Fortuna liga: Sigma Olomouc vs. Sparta Praha v live streamu

Základní část ligy jde do finále. Sparta už ví, že po 30 kolech bude první. Nechce ale připustit snížení čtyřbodového náskoku na čele. Hájit ho bude v Olomouci, která má stále šanci poskočit do skupiny o titul. Sledujte tento vyprodaný zápas na Fortuna TV.

Živý přenosKurzy
OlomoucSpartaH2HTip

Lukáš Haraslín se natahuje po míči v utkání s Baníkem Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Fortuna liga, 30. kolo: Sigma Olomouc vs. Sparta Praha živě v online live streamu

V Olomouci může být překonán rekord. V roce 2000 zde na duel se Spartou přišlo 12 160 diváků. Nyní se oba soupeři utkají znovu a pokladny Sigmy opět hlásí vyprodáno. Zatímco domácí ještě pokukují po umístění v nejlepší šestce, tak hosté aktuálně celou tabulku vedou. Pusťte si toto střetnutí v neděli od 15:00 na Fortuna TV.

sipka Klikněte ZDE a sledujte zápas Olomouce se Spartou

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sparta jede do Olomouce, jaké jsou kurzy?

Favoritem nedělního utkání je Sparta. Na její výhru vypsali bookmakeři kurz 1,52. Vítězství Sigmy je ohodnoceno kurzem 6,00. Pokud si myslíte, že se v Olomouci zrodí remíza, je pro vás připraven kurz 4,60.

Na Andrově stadionu bude pískat rozhodčí Ondřej Pechanec. S 18 ligovými zápasy v této sezoně jde o třetího nejčastěji nasazovaného sudího. Na jaře přitom dostal důvěru i v těch nejsledovanějších ligových soubojích. Byl jak u derby pražských S (0:0), tak u výhry Plzně nad Slavií (1:0).

Informace před zápasem Olomouc vs. Sparta
📅 Kdy: 28. 4. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Andrův stadion, Olomouc
🏆 Soutěž: 30. kolo Fortuna ligy 2023/24
Rozhodčí: Ondřej Pechanec
Kurzy Fortuny: 6,00 – 4,60 – 1,52
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Olomouc chce o body obrat i druhé pražské S

Není to tak dávno, co se nad Hanou držel velký a tmavý mrak. Atmosféra kolem Sigmy byla toxická, fanoušci bojovali s vedením a mančaftu kouče Jiřího Saňáka to na hřišti nešlo. Olomouc postupně padla s Mladou Boleslaví (1:2), Pardubicemi (0:2) i Zlínem (2:3). Nyní už se zmiňovaný mrak přece jen začíná protrhávat.

Ne snad, že by se příznivci zázračně usmířili s klubovými představiteli, na trávníku ale Hanáci opět začínají bodovat. Po dosavadním vrcholu fanouškovských protestů, kdy někdo nechal před stadionem krev a prasečí hlavy, dokázala Sigma doma porazit Jablonec 1:0. A to hrála více než hodinu v oslabení.

Velký úspěch pro Saňákův tým pak přišel v minulém kole, kdy se moravský klub vydal na zdánlivě beznadějnou misi do Edenu. Ze hřiště pražské Slavie ovšem odjížděl s nečekaným bodem za remízu 2:2. Olomouc tak ještě nemusí vzdávat boj o skupinu o titul. Musí ale porazit Spartu a doufat ve ztráty Liberce i Slovácka.

Sigmě při plnění tohoto těžkého úkolu nepomůže Jan Fortelný, který je kmenovým hráčem právě Sparty. Disciplinární trest do hry nepustí Jiřího Spáčila, zdraví zase Matúše Macíka, Vojtěcha Křišťála a Antonína Růska. Nejisté je zapojení Víta Beneše, Filipa Nováka a Jiřího Slámy.

Sestava Olomouce v posledním zápase proti Slavii (2:2)
Stoppen – Chvátal, Pokorný, Matys, Vraštil – Breite, Pospíšil – Uriča, Zorvan, Šíp – Zifčák
Kdo šel do hry z lavičky: Israel, Navrátil, Ventúra, Juliš, Langer

Sparta po divokém souboji s Baníkem vede ligu o čtyři body

Letenští vyhrají základní část. O tom se rozhodlo minulou neděli, kdy Olomouc uhrála už zmiňovaný bod na Slavii. Ta tedy před 30. kolem ztrácí čtyři body. O den dříve totiž Sparta doma přestřílela Baník 4:3. Ve druhé půli atraktivního duelu to za stavu 4:1 vypadalo, že je hotovo. Ostravský celek ale souboj dvou rivalů ještě zdramatizoval.

