděli od 18:00 a zápas vysílá Fortuna TV.

sipka Sledujte utkání Slovácko vs. Sparta živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta jede na Slovácko, jak je to s kurzy?

Když se Sparta představila na Slovácku naposledy, odvezla si vítězství 3:1. Pokud si myslíte, že Letenští vyhrají i tentokrát, tak je pro vás připraven kurz 1,53. Jestli věříte, že se body budou dělit, můžete si na to vsadit v kurzu 4,50. Triumf domácích je oceněn kurzem 5,80.

Utkání bude řídit rozhodčí Karel Rouček. Když byl koncem března naposledy u střetnutí Slovácka, odpískal proti němu penaltu. Spartě zase v dubnu vyloučil Angela Preciada.

Informace před zápasem Slovácko vs. Sparta
📅 Kdy: 5. 5. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Městský stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště
🏆 Soutěž: 1. kolo nadstavby Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Karel Rouček
Kurzy Fortuny: 5,80 – 4,50 – 1,53
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Slovácku se na jaře nedaří, nadále ale hraje o poháry

Jaro si na Slovácku představovali jinak. Mužstvo, které se v posledních letech dokázalo prosadit do širší české špičky, v roce 2024 vyhrálo jediný ligový zápas. Kromě březnového vítězství v Karviné (3:1) svěřenci trenéra Martina Svědíka brali na jaře v základní části jen tři body za remízy. Jinak zapsali sedm porážek.

Stále je ale šance vše vylepšit. Moravský celek ze šesté pozice o bod prolezl do skupiny o titul a může nadále myslet na postup do evropských pohárů. Před startem nadstavby ho od čtvrtého Baníku dělily čtyři body. Na pátou Mladou Boleslav ztrácel tři body. Slovácko ale v nadstavbě oba tyto konkurenty potká na jejich hřištích.

Mančaft z Uherského Hradiště do základní skupiny pohárů postoupil jedinkrát v historii. Dovedl ho do ní kouč Svědík, který nyní hraje také o to, jaká bude jeho rozlučka. S předstihem totiž oznámil, že v létě klub po téměř šesti letech opustí. Závěr jeho štace přinesl i jeden kuriózní moment. V minulém kole si při oslavě gólu poranil kotník.

Šlo o remízový duel na hřišti Českých Budějovic (2:2). Slovácko sice vedlo a dvakrát trefilo tyč, nakonec ale v 83. minutě zachraňovalo alespoň bod. Nepříjemností bylo zranění Tomáše Břečky, který na trávníku nevydržel ani 15 minut. Přidal se tak na marodku, kde už byli Michal Kadlec, Merchas Doski, Michal Trávník a Rigino Cicilia.

Sestava Slovácka v posledním zápase proti Českým Budějovicím (2:2)
Fryšták – Blahút, Hofmann, Břečka, Holzer – Havlík, Daníček – Petržela, Kim, Juroška – Kvasina
Kdo šel do hry z lavičky: Kohút, Sinyavskiy, Vecheta, Mihálik, Reinberk

Sparta opanovala základní část, před nadstavbou ji ale straší karty

První úkol si odškrtli. Fotbalisté Sparty vyhráli základní část ligy, když na druhou Slavii nahráli čtyřbodový náskok. V závěrečném 30. kole si Letenští zastříleli v Olomouci, kde porazili místní Sigmu 4:1. Dvěma góly k tomu přispěl kapitán Ladislav Krejčí. Ve druhé půli se poté trefili také Veljko Birmančević a Jan Kuchta.

Právě Birmančević byl za duben zvolen Hráčem měsíce Fortuna ligy. Ocenění pro Trenéra měsíce putovalo také na Letnou. Brian Priske tuto cenu v aktuálním ročníku získal potřetí. Nyní pro oba muže přichází klíčová část sezony. V nadstavbě se rozhodne o tom, jestli Sparta obhájí titul. Čeká ji také finále poháru proti Viktorii Plzeň.

Reálně ovšem hrozí, že některé duely v nadstavbě budou bez sparťanských opor. Hned devět hráčů Letenských je totiž pod hrozbou čtvrté žluté karty. Patří mezi ně i zmiňovaní Krejčí, Birmančević nebo Kuchta. Žluté napomenutí v Uherském Hradišti by přitom znamenalo stopku pro nadcházející derby se Slavií.

V něm už bude moct nastoupit Angelo Preciado, který si v neděli odpyká poslední utkání z trestu za vyloučení. Pokud jde o zranění, kouč Priske nemohl na jaře zatím nasadit Davida Pavelku. A v Olomouci postrádal také Martina Vitíka. Dánský trenér ale na pozápasové tiskové konferenci uvedl, že jeho zranění kotníku není vážné.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Olomouci (4:1)
Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Kairinen, Sadílek, Ryneš – Birmančević, Kuchta, Haraslín
Kdo šel do hry z lavičky: Laci, Zelený, Karabec, Olatunji, Pešek

Vzájemná bilance Slovácka se Spartou (H2H)

Slovácko proti Spartě v samostatné české lize nastoupilo v 46 případech. Většinou brali tři body Letenští, tak jako na podzim v Praze. Tehdy sparťané vyhráli jasně 5:0. Triumfovali také na jaře, kdy z Moravy odjížděli s vítězstvím 3:1.

Předtím ovšem Sparta v Uherském Hradišti třikrát v řadě v lize nevyhrála. I když v minulé sezoně jí to vůbec nevadilo. Remíza 0:0 totiž Letenským přihrála mistrovský titul.

Vzájemná bilance Slovácka a Sparty v české lize
Výhry Slovácka Remízy Výhry Sparty
9 5 32

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Slovácko vs. Sparta 1:3 (25. 2. 2024)
  • Sparta vs. Slovácko 5:0 (17. 9. 2023)
  • Slovácko vs. Sparta 0:0 (23. 5. 2023)
  • Slovácko vs. Sparta 1:1 (22. 4. 2023)
  • Sparta vs. Slovácko 4:0 (9. 11. 2022)
  • Sparta vs. Slovácko 1:2 (11. 5. 2022)
  • Sparta vs. Slovácko 3:1 (17. 4. 2022)
  • Slovácko vs. Sparta 4:0 (21. 11. 2021)
  • Sparta vs. Slovácko 1:0 (18. 4. 2021)
  • Slovácko vs. Sparta 1:2 (13. 12. 2020)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 5. 5. v 18:00, Městský stadion Miroslava Valenty (Uherské Hradiště)

Tip na výsledek zápasu Slovácko vs. Sparta Praha v 1. kole nadstavby Fortuna ligy

V základní části měla Sparta nejvíce střel na bránu ze všech týmů Fortuna ligy. I kvůli tomu tipujeme, že Letenští budou mít v neděli více přesných střeleckých pokusů než Slovácko.

Sparťanům se do velké pohody rozehrál Veljko Birmančević, branky střílí také Jan Kuchta a zapomínat nesmíme ani na Lukáše Haraslína.

TIP: Sparta bude mít více střel na bránu než Slovácko sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 1. kolo nadstavby Fortuna ligy

Kde sledovat nadstavbu Fortuna ligy živě: fotbal Slovácko vs. Sparta v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Nedělní zápas odvysílá placená televizní stanice O2 TV Sport. Utkání ale můžete sledovat i zdarma. A to díky streamu u sázkové kanceláře Fortuna.

Před výkopem si můžete pustit rozhovory s Tomášem Palinkem a Pavlem Juroškou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Fortuna ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Fortuna ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.