Jak výsledek napovídá, spoustu prostoru vyřádit se mělo sparťanské ofenzivní trio. Skvělou formu z posledních týdnů potvrdil Veljko Birmančević, který jeden gól dal a na další nahrál. Jan Kuchta dokonce posbíral tři body za bilanci 2+1. A Lukáš Haraslín? Ten podruhé v řadě naskočil až z lavičky, přesto zaznamenal krásnou vítěznou trefu.

Varováním pro trenéra Briana Priskeho musí být tři inkasované branky. Dánský kouč na pozápasové tiskové konferenci přiznal, že má smíšené pocity. Letenští se celkově na jaře na výhry více nadřou. Z uplynulých pěti kol brali hned čtyři triumfy. Třikrát ovšem měli navrch jen o gól. Nálada na Letné se každopádně proměnila k lepšímu.

Po nedávné domácí remíze s Mladou Boleslaví (1:1) spadli sparťané na druhé místo. Nyní jsou zpět v sedle. Při budování co nejlepší pozice do nadstavby nemůže kouč Priske počítat s potrestaným Angelem Preciadem. Po distancu je ale zpět Jaroslav Zelený. Zranění jinak zatím na jaře nedovolilo nastoupit Davidu Pavelkovi.

Sestava Sparty v posledním zápase proti Baníku (4:3)
Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Tuci, Kuchta, Birmančević
Kdo šel do hry z lavičky: Haraslín, Laci, Sørensen, Karabec, Olatunji

Vzájemná bilance Olomouce se Spartou (H2H)

Bilance Olomouce se Spartou jasně hovoří ve prospěch Letenských. Ti v samostatné české lize porazili Sigmu 33×. Hanáci naproti tomu zapsali 11 triumfů.

To ale neznamená, že si sparťané jezdí na Moravu pro snadná vítězství. O více než o gól naposledy na Andrově stadionu vyhráli v roce 2016. Tehdy se při výhře 2:0 trefil také Lukáš Juliš, aktuálně útočník Olomouce.

Vzájemná bilance Olomouce a Sparty v české lize
Výhry Olomouce Remízy Výhry Sparty
11 14 33

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Sparta vs. Olomouc 3:3 (1. 9. 2019)
  • Olomouc vs. Sparta 1:0 (23. 2. 2020)
  • Sparta vs. Olomouc 3:0 (30. 8. 2020)
  • Olomouc vs. Sparta 2:3 (7. 2. 2021)
  • Sparta vs. Olomouc 3:2 (24. 7. 2021)
  • Olomouc vs. Sparta 2:0 (20. 4. 2022)
  • Sparta vs. Olomouc 2:0 (14. 8. 2022)
  • Olomouc vs. Sparta 1:1 (28. 1. 2023)
  • Olomouc vs. Sparta 0:1 (7. 5. 2023)
  • Sparta vs. Olomouc 2:0 (23. 7. 2023)

Kdy hraje Sparta další zápas:

  • Datum, čas a místo: 28. 4. v 15:00, Andrův stadion (Olomouc)

Tip na výsledek zápasu Sigma Olomouc vs. Sparta Praha ve 30. kole Fortuna ligy

Na Andrově stadionu se potkají dva nejméně faulující týmy ligy. Sigma v odehraných 29 kolech faulovala 320×, Sparta dosud zaznamenala 309 nedovolených zákroků.

Minulý týden proti Baníku dokonce měla na kontě jen tři takové prohřešky. Tipujeme tedy, že by časté přerušování hry nemuselo být nutné ani v neděli.

TIP: Bude -22,5 faulu sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si na 30. kolo Fortuna ligy

Kde sledovat Fortuna ligu živě: fotbal Olomouc vs. Sparta v televizi (TV) i online live streamu zdarma

Nedělní zápas můžete sledovat na placené televizní stanici O2 TV Sport. Utkání si ale můžete pustit i zdarma. A to díky streamu u sázkové kanceláře Fortuna.

Před výkopem si můžete poslechnout, jak duel Sigmy se Spartou vyhlíží olomoucký záložník Jan Navrátil.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Slávisté se radují ze zisku MOL Cupu

Český fotbalový pohár MOL Cup 2023/2024 - program, výsledky

MOL Cup je český fotbalový ⚽ pohár, do kterého se zapojuje okolo 150 klubů z České republiky. Podívejte se na jeho program ⏰ a výsledky.

Řezníček

Fotbalová národní liga: informace, program zápasů a tabulka

Podívejte se na veškeré důležité informace ☝️ o Fortuna národní lize. Druhou nejvyšší fotbalovou ⚽ soutěž v Česku hraje 16 týmů